Kdy nejpozději se naučilo vaše dítě kousat jídlo?

pavlinakm
6. lis 2017

Za par dnu bude mit dcera 11mesicu a stale se mi u kousku nadavuje. Celkove je jidlo u nas spise o presvedcovani, musim ji zabavit nejakou hrackou a u toho krmit aby aspon neco snedla. Mackat jidlo vidlickou jsem zacala v 8m, ale pak ji rostly zuby a krome mixu mi nesnedla nic jineho. Ted opet sni mackane vidlickou, obcas i jemne strouhane jablicko. Ale jakmile je v jidle testovina/tarhona, ryze/castecne mackana nebo proste kousek jidla tak ji to vadi, zacne mi to vse plivat a uz nechce jist dal. Celkove je jinak v psychomotorickem vyvoji moc sikovna, ale to jidlo je boj. Krupky, rohlik ma spise na hrani.. Jeste ze kojim.
Zajimalo by me kdy nejpozdeji se naucilo vase dite kousat? Nechali jste tomu volny prubeh nebo to nejak ucili? A jestli je to treba problem kdyz se to treba jeste v 1roce nenauci?
Dekuji za vase postrehy 😉

konik4525
6. lis 2017

Můj syn má 10,5 měsíce a už mu kousky nedělají problém..má teda už 8 zubů od 5 měsíce začly růst. Že začátku jsme to měli podobně jak vy i kvůli těm zubům ale pak cca kolem 8-9 měsíce se to zlepšilo a teď ji až moc 🙂 vždy to chvíli trvalo (cca týden dva)taky se dávil když něco neznal ( např kousky chleba) ale zvykl si..

aronek
6. lis 2017

Malé bude jedenáct měsíců. Zuby má dva. Z 90 % kojím, dá trochu bílého jogurtu, o hodně míň přesnídávky nebo kaše. Zeleniny pár lžiček, nekouše vůbec. Zatím prospívá, tak holt čekám. Jediné co mi jedla v kouskách bylo víno, když jsem jí vyndala pecky. Zkouším co dá, ale moc toho nedává. Už jsem dva nejedlíky měla, tak mám třetího 🙂

bbn
6. lis 2017

@pavlinakm dcera začala akceptovat kousky v jídle tak od roka a půl, jinak furt mix do kaše, možná jen banán nebo rohlík ukusovala. Syn naopak nesnášel mixovane jídlo cca od 8m, už chtěl jen kousky.

prostejina
6. lis 2017

Měla jsem to s dcerou úplně stejně... Ted je ji rok a teprve 14 dnu ji konečně hezky. Dávala jsem ji kůrky z chleba, ona si to sama korigovala. A pak najednou začala kousat na kostičky chleba s máslem a třeba sýrem, a to ma jen dolní jedničky. Chce to trpělivost, čas a pevný nervy 🙂

zuzkaasteli
6. lis 2017

Budte v klidu,mala davila kousky az do 2 let tskze vsecko muselo byt hezky namackane a maso na pidikousicky. Jako mimi mela reflux a spis nez by neco zhltla nebo vyplivla tak hned zvracela. Po tom co jsme si s jidlem zazily Vas uklidnim,prcek se to nauci,at uz driv nebo pozdej🙂

luckylee
6. lis 2017

Syn ma 19mesicu a stale normalni jidlo nepokouse.Kdyz uz mu to chutna tak si to nakouse do pusy,pozuzle a hromadne vyplivne.😂 Obcas uz to vypada nadejne a pak se zas projevi zuby a vyplivne i z rozmixovane presnidavky kousicek 2x2mm bananu.😂

pavlinakm
autor
6. lis 2017

Rada vidim ze v tom nejsem sama, to potesi 🙂

lv
7. lis 2017

Do roka jsem mixovala úplně do hladka

autumn11
11. lis 2017

do 10 mesiacov som mixovala a pučila jedlo a neskôr som krájala na malé kúsočky. Okolo roka a pol už jedol aj väčšie kúsky, ale tiež nie úplne všetko.

gepe
11. lis 2017

Mixovali jsme prvorozene dlouho až cca v 2 mix a mackany - 2,5 roce vzala kousíčky. První zub měla v 10m.
Druhorozený, 11m taky jedine mixovaný a bez zubů ještě.
Zuzlala okurky apod, ale jídlo na kousky ne.

adelinka89
11. lis 2017

Syn do 2 let měl strašný problém s kousky i občas někdy teď ve 3.5letech. Dcera od půl roku baští kousky..Vsechno je to o dítěti..

pavlinakm
autor
11. lis 2017

A resil to nějak lékař na prevenci?

bella15
28. pro 2017

Kousky dcera zacala jist cca od 8 mesicu,v te dobe bez zubu,prikrmy jsem zavedla kratce pred 6 mesicem.V 6 mesicich jsou detske dasne uzpusobeny na kousani nehlede na zuby,je lepsi zacit driv nez pozdeji.Dala jsem ji kusy zeleniny nebo ovoce a ona sama si jedla,nekrmila jsem.