Musely si vaše děti na Manducu zvykat?

klkrska
17. čer 2015

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, líbilo se Vašim dětem v Manduce hned nebo si museli zvykat? Já si ji pořídila, malej nemá rád kočár, první asi tři pokusy šílenej řev a od té doby asi třikrát klid, ale vydrží tak tři minuty a pak zase hroznej řev... Tak jestli se to časem zlepší a mám ho tam dávat často, aby si zvykl? Je ještě malej, má 2,5 měsíce, ale je velikej a do Manducy už pěkně pasuje i bez novorozenecké vložky.

radushka1
17. čer 2015

já dávala až od 4 měsíců, dřív jsem si ji nepořídila teda 🙂 , ale dávej postupně, třeba jen na 5 minut a postupně prodlužuj, dělalo to tak hodně holek kolem mě... a i dcerka nebyla z toho hned odvařená, ale brzy se jí tam zalíbilo... za to teď, když má přes 2 roky, by byla schopná se tam ještě nosit 😀

lennus
17. čer 2015

@klkrska Dávala jsem tam prcka asi od 3. nebo 4. měsíce (prý se může už od malička), ale jen občas na výlety a je fakt, že to nebyla úplná hitparáda! Šlo to, ale nevypadl stoprocentně spokojeně pořád, ale dost tam spal, jak byl maličký. Časem si zvykl a čím byl starší, tím to bylo lepší. Teď je mu rok a půl a brávám ji často s sebou, protože ještě nechodí, narodil se dřív. Hodně se mu poslední půl rok líbí, když je na zádech a taky při vaření, někdy když je nevrlý, tak to pomůže a je spokojený u mě.

Držím palce, určitě si zvykne, chce to zkoušet, nevzdávat a třeba to bude jako u nás, že čím bude větší, tím to bude lepší! 😉

rozzaarka
17. čer 2015

@klkrska ahoj, my ji prodali. proste si to nesedlo. lip mu bylo v kibi a jeste o 100% lip v bondolinu, kde nerval ani jednou. na kibi si zvykl po 3 noseni, ale zkusili jmse Bondo a to bylo vyreseno 🙂 nemuse se tam stelovat presky, idelani, kdyz nosi i vic lidi. ten rev v manduce mi fakt nedelal dobre. ale treba me v ni rval vic, nez manzelovi, o toho to slo v manduce lip. mne se zas lip nosilo v kibi. (meli jsme je pujcene najendou a vybirali jsme, ktere koupit)

lrg
17. čer 2015

Starší dcera si nezvykla nikdy, vydržela v ní až po 1. roce, kdy jsme si jí dávali na záda a ona dobře viděla po směru "jízdy" 🙂 Druhou mám v šátku a nějakou chvíli vydrží a spinká, ale že bych si s ní troufla vydat se bez kočárů na nějaký delší výlet to teda ne. Moje děti asi nejsou nosící typy 🙂

zo_ja
19. čer 2015

Chce to, aby dítě bylo v dobré náladě, ne unavené, aby bylo najezené - ale chvíli předtím, aby neblinkalo, aby bylo čerstvě vyčůrané, jinak když se mu chce, mže řádit. Vše si nachystat, lupnout ho tam a pak začít chodit. Ideálně rovnou ven. Bude koukat a kolíbavý pohyb chůze ho uklidní a usne. Záhy pochopí výhody a bude krásně spolupracovat, ba se i dožadovat.
Některé děti tam chtějí být jen chvilku, ale venku většinou s tím problém není.
Pokud doma, např. navečer, je dobrý mít připraveny nějaké činnosti, u kterých chodíš - pouklízet věci, posbírat, přemístit, někt. děti jsou ok, když třeba něco krájíš a vaříš a pohupjueš se přitom v bocích, jiným je to málo. Tohle už je individuální. Pokud se dítě sápe vehementně ven, tak vyndat, buď může chtít čůrat nebo mu to nějak nevyhovuje - některé děti zpočátku nechtějí být nošeny dlouho, ale když zjistí, že lze tak či onak a zvyknou si, tak pak jsou tam rády dlouho. Ta vycházka povenku je osvědčená, spousta podnětů atp.

ma_ia
19. čer 2015

Dcera se nosila ráda, ale vyloženě nosící typ nebyla a není. Vydržela chvíli, pak musela ven, ona je hodně akční a pohyblivá, sedět a koukat ji nikdy nebavilo. Že by v klidu vydržela v manduce třeba hodinu, dvě, to se nikdy nestalo, stejně tak málokdy při nošení usnula. Takže jsem nosila po chvilkách, třeba na úřady, na nákup, doma při uklízení (na zádech), ale dlouhé časové úseky to nikdy nebyly.