Má 2leté dítě navštívit maminku v nemocnici?

jaroslavasv
15. dub 2017

Zdravim. Mam dceru 22 mesicu. Je to mamanek, zavislacek. Odpoledne a vecer ji vzdy uspavam ja, dosud jsme nebyli spolu maximalne par hodin. Ted uz jsem par dni v nemocnici a nejspis tu jeste pobudu. Doma to zvladaji celkem dobre, zatim zadne sceny nebyli. Vaham, jestli me ma dcera navstivit v nemocnici, kdyz to zatim probiha doma v klidu. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

caverina
15. dub 2017

@jaroslavasv osobní zkušenost nemám,ale ja bych do toho nesla

zak1991
15. dub 2017

Moc bych to nedoporučovala. Když byla v nemocnici Mamka, vzala jsem za ní bráchu. Oba to špatně nešli, Mamka brečela, když jsme šli domů a brácha byl pak dva dny úplně „mimo". Skoro nespal, nechtěl jíst, plakal a volal maminku... kdybych předem věděla, co to způsobí, určitě bych ho tam nebrala.

petrasipkova1
15. dub 2017

Osobní zkušenost nemám, jen mám stejně starou dceru, a neudělala bych to, myslím, že by to ta hlavička nepobrala, a hlavně bych to nezvládla já 😀 😀 utekla bych s ní domů 😀 kamarádku po porodu syn odmítal několik dní, jak se přenastavil na tatínka. 🙂

j.a.n.i
15. dub 2017

@jaroslavasv Nemám zkušenost s delším pobytem, ale v porodnici za mnou dvouleťák byl a bral to zcela v klidu.

zuzaaanka
15. dub 2017

Ja se ted vratila z nemocnice po 5ti dnech po operaci slepaku, mame 2leteho syna a jedno dopoledne mi s manzelem donesli nejake veci, ale nevidela jsem je. A bylo to dobre, breceli bysme vsichni. Syn to zvladnul s tatou dokonale, na me se parkrat zeptal, manzel mu vysvetlil, ze jsem u pana doktora a ze na me spolu par dni pockaj a vse bylo ok a ani neplakal. Jinak mel zrovna obdobi, ze vsechno muze jen maminka. Ale ted krasne pochopil, ze na me nesmi skakat, ze ani chovat a zvedat ho nesmim. Ty deti to proste citi a jsou v pohode. Nelhat jim, ale do nemocnice bych je nebrala, pro dobro vsech.

oplatecka
15. dub 2017

@jaroslavasv Ahoj, já byla ve stejné situaci před dvěma měsíci. Syn měl 22 měsíců, taky závislý na mamince, ještě jsem ho kojila a nikdy beze mně nebyl přes noc. Prakticky z hodiny na hodinu jsem musela do nemocnice na kapačky. Zrovna byl zákaz návštěv, takže jsme s malým komunikovali jen přes telefon. Strašně se mi po něm stýskalo, nevěděla jsem, jak dlouho tam budu, takže jakmile byly návštěvy znova povoleny, přišli mě manžel a syn navštívit. Čekala jsem, že bude plakat, ale zvládl to naprosto v pohodě...

zarecna
15. dub 2017

Bola som v podobnej situacii v decembri, maly mal 1,5 roka v zivote bezomna nebol dlhsie ako par hodin. Z minuty na minutu som skoncila v nemocnici s oblickovou kolikou, manzel nastastie vsetko s malym zvlada a su na seba tiez upnuty, takze doma to dali v pohode, mala som pocit,ze snad ja to berem horsie. Chodili za mnou kazdy den, maly mi vzdy dal pusu, obehol sestricky a dal papa, ked odichadzali, uplne s prehladom. Teraz v maji ich to caka opat, ked budem v porodnici a aspon tam budem v klude venovat sa babatku, lebo viem,ze doma do davaju. Jediny problem nastal, ked manzel chcel ist na nakup a maleho enchal starkym, tak mu volali, nech sa vrati,ze maly place...proste v pohode zvladol,ze som zmizla ja, ale ked uz hoc aj na chvilu zmizol aj tatik, to uz bolo moc.

elisc
16. dub 2017

@jaroslavasv v lednu jsem byla 3 dny v nemocnici. Synovi v té době bylo 22 měsíců. Také do té doby pořád jen se mnou. Ale zvládli to dobře.
I návštěva proběhla v pořádku. Prolezl pokoj, záchod, snědl mi večeři a šli domů.
Hotová jsem z toho byla jen já.

jaroslavasv
autor
16. dub 2017

Moc vsem dekuji, mame to presne pul na pul.

zaludova
16. dub 2017

Ja v tom nevidim problem u "normalniho" ditet, ktere je zvykle na ostatni a neni to mamanek. S tim, co popisujes, bych do toho nesla...

hermelinah
16. dub 2017

Já sem v tomhle věku malého do nemocnice nechtěla, možná kvůli tomu, že bych to pak ořvala spíš já, než on 🙂 Ale to byly čtyři dny, při delší době bych to možná řešila jinak. Těžko radit, hlavně ať si brzy v pořádku a zase doma 😉

j.a.n.i
16. dub 2017

@hermelinah @petrasipkova1 @zuzaaanka No a to je právě ten problém, pokud to nezvládá maminka, tak i kdyby to dítě bylo do té chvíle v pohodě, tak to na něj přenáší a pak to celkem logicky nezvládá ani to dítě.

drzticka81
16. dub 2017

Minuly rok jsem byla cca 5 dni v nemocnici na operaci zlucniku - dcera taky do te doby se mnou, kojena, kontaktni, zvladli to doma s tatinkem a starsim synem dobre - nehctela jsem je na navstevu (stejne jsem se citila slaba) - prisli az posledni odpoledne pred propustenim -dcera v klidu, ale pak pryv aute brecela po mamince -takze za me ne-ono se to da vydrzet-ja byla v klidu a rada, ze mam klid na regeneraci 🙂)))

riakuk
16. dub 2017

Naší dceři bylo 22 měsíců, když se mi narodila druhá dcera. V porodnici jsem byla týden. Dcera se s manželem stavila jednou, pokoukala a prohlédla si miminko. Byla úplně v pohodě, s manželem to zvládali suprově. To spíš mně se svíralo hrdlo, když odcházeli, i přestože jsem věděla, že půjdu za pár dní domů. Jinak obě dcery jsou zvyklé na hlídání u babiček - třeba jen na pár hodin denně o víkendu.

karlajasmine
16. dub 2017

Já bych tam dítě klidně vzala, ale v tomto těžko radit,každá zná své dítě nejlíp a každý dítě tyto situace zvládá jinak. Některému dítěti návštěva pomůže, jinému ne.

petrasipkova1
16. dub 2017

Jasný, to máš pravdu @j.a.n.i Určitě je důležité taky jak dlouho bude pobyt v nemocnici trvat, kdyby to bylo nějak déle, tak je to taky jiná situace a určitě bych ji tam vzala. Také záleží na okolnostech, já hlídání žádné nemám, takže jsme se od narození nehnuly na krok, od toho taky vypadá náš vztah, jsme závislačky obě, ale co jiného čekat, když jsme spolu pořád. 🙂

anazuzzuzana
16. dub 2017

já bych vzala... ale musíte si být jistá, že to dáte vy... že budete usměvavá, pozitivní... pokud uvidí smutnou maminku, tak to špatně dopadne

jaroslavasv
autor
17. dub 2017

Vsem moooc dekuji za nazory. Nevydrzela jsem, navsteva probehla v klidu. Chvilku na me byla nalepena, ale pak uz musela prozkoumat nove prostredi. Odjeli take v klidu a ani doma se nic nedelo.

caverina
17. dub 2017

@jaroslavasv tak to je super👍a brzo se uzdrav🙂