Kdy pořídit první odrážedlo/odstrkovadlo?

magdanaty
22. lis 2017

Hezký večer maminky. Právě si lámu hlavu nad tím, kdy dceři pořídit nějaké první "vozítko". Nedávno jí byl rok, ale vývojově je trošku pomalejší...konečně se pořádně rozlezla a dnes i sama posadila...zatím si ještě nestoupá. Původně jsem uvažovala nějaké vozítko jí pořídit k Vánocům, teď si ale říkám, zda na to ještě není brzy. Máme malý byt a už ty krámy nejsou kam dávat🙂 Na druhou stranu ale nechci aby strádala, takže pokud by nějaké to odstrkovadlo brzy využila, pořídila bych ho. Otázka tedy zní - kdy jste svým dětem první vozítko pořídily vy? Nejde mi ani tak o věk, spíš o to, což už uměli...jestli už např. chodily atd.

kaczorka
22. lis 2017

Zdravím, my jsme malému pořizovali odrážedlo v roce,ale začal na něm jezdit tak v 14 měsících jak už uměl chodit..😉

monaluza
22. lis 2017

Byli jsme pred rokem presne ve stejne situaci jako vy, poridili jsme Pukylino malemu k Vanocum, to mu byl rok a mesic a zrovna si stoupnul (do samostatne chuze zbyvalo jeste moooore casu), ale jeste minimalne do jara ho moc nezajimalo, poradne samoatatne jezdit zacal az zacatkem leta, do te doby se o nej spis stavel, ruzne ho pred sebou tlacil a tak... Urcite bych ho ale doporucila, je stabilni a dostatecne masivni, jem muzete klidne jeste par mesicu pockat 😉.

jsemagi
22. lis 2017

Já odrážedlo pořídila už teď. Dceři je 9 měsíců🙂 já bych ho už na Vánoce dala, v únoru už Vám bude po bytě drndat 😀

nukyna
22. lis 2017

My jsme klukům koupili ty klasicky motorky k prvním narozeninám (už běhali o sto šest), ale byl problem že na zem dosáhli sotva palečkem a tak jsme motorky schovali až do nich dorostou (což bylo asi v roce a půl) a koupili autíčka (https://www.mall.cz/odrazedla/smoby-odrazedlo-a...) a ty milují ( trandí na nich doma i když na ven mají už kolové odrážedlo) do dnes protože mají pod sedadlem nákladní prostor pro převážení pokladů 😊.

hanih
22. lis 2017

@magdanaty Já bych odrážedlo dala až v momentě, kdy dítě bude samo a s jistotou chodit, dřív ne. A asi bych koukala na to, aby na něm dítě nebylo moc často. Nedávno jsem četla článek o tom, že časté používání neprospívá nožičkám.

janawaes
22. lis 2017

@magdanaty Prvni vozitko a to motorku jsme porizovali kdy maly zacal vstavat a dokazal si na ni sam vylest a mackal si tam ty cudliky. Kamaradka porizovala malemu to interaktivni choditko nez zacal chodit, aby ho motivovala, protoze nechtel chodit a mel uz 19 mesicu a to ho motivovalo 🙂

z_kopretinka
22. lis 2017

Odstrkovací motorku - nikdy. Je špatná na vývoj nohou. Pořizovali jsme až ve dvou letech koloodrážedlo. U druhého dítěte motorku také nepořídím.

z_kopretinka
22. lis 2017

Jinak dokud dítě samo nechodí bych ho na nic neposazovala. Jde pak o porušování psychomotorického vývoje. Dokud není tělo zpevněné na chůzi, není vhodné, aby bylo na jakémkolik odstrkovadle nebo chodítku.

horsiee
23. lis 2017

Náš prcek dostal motorku až když už nějakou dobu dobře chodil. Nestojím o potíže s nožkama jen proto, aby nebyl o něco ochuzeněj. Kamarádky děti drandili dříve a špatná chůze je na světě.

caseopea
23. lis 2017

Pořizovali jsme odrážedlo až když děti chodili, alespoň chvíli, protože jinak z toho padaly a ujíždělo jim to po rukama a bouchli se, takže podle mě stačí až v tu dobu 🙂

janawaes
23. lis 2017

Kubik ma rok a odrazedlo mame uz doma, ale zatim schovane a dostane ho pod stromecek od jeziska 🙂, uz sam chodi a myslim, ze sousedi z nas budou mit radost az ho rozbalime 🙂

babanci
24. lis 2017

U vnučky se zájem o vozítko projevil kolem 15 měsíce. Teď je jí 19 měsíců a jezdí na motorce jako čert. Myslím, že až začnou dobře chodit, pak je na to ten správný čas.

petajansa
12. pro 2017

Zdravím maminky! Tuhle situaci jsem řešila už u dvou dětí tak přihodím se svým do mlýna. :D Oba drobci už chodili slušně. Kluk si odrážedlo "vytrucoval" v 16, Ela dokonce kolem 14 měsíců, to byla maličká! Jak píšou holky výš, přijde mi to celé o tom, jestli zvládnou chodit bez pádů. A pak taky o tom, na čem jezdili. Kubík drandil na dřevěném (tuším https://www.cyklospeciality.cz/detska-odrazedla..., nebo něco podobného). Ela měla plastové a přišlo mi že víc padala.