Jaké umělé mlíčko? Má větry a pláče

jaspina
9. bře 2011

Ahoj všem, potřebovala bych poradit.. mám třítýdenní holčičku, která není kojená. Z UM jsme vyzkoušeli Nutrilon, Nutrilon HA a BEBU HA - malá má po všem šílené větry a pořád pláče, tak už si nevíme rady. Z kapek jsme zkusili Sab Simplex, Baby calm - celkem bez efektu a taky probiotika Bio gala, ale po těch zvracela.. Podle doktorky máme mít kvůli alergiím mléko HA - ale jaké ještě vyzkoušet? Nevíte co na tyhle problémy zabírá? Různé nošení, polohování, nahřívání a mazání bříška.. to všechno už jsme zkusili a problém je pořád stejný. Budí ji to po každém krmení a není vůbec k utišení.. :(
Děkuju moc za všecky rady!

simonceli
9. bře 2011

Ahoj, zkus dávat i lehat na bříško na polštářek s třešňovými peckami, to pomáhalo nám. Ještě jsem jí ho nahřívala na topení. A taky jsem dávala každý den laktobacílky baby do mlíka, akorát nám to dělalo jen při nutrilonu a potom s Bebou se to zlepšilo. A taky mi pomáhala mastička flatulin od altermedu. A trochu teplejší voda ve vaničce. S UM asi neporadím, když vám beba nedělala dobře.... co třeba sunar? Babička mi říkala ještě cosi, že uvařit rýži a z té vody, ve které ji vaříš udělat UM, ale to jsem nezkoušela, že prý tohle jí pomáhalo u mojí mamky. Tak ať to brzo přejde. U nás to skončilo v 5. měsící. Ale s tou Bebou to bylo teda snesitelnější jak s Nutrilonem.

mamkamarketa
9. bře 2011

@jaspina ahoj. proti prdikum nam pomahali probiotika. s mlekem ti moc neporadim,ale pokud uz mimco melo stepenou bilkovinu (tj. klasicke UM) nema smysl uz podavat nestepenou bilkovinu (tj HA UM) uz to nema smysl.

em_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
jaspina
autor
9. bře 2011

Polštářek na bříško jsme taky dávali, ale ona má vždy takový hysterák, že nic z toho ani nevnímá a nebo jen 2 minutky a pláče dál.. Nemá prokázanou alergii, ale já a manžel jo, tak prý kvůli tomu. První 2 dny jsme jí dávali obyč nutroš, pak nám řekli že radši ten HA, ale toho měla jen plechovku, protože pořád plakala, tak jsme zkusili tu Bebu a první 2-3 dny se nám zdála lepší a pak to samé.. 😒

em_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
jaspina
autor
9. bře 2011

@em_ka Ne ne tyhle příznaky nemá - někdy si ublinkne, ale průjem ani ekzem nemá..

veruska007
9. bře 2011

Take jsme meli malehocastecne na UM, kazdopadne se nedoporucuje casto stridat mleko, max. co 4 dny, kdyz jedno dela problemy. Ale pokud mozno zustat stale na stejnem. Nam se osvedcil Sunar Premium, mel super slozeni a dobrou cenu, ale uz se nedela. A po case jsme presli na Babylove mleko (z DM) a malemu chutna tak, ze vypije dve lahve 😉. Prdiky ani zvraceni nebylo.

mamkamarketa
9. bře 2011

@jaspina jak holky pisou fakt by se nemelo takhle casto stridat mleko. ale ted uz HA nema zadny efekt... spis bych zustala uz u jednoho mleka a snazila se delat masaze, davat probiotika a tak...

veruska007
9. bře 2011

Jo, taky ty koliky nemusi byt zpusobene jen mlekem, ale take zpusobem aplikace - lahvi, strikackou. Pri alternativnim krmeni pry dite nasaje vice vzduchu, proto ho vice trapi prdiky. Doporucuju anatomicke dudliky NUK, maji i v Dm zn. Babylove, jsou stejne. A spise ty uzsi.

power700
9. bře 2011

@jaspina my zkusily po těch všech utrapách , co píšeš i ty, mléko Sunar nutradefense a super, jediný vyhovuje! 😵

jaspina
autor
9. bře 2011

@power700 Dík moc, taky jsem nad ním uvažovala, tak ho asi ještě zkusíme - dívala jsem se, že mají i HA.. Vím, že se to nemá střídat, ale když prcek řve ve dne v noci a vidím, jak ji to bříško bolí, tak udělám cokoli, abych jí pomohla..

@veruska007 My jsme právě koupili spoustu lahví kde bylo uvedeno že jsou antikolikové a od narození a pak jsme doma zjistili, že mají šíleně rychlý průtok, tak používáme Avent s pomalým průtokem, ale nalapá se vzduchu taky.. Zkusím ještě ty DM nebo nuk - to se koupí zvlášť jen ty savičky nebo celé láhve i s tím? A netečou moc rychle?

janocka951
9. bře 2011

@jaspina ahoj ja malej tiez davam umele mliecka. Ale tiez prve 5-6 dni bola nervozna ale potom si na to zvykla.

jaspina
autor
9. bře 2011

@janocka951 My to máme právě naopak - vždy se pár prvních dní zdá, že je to po jiném mléku lepší a pak to začne znova..

neu.sona
9. bře 2011

@jaspina Já teda kojila do desátého měsíce, pak jsem přestala. Zkoušela jsem Nutrilon, Nestle junior bifidus a mléko z DM. To z DM mu chutná hrozně. Vůbec po něm neprdí jako po Nutrilonu. O jiných moc nevím. Kamarádka měla taky problém s malým, nekojila, a zkoušela spoustu mlíček a Bebu nemohli vůbec. Ta malého zabetonovala. Pak zkusila s Rossmana to jejich a jsou jenom na tom. Je s tím spokojená.
Náš malý taky brečíval, měl prdíky a tak. Přešlo to s věkem a jak se začal pohybovat.
Hodně štěstí a bez bolavého bříška a prdíků. 🙂

kamusek
9. bře 2011

Já malou přes den kojím, ale před spaním dáváme Nutradefense a je to v pohodě. Taky jsme dávali nejdřív Nutrilon, ale po tom malou taky bolelo bříško a neuměla se vykakat 🙂 A ještě ji mažu bříško kolem pupíku tymiánovou mastí od Justu. A to taky zabírá na bolest bříška 🙂

veruska007
9. bře 2011

@jaspina Jen savicky, jdou na jakoukoli lahev - uzsi typ. Tecou pomalu, kup vel. 1 na mleko, prip. na vodu to tece jeste min.