Jané slalom, dá se hluboká korba převážet v autě?

sannnya
26. únor 2015

Ahoj všem, jsem ještě nepolíbená kočárky a teprve čekáme našeho prvního potomka. Ze všech kočárků se mi líbí jen pár kousků, jako např. stokke, jané slalom, cam pulsar apod. Shodou náhod kamarádky sestřenka prodává Jané slalom, někde jsem se dočetla, že i hluboká korba se dá převážet v autě. Koukala jsem, že je ale více typů, dá se i tato převážet? A Jak?

anelli1
26. únor 2015

Mně se do kufru nevešla, tak jsem ji vozila na sedačce vedle řidiče. Nepohodlné, ale zase to nebylo tak často. Jinak já bych už jiný kočárek než Jané nechtěla.

petule12
26. únor 2015

@sannnya to je ta pevna ta by mela jit. Ale my jsme nakonec nevyuzili, autosedacka mi prisla bezpecnejsi. Ale jinak jsko kocarek je slalom super 😉

sannnya
autor
26. únor 2015

@anelli1 no prý se v tom dá i převážet dítko, jako v autosedačce a nějak se to zapásá do bezpečnostních pásů? Každopádně ještě mě překvapila ta ruční kotoučová brzda, má brzdit, jako například kolo, nebo jen přibržďovat? Já se pokoušela u tohoto kočárku zmáčknout brzdu, ale jen přibržďovala, nebylo to klasický "zakousnutí" do tý brzdy.....nevím jestli to tak má být, nebo spíš potřebuje nějak seřídit

babyrenka
26. únor 2015

@sannnya : tuto korbu, podobně jako třeba korbu od kočárku Casual Play a i jiných výrobců, lze použít jako bezpečnostní prvek při přepravě miminka v autě. Jen je třeba počítat s tím, že se neupoutává jako klasická autosedačka kategorie 0+, tedy miminko proti směru jízdy, ale na zadním sedadle napříč směru jízdy krajními bezpečnostními pásy na úchytech u hlavy a nohou dítěte, miminko samotné tedy cestuje jaksi bokem. Z pohledu výsledků bezpečnostních testů proto nevychází tento způsob přepravy až tak úplně skvěle, musíte také počítat s tím, že miminko bude na zadním sedadle úplně osamocené a v autě na zadních sedadlech už nebude moci cestovat nikdo jiný, jednak tam pro něj nebude místo a i kdyby se tam chtěl někdo vmáčnout, nebude mít bezpečnostní pás, protože oba krajní pásy spotřebuje korba. Samotné použití korby jako autosedačky je také omezené váhou dítěte, lze ji používat pouze do 9 kg.

anelli1
26. únor 2015

Tak to jsem nepochopila. Na převážení miminka jsme používali autosedačku. A brzdu jsem používala jen málo, hlavně když jsem jela z prudkého kopce.

sannnya
autor
26. únor 2015

@babyrenka hmmm......mno asi pro tyhle účely bude prostě nejlepší ta autosedačka a ta hluboká korba je do auta na převoz pouze jako pomyslný bonus. Moc jste mi pomohla, nedošlo mi ani, že se pak na zadní sedačky vejde jen ta korba a nic víc

babyrenka
26. únor 2015

@anelli1 : je to náhradní řešení pro převoz miminka v autě, například když jste někde na procházce s kočárkem a rozhodnete se, že pojedete domů s někým v autě a nemáte po ruce autosedačku, tak i toto je možné řešení. Nebo v případě, že miminko v korbě spí, není třeba ho z korby vyndavat a přendavat ho do autosedačky, prostě přiděláte korbu i s miminkem na zadní sedadlo a můžete jet. Ale v každém případě je lepší a bezpečněnjší převážet dítě v autě v autosedačce, ale i takováto možnost tady u některých výrobců je.