Narovnání vlasů vlivem těhotenství

eviczka85
19. únor 2018

Ahoj, měla jsem dlouhé vlnité vlasy, ale možná postupem času nebo i vlivem těhotenství se mi rovnají. Nehledě na to, že mi jich zbyla po porodu tak polovina. Teď jsem podruhé těhotná a jsou už jenom krepaté a suché. Mám kulatý obličej, takže s rovnými splihlými vlasy vypadám příšerně. Máte stejnou zkušenost, že se vám vlasy narovnaly? Vyřešily jste to nějak?

ditka81
19. únor 2018

Já to mám naopak. Z dlouhých, rovných a slabých vlasů mám vlnité, hrubé a zacuchávající se hnizdo. Změnila jsem šampón a používám oleje. Jinak s tím nic nejde, než změnit kosmetiku tak, aby byla vhodná pro momentální typ vlasů.

normalnimatka
19. únor 2018

s tím se asi nedá nic dělat, to je hormonama... max. můžeš doufat, že se to po porodu časem vrátí zpátky...ale jistý to není. já se sama bála, aby se mi vlasy nenarovnaly, a první těhotenství to nezkonilo zatím, tak doufám, že to nenastane:D

herminka
19. únor 2018

Já jsem 5 let od druhého porodu a mám vlasy snad nejkatastrofálnější, jaké jsem kdy měla - skoro rovné, jemné, zplihlé a mám jich tak čtvrtinu než před prvním těhotenstvím. Nevím, zda se na mně podepsalo víc než 5 let kontinuálního těhotenství a kojení nebo věk nebo co.
Po umytí si vlasy natáčím na papiloty a tajně doufám, že za pár let neskončím plešatá.

treasurka
19. únor 2018

Ahoj, jojo, poo třetím porodu mi zmizely moje krásné lokny a mám je rovné jako předtím po usilovném žehlení. Je to půl roku a pořád se to nevrací, tak uvidíme.

eviczka85
autor
19. únor 2018

@treasurka A upravila jsi si k tomu nějak střih vlasů a nosíš je rovné nebo si je nějak natáčíš?

missa111
19. únor 2018

Já mám vlasy hodně kudrnaté,, takové ty pidi prstýnky. Navíc jich mám hodně a ten objem je někdy děs. V těhotenství ani po porodu (2x) jsem tedy žádnou změnu nezaznamenala. Od dost ženských jsem slyšela, že se jim to stalo a popravdě jsem trochu doufala... Rovné jsem si vždy přála. Ale ani žehlička, ani narovnávač mi nikdy vlasy nenarovnali. Max trochu a na pár hodin.
Co zase překvapilo mě je, že 1 dítě mám naprosto rovnovlasé, druhé kudrnaté po mně. Počítala jsem, že to obě holky po mně podědí. Ta kudrnatá samo starší závidí rovné a dlouhé vlasy. Jí to zatím vše trčí nahoru🙂
Jinak já mám po porodech o číslo větší nohu. Tech bot co muselo jít pryč.

treasurka
19. únor 2018

@eviczka85 😂😂😂 mám tři malý děti, dělám si culík

eviczka85
autor
19. únor 2018

@treasurka Jo, takhle to řeším taky už dlouho 😉 To bude taky důvod, proč už nemám žádný objem. Ale už mi to nebaví, vlasy vždycky byly jedinou mojí předností a teď už si do mně rýpá i manžel. Pořídila jsem si i profesionální šampon na vlnité vlasy, zázrak se nekonal. Přemýšlím o lehké trvalé...

kata267
22. únor 2018

@eviczka85 me se zase po tehotenstvi a porodech zmenila barva, jsou vyrazne tmavsi asi se neda nic delat, jooo a o kvalite ani nemluvim radsi, proste des

doubrafka
5. kvě 2023

Ahoj holky, hledám nějaké rady těch z Vás, kterým se taky, stejně tak jako zakladatelce, změnily vlasy během těhotenství? Diskuze je už trochu starší, takže pokud někdo z vás má nějaký nový tipy, prosím, sem s nimi. Vždycky jsem měla takový ty krásný, zrzavý, hustý a přirozeně se vlnící vlasy. Nebarvila jsem, nijak do nich nezasahovala, příroda mě obdařila kvalitní bujnou kšticí, takže jsem nikdy s vlasy problémy ani nic neřešila, naopak mi je každý chválil, jaký mám štěstí. Jenže jsem otěhotněla a co se nestalo. Vlasy se mi postupně začaly měnit, zejména se přestaly vlnit a byly rovnější, to by ani nevadilo, ale začaly být dost jemný a splihlý a takový nijaký, mdlý. Po porodu se nic moc nezměnilo, naštěstí ani nepadaly, ale prostě teď, po roce, kdy už ani nekojím, jím zdravě, nic jsem nezměnila, co se péče týče, beru vitamíny z lékárny, stejně jsou furt rovný a splihlý. Prosím, máte někdo nějakou osvědčenou kosmetiku nebo vitamíny, co by mi mohly pomoct?

zanett
5. kvě 2023

@doubrafka zalezi, co myslis tim 'jim zdrave'.

emillyhk
5. kvě 2023

@doubrafka No, já měla před těhotenstvím jemné, řídké, rovné a snadno se mastící vlasy. V těhotenství jsem si je mohla mýt jen jednou týdně, krásné, snadno se upravovaly. Po porodu mi strašně vypadaly, ale zase poměrně rychle začaly dorůstat a jemně se vlní. Blbý je, že posledního půl roku mi znovu hodně padají, mám tak třetinu toho co před dvěma lety. Ale u mě je to dlouhodobým stresem a ne úplně ideální životosprávou. Nicméně to lehké zvlnění mi zdá se zůstane. Jinak až na to prořídnutí mám vlasy celkem v dobrém stavu, žádné lámání, roztřepené konečky. Myju každý třetí den.

zorizeli
6. kvě 2023

@doubrafka Ahoj, já to měla stejně. Po porodu jemný a splihlý vlasy, furt mastný. Nejsem sice kudrnatá, ani se mi nějak tvarově vlasy neměnily, ale začaly se mi dost mastit a byly bez života. No nakonec jsem šla v Praze do salonu Tomas Arsov na doporučení svý kamarádky, která s nimi má výbornou zkušenost a nechala si doporučit kosmetiku. Začala jsem používat sadu HairBooster a Green Tea a do půl roku jsem měla zpět kvalitu i lesk, takže můžeš vyzkoušet, jak to klapne tobě.

aidi2
18. kvě 2023

@doubrafka
Pokud už nekojíš ani nejsi těhotná, tak bych si k tomu koupila i vlasovej koktejl HairBooster kapsle na 90 dní, který ti to současně s jejich kosmetikou ještě podpoří, navíc nedráždí žaludek a jsou kapsle bezlepkové, takže pro mě jako celiaka ideální, jen pozor, obsahuje výtažky z mušlí, tak pokud máš alergii na mořský plody, tak raději nebrat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru