Kolik jídla by mělo spapat dítě v 18 měsících za den?

klaravan
12. pro 2015

Ahoj maminky,
mám 18-ti měsíčního chlapečka a zdá se mi,že papá méně než bych si představovala,tak nevím,jestli to přeháním nebo je vše ok.
Prosím o vaše zkušenosti.
Děkuji Klára a malý Oliver 🙂

michaela_2
12. pro 2015

Nepíšeš, co si můžeme pod pojmem - papá málo, podle tebe představit 🙂. Synovi byly už dva roky, nicméně co si vzpomínám na dobu před tím půlrokem, tak jedl zhruba takto: okolo 6h ráno lahev sunaru ( cca 180ml), o hodinu později snídaně, buď rohlík s lučinou nebo rohlík a přesnídávka 🙂 ( někdy snědl jen půl rohlíku, někdy téměř celý). Dopoledne pak ještě nějaké to ovoce nebo takové ty křupavé tyčinky se sýrem, prostě menší sváča.
K obědu polévku - tu většinou snědl ve větším množství a z druhého, podle toho co to bylo, někdy jen ochutnal, někdy si to druhé dojedl odpoledne po spinkání. Množství se fakt různilo, karbanátků nebo mletého masa celkově byl schopen zfutrovat ve velkém, stejně tak třeba rizota .............něco jsem mu ještě musela namixovat, protože jinak by to jíst nechtěl. A některý den zůstal prostě jen u polévky 🙂. Na sváču odpoledne buď dojedl oběd nebo jogurt a k tomu něco ( piškoty, dětské sušenky, nějakou buchtu apod).
K večeři buď kaši, nebo rohlík jogurtem, rohlík s plátkovým sýrem................Přes spaním Sunar ( 180ml) 🙂).
Čaje nebo vody vypil přes den tak tu jednu lahvičku ( cca 240 ml) plus ten Sunar ráno a večer.Nebylo to tak moc, pít začal lépe až poslední dobou.

lajla
12. pro 2015

Fiha ty mas ale jedlika🙂 malý na snídani obiloviny se zeleninou, oběd kompletní jídlo, svačina ovoce, večeře obilná kaše zelenina...během sem tam Krupka a stále kojim🙂

pisisvori
12. pro 2015

Dcera ma k snidani nekdy kasi sinlac jine neji, nekdy kousek rohliku, nekdy nic, dopo ovoce, k obedu omacky s k nedlikem, testivinama, kuskusem, maso s bramborem, spenatem atd. Nekdy ji dobre jindy mene, k svacine odpo puding( nic jineho z mlecneho neji) nekdy baban, nekdy chleba s pomazankou treba rybickivou. K veceri vetsinou polevku-husto hustou ( treba drobeni s nudlema) proste uplne jako kec😊. UM bohuzel nechce. Kdyby si k tomuhle dala jako starsi vecer 240-260 sunaru byla bych v pohode, ale takhle mi taky nekdy kdyz sni mensi porce prijde, ze ma malo.

kami1984
12. pro 2015

Syn má 15měs, takže to je +-stejné. Kojím, takže ráno, jak vstane si cucne mlíko, pak má jogurt, odvedeme syna do školky a dostane půl rohlíku, chlebík anebo ovoce, většinou si ukáže, co chce, pak mám oběd. Sní buď polívku nebo druhé. Odpoledne má malou svačinku - podle toho, co má ráno, tak dávám opak a večer chlebík s něčím. Mezitím 2x spí a 2x se kojí (většinou). Vypije cca 400ml plus mlíko, to fakt nevím kolik. Ale plíny počůrané má, tak mu to stačí🙂)
Jsou dny, kdy ale má 2jogurty denně a nic jiného nechce.. ono to je individuální🙂)

izz76
12. pro 2015

Moje 15měsíční dcera je extrémní nejedlík. Ráno po probuzení se kojí,pak spolu snídáme,z chleba olízne máslo,sní jedno chery rajče,kolečko okurky někdy kousek kuřecí šunky,v průběhu dopoledne v lepším případě sní třeba čtvrtku jabka,nebo půl bananu,pár kukuřičných lupínků,cucne si mlíka. Před polednem jde spát,usne u kojení,po spaní obědvá,taky málo,je hodně vybíravá,jsem ráda když sní malou misku polívky,nebo kousek masa s přílohou,ale jsou to pidi porce. Odpoledne jsme venku,když sedí v kočáru dá si křupku,kousek rohlíku,doma pak zase ovoce,např.půl mandarinky,nebo kaki,kojí se. K večeři to samé co k obědu. Před usnutim se koji,v noci se koji.Jsou dny kdy krom kojení nechc nic. Nejí jogurty,přesnídávky,kaše,nerada se krmí, musí jíst sama. K podivu pěkně prospívá,je spíš baculatá než hubená,neni vůbec nemocná asi kojim nějaké zázračné mléko :D