Kojení 6x a více za noc

amaliekvidova
8. bře 2018

Ahoj holky, prosím o radu. Dcera (7 měsíců) spala do pátého měsíce skoro celou noc. Od te doby hrůza děs. Usíná večer u prsa a budí se pak i co půl hoďky. Už jsem si ji nastěhovala k sobě do postele a u kojení polospím. I tak jsem po dvou měsících vyřízená. Když se probudí zapláče, dám prso, pije a potom dudlá a usne. Zuby ještě nemá, takže to můžou být, ale už dva měsíce? Kaše na noc bezabrala. Mám zkusit UM?l Nějaká rada kromě vyřvání?

semisovamys
8. bře 2018

U takhle maleho mimca mi to neprijde jako zadny velky problem. Mne se oba synove takhle casto v noci budili od narozeni. Zkratka to k tomu patri. To spani se muze zase behem pár dnu uplne zmenit.. muzes byt snad jedině rada ze do 5. Mesice spala skoro celou noc. Nekdo tento luxus nezazije. Ted je mladsimu synovi 1,5 roku a stale se budi cca 3-4x za noc, a to je uz na UM. Takze nemyslim ze by UM neco vyresilo, ani s kasemi nemam ty zkusenosti ze by se pak mimco nebudilo. Takze asi jedine vydrzet..

petra86zn
8. bře 2018

u nás to trvalo 3 měsíce, pak asi 4 dny lepší a opět klasická noční. Je teda pravda, že mu roste ted zub a v mezidobí 2 zuby naráz :/ plus popasování se s příkrmy. Asi je to normální, ale chápu. :/

whocares
8. bře 2018

U nas to takhle bylo od zacatku a trva to dal, brzo mu budou dva.:-/

hanih
8. bře 2018

@amaliekvidova Dcera to taky tak měla. Cca do pátého měsíce spala celou noc v kuse, pak se začala hodně často budit. Žádnou příčinu jsme nezjistili, nejspíš prostě změna spánkového rytmu. Trvalo to pár měsíců, pak se začala zas budit míň. Celou noc začla zas spát, když jsme v 21 měsících ukončili kojení, ale to už se budila jen dvakrát za noc 🙂 Myslím, že kojení v posteli je asi nejlepší způsob, jak se s tím vypořádat. A trpělivost, tulit, mazlit. UM může zabrat v tom smyslu, že je hůře stravitelné, takže miminku vydrží déle pocit plného bříška. Pokud se ale miminko nebudí hlady, ale třeba proto, že potřebuje tvou přítomnost, nebo protože prostě ta potřeba spánku je jiná, nezabere. Kaše může problém i zhoršit - je do bříška na noc těžká a může způsobit i bolení, navíc je to zdroj energie, takže je lepší spíš na ráno.

treasurka
8. bře 2018

Nekde jsem cetla, ze se v tomto obdobi nejak meni spankove cykly, nevim... U nas to bylo pokazde podobne, jako pises ty. Pomohlo vecer napucnout kasi, odstehovat se z loznice a nechat prcka s tatinkem. Razem se budi jednou, dvakrat za noc.

hanih
8. bře 2018

@treasurka @amaliekvidova Na odstěhování z ložnice pozor! My to zkoušeli někdy po druhém roce, abychom dceru naučili spát beze mě, protože čekáme druhé miminko. A spaní nám to akorát zhoršilo - nejdřív hysterák a pak se v noci budila každou chvíli, aby se přesvědčila, že jsem zas někam nezdrhla... Až pár měsíců nato sama zjistila, že usínání s tátou je vlastně v pohodě, jen si k tomu musela sama dojít.

amaliekvidova
autor
8. bře 2018

@treasurka A brečelo mimčo manželovi hodně? Asi to vyzkouším😉

treasurka
8. bře 2018

@amaliekvidova Prave ze vubec, prvnich par noci jsem mela usi na stopkach a v pohode, vsechny tri kousky. Vzdycky mi je jen donesl na kojeni.

eithelwing
8. bře 2018

U nás to bylo podobné. Snažila jsem se někdy uspat jinak, než jen prso. Zprvu houpání, pak stačilo už jen hlazení. V 10. Měsíci jsme vysadili noční kojení. A najednou se místo 10x vzbudí tak 4x, pohladit a spí hned dál.

normalnimatka
8. bře 2018

je to normální v tomhle období. u nás to začlo ještě dřív a trvalo........no fakt dlouho, radši ti to ani nebudu psát:D do toho roka bych se to snažila prostě zkousnout - částečně si zvykneš, vim o čem mluvim... a pak bych v případě, že to fakt nedávám, uvažovala o odstavu. (ale ani to nemusí pomoct...)

marketa11112
8. bře 2018

naší je skoro 8 mesicu. kojim v noci 3 x -5 x .. jak kdy.. zoubky ji zacinaji rust ted.. dva spodni uz vykukuji...

kata267
8. bře 2018

@amaliekvidova rekla bych ze diky tomu ze vam doted spala v noci jste "rozmlsana" 😀 starsi mi nespi v noci doted a to uz davno krmena neni,mladsi 4mesice kojim snad furt, noc kdy kojim treba 4-5x povazuju za luxusni vyspani 😉

olga_
8. bře 2018

Zcela normální, zcela. Chce to prostě překlenout a společné spaní je náhodou skvělé řešení. Dítě se kolem šesti měsíců hodně pohybově rozvíjí, zuby můžu lézt dlouho, než se cokoli navenek projeví atd. Nestresovala bych mimčo žádnými změnami. ❤

pikl
8. bře 2018

@amaliekvidova 6x za noc kojit je strašně únavné, naše malá s tímto začala v půl roce a pomohlo to, že vedle ní spal manžel, když se vzbudila, tak ji utěšoval a nabízel MM z láhve. Jedna noc byla náročná, ale od té doby spí mnohem líp, kojím teď max 2x za noc a když se vzbudí častěji, tak stačí pohladit, přitulit a spíme dál

lpch
8. bře 2018

@amaliekvidova Tak u nas to bylo stejne - do pateho mesice syn spal krasne a celou noc. Ze dne na den prisla zmena, buzeni nekolikrat za noc. Ted ma rok a situace lepsi neni, spis naopak. Tech 6 probuzeni je jeste dobrych, ted o vikendu jsme si dali 15.. je to des, ale dokud jeste funguju, tak to neresim. Jedinym resenim by bylo skincit s kojenim, ale na to ja ani syn jeste nejsme pripraveni. Takze kdyz to jde, tak spim pres den