Jak naučit dítě samo jíst rukama?

suzann13
20. říj 2016

Ahoj holky, prosím o radu. Mám chlapečka, 13,5m, absolutně odmítá jíst sám rukama. Když před něj cokoliv položím nakrájeného na kousky, píchá do toho prstem, ksichtí se a pak se začne vztekat...prostě chce, abych ho krmila. O lžičce ani nemluvím, to nemá ani smysl se o něco pokoušet 🙂 Už nevím jak na něj, nemáte některá zkušenost? Díky!

jipe
20. říj 2016

Nevezme si ani křupku, piškot, rohlík? Malý mi začal třeba ovoce jíst rukama až ted, chleba pár týdnů zpátky a zajímat se trochu o lžičku. Mně to nijak nevadí ho krmit, aspon není tolik nepořádku. Křupkama se teda cpe sám už dlouho. Má skoro 15 měsíců.

suzann13
autor
20. říj 2016

@jipe Krupky, piškoty, sušenky, rohlík...to všechno ji sám, ale když jsem se snažila mu dát ovoce nebo namazaný chlebík, tak se mu to asi zda hodně slizké...myslíš že to teda zbytečně řeším jo? Taky mi nevadí ho krmit, jen se mě okolí začíná ptát: "a on si to neumí vzít sám?" Už na to začínám být alergická 😀

blondynka400
20. říj 2016

@suzann13 jestli to co píšeš normálně jí sám, neřešila bych to. On na to jednou přijde... Děti jedou hodně po hmatu, asi mu na tom něco vadí. Z toho vyroste .-)

danyysek
20. říj 2016

Tak ještě můžeš vyzkoušet, že by třeba krmil tebe, udělat z toho hru 🙂 MOhli byste se krmit navzájem, pak každý sám sebe. Třeba mu to opravdu přijde divné a slizké, kdo ví 🙂 Ale stejně. Ať si ostatní říkají co chtějí ;)

jipe
20. říj 2016

@suzann13 Já bych to nehrotila, já jsem dlouho chlebíkem na kostičky krmila já, pak si sem tam vzal sám a ted se většinou krmí sám. Z ovoce si vzal v létě meloun,když viděl, že se tím krmíme my, jinak až ted jablko a banán. Ostatní bych neřešila. On se na to přijde. My fakt až teprve ted pár dní zpět zavedli u oběda dvě lžičky (tu svoji si spíš cestou vyklopí na sebe a pak do toho hrábne rukama :D ). Pokud zvládne sám křupky, atd., tak to zvládne, jen se asi nechce špinit :D

suzann13
autor
20. říj 2016

@blondynka400 @danyysek @jipe holky díky za čas napsat a uklidnit, krmit mě nakrmi, když mu řeknu Máma ham, tak mi cpe do pusy úplně všechno 😊 snad ho to brzy napadne a začne zkoušet sám. Musím se obrnit na připomínky ostatních a neresit to tak, jen toho už bylo moc 😊

giorgia_
20. říj 2016

Můj chlapeček taky hodně dlouho nechtěl jíst sám a to vůbec nic. Vždycky všechno rozdrtil v ručičkách a hodil na zem nebo rovnou smetl ze stolečku. Vůbec ho nenapadlo si cokoli dát do pusy. Nakonec už jsem nevydržela čekat, že na to přijde sám a jak něco vzal do ručičky, nebo jsem mu k tomu trošku pomohla, říkala mu do pusinky a vedla mu jeho ručičku k puse. Pochopil to asi během týdne a začal všechno jíst sám. Měl zhruba taky tak těch 13 měsíců. Ale u vás to asi není tak zlý, když jí aspoň něco, ale můžete třeba taky zkusit. Teď zase dělá to, že si nacpe plnou pusu a pak má co dělat, aby to zpracoval 🙂 má 15,5 měsíce.