Můj 20měsíční syn ještě nechodí

islaisova
25. črc 2016

Mile maminky,jsem uz zoufala..a asi potrebuji uklidnit,psychicky podporit,zda to ma nebo mela take nektera z vas u svych deticek.. Syn 20 mesicu,plazi asi od 10 m,lozi od 12 m,od 15 m se sam postavi,od 18 m obchazi nabytek,chodi se zidli nebo s aktivnim choditkem,ktere tlaci pred sebou..jo a asi od 16 mesice jezdi bravurne na odrazedle..jinak nic..od 16 m jsme chodili na rehabilitaci,ta je ted ukoncena,ze to chce zkratka jen cas..holky zlate,kdy uz se dockam?☹((

alisek
25. črc 2016

@islaisova kdy byla RHB ukončena? cvičili jste jenom vojtu nebo i něco jiného?

wenduliks
25. črc 2016

Tak ja nechodila do dvou let. 🙂 ale,myslim si,ze priblem u vas muze byt ta opora. Ja bych mu vsechny chodici pomucky na par dni schovala. Pokud to s nimi zvlada,zvladne I sam. Jen se boji pustit,dle toho,co rikate.

islaisova
autor
25. črc 2016

@alisek ukoncena pred mesicem,s tim,ze az zacne sam chodit,mame se ukazat a event.si rekneme co dale..vojta se cvici do roka,po roce bobath..zo je spise takova korekce,to jsme meli my..

islaisova
autor
25. črc 2016

@wenduliks to on bude radeji lozit po ctyrech,o sto sest🙂)

alisek
25. črc 2016

@islaisova vojta se cvičí až do dospělého věku pokud to je nutné, já se synem cvičila do jeho dvou let. Můj syn začal chodit až ve 22 měs. ale měl neurologický nález. Zkusila bych mu tu oporu vzít jen tak na zkoušku...jinak to chce spíš radu fyzioterapeuta. Já byla nervozní když druhý zdravý synek začal sám bez opory chodit až v 17 měsících.

alisek
25. črc 2016

@islaisova když má opožděný motorický vývoj byli jste u neurologa? zjistili něco? já jsem syna hodně motivovala tak že jsem s ním chodila a držela ho za spinu,v pase, ne za ruce, odrážedlo taky měl, s tím hodně chodil, jednoho dnes se sám pustil a krásně se rozchodil a ani nijak nezakopával nebo nebyl nemotorný ale pravidelně jsem s ním cvičila.

islaisova
autor
25. črc 2016

@alisek ano,u neurologa vse ok..on se ale desne vzteka a nechce kdyz jej chytnu za pas,ze by sam chodil,okamzite jde na kolinka..je ve vsem dost opatrny a bojacny ☹

islaisova
autor
25. črc 2016

@alisek dekuji za rady,jste hodna 🙂

alisek
25. črc 2016

@islaisova po těch mých zkušenostech bych asi vyčkala do druhé roku a pak to začala řešit, nvím zda zase začínat cvičit vojtu když jste ho asi ani pořádně necvičili ale já bych se poradila ještě s nějakou jinou fyzio.než kam jste chodili. tady na MK je eficenka a když tak najít jinde.

ducik
25. črc 2016

@islaisova starší začal chodit mezi 18-19 měsícem. Nikdy nas na rhb neposilali, lozil taky asi od roka. Tato pak vzal vše hopem, začal rovnou běhat, pak tři měsíce na to už jezdil jako čert na kole bez slapek.
Určitě se dockate, držím palec.

alisek
25. črc 2016

@islaisova není vůbec za co, sama jsem si to zažila a vím jak jsem čekala až se rozchodí jak na smilování..nehledě na blbý otázky od lidí nebo jen pohledy..

islaisova
autor
25. črc 2016

@alisek jj,vyckam..ale je to hrozny,jeho vrstevnici uz davno cupkaji a on vsude lozi po ctyrech..vsichni koukaji,jak takove velke mimi jeste nechodi ☹

alisek
25. črc 2016

@islaisova to přežijete, musíte, on nebude jen celý život na 4 tak to zkuste moc neřešit v sobě, on se dřív nebo později rozchodí.

islaisova
autor
25. črc 2016

@alisek a jeste se zeptam,jste i nadale nekde sledovani? Myslim tim rhb nebo neurologa?

jamia
25. črc 2016

@islaisova Chápu tvoje pocity, spíš to vypadá na to, že se opravdu bojí, než že by měl nějaký funkční problém. Moje dcera se taky bála, začala chodit až v 17 měsících poté, co jsem ji začala vodit za ruce. Sice se to nemá dělat, ale řekla jsem si, že když ji za ty ruce nebudu tahat, tak se snad nic nestane, když vzpřímená je už dlouho. Hezky se tak osmělila a do dvou týdnů už capkala sama.

alisek
25. črc 2016

@islaisova ano. na neurologii, měl předpoklad na parezu DK a je celkově hypertonický
jak píše @jamia pořád zkoušejte chodit

ditamarie
25. črc 2016

syn začal léze po čtyřech a chodit sám až v 18 měsících. do té doby lítal v chodítku. stoupl si sám v postýlce až v 16 měsících. od 18 měsíce lítá sám a leze po výškách. třeba ten váš má jenom svoje pomalejší tempo. ten můj ve dvou letech zase nechce vůbec mluvit. maximálně mručí, piští nebo mama, ham ham, mamama a víc z něj nedostanu. dejte mu ještě chvilku čas a zkuste chodit za jednu ruku.

betelgeuzz
26. črc 2016

@islaisova starší si stoupla v 10 měsících, myslela jsem, že bude brzo chodit, ale jí trvalo ještě půl roku, než se sama pustila do prostoru. Asi bych taky omezila to chodítko, lákala ho na malé vzdálenosti,např. když stojí u stolu, tak jít kousek dál, aby se mu "nevyplatilo" jít na čtyři, ale musel k tobě udělat 2- 3 krůčky. nebo jsme si ji posílali s m, že jsme seděli naproti sobě a ona mezi námi chodila, nejdřív taky 2 - 3 krůčky a pak jsme vzdálenost zvětšovali. Měla z toho hroznou radost. 🙂
Pokud jste chodili na rehabku a podle nich je v pořádku, chce to jen čas. Ale chápu, že okolí a divné pohledy musí být otravné. 😒