Nemoc, dovolená - potom šílené scény, když má jít do MŠ

brisalek
18. čer 2013

Ahoj, chtěla bych si popovídat s maminkama, které mají podbnou zkušenost. Jak to řešit??? Co pomohlo??? Dcera byla a je hodně citlivá a závislá na mě (babičky nefungují, takže byla jako maličká neustále jen se mnou). Od 2,5 chodila do soukromé školky, po měsíci a půl zvykání to bylo dobré, pak byla chvíli nemocná a od té doby plakala každé ráno až do září )od dubna) . Od září ve státní školce taky první dva týdny(skoro jako jediná) plakala, ve školce má problém, když jsou spojené v jiné třídě s jinou paní učitelkou ...od května teprva začala ve školce spát (manžel byl nezaměstnaný tak chodila po obědě), od 18 m už přes den nespí, takže odpočívat 2 hodiny je pro ní dlouhé(což se ani nedivím). Naplánovala jsem si na červen - srpen spoustu náhradního volna a dovolené (takže všechny pátky budu doma a v červenci a srpnu budu mít vždy 2,5 týdne dovolenou). Minulý týden ve čtvretk šla po obědě a v pátak byla se mnou doma...onemocněla a byly jsme doma celý týden....v neděli večer, včera ráno a dnes zase hrozné scény, že tam nepujde nebo, že nebude spát nebo že nepůjde s tatkou , ale jen se mnou...nechci, aby to tak bylo celé 3 měsíce. Co s tím? Díky.

lusicka
18. čer 2013

Mamko mala to zkousi,doma neni rezim tak pevny jako v ms a hlavne doma je sama a obletovana maminkou.Deti s nami rodici cvici jak s opickami a je jen na nas jestli budeme vychovavat deti nebo budou deti vychovavat nas! Myslim,ze mala potrebuje zjistit,ze ve skolce je fajn,ikdyz ji to bude trvat dele.Rozhodne bych ji doprala praviatkuelny rezim od pondeli do patku ,zvykne si na to a vas nebude trapit scenama..........Lucka

elvira
19. čer 2013

Jak píše lusicka - děcka to zkouší. Chce to vydržet, nepovolit, i když je to hrozně těžké. Jakmile zjistí, že si vydupe ústupky, bude to dělat pořád

katchula
20. čer 2013

Tak nevim, syn dělá to samé, do školky chodí už rok a půl a jsou mu 4 a půl. První rok byl pořád nemocný, takže scény byly pravidelně po každé nemoci. Teď je sice nadále nemocný poměrně často, ale je to přeci jen lepší. Po obědě nechodí téměř nikdy, jelikož oba pracujeme. A stejně například tento týden každé ráno doma fňukání, že chce jít po obědě. To spaní mu prostě vadí, doma nespí už od 2 let a ve školce mají polední klid přes 2 hodiny (nechápu proč tak dlouho?) 😠 Taky mě to ničí a už mě tím strašně nervuje... vím, že tam má kamarády a jednu učitelku vyloženě oblíbenou, tak nechápu proč i po takové době brečí. Jakmile jsou spojení v jiné třídě nebo je nějaká změna, tak se mu to taky nelíbí, stejně jak píše @brisalek. Není to teda pořád, nepřišla jsem na to, kde je zakopaný pes, ale kolikrát chodí třeba 14 dní do školky úplně v pohodě a pak najednou změna k horšímu. Prázdniny budeme řešit dovolenýma a babičkama, protože jít do náhradní školky (naše je celé 2 měsíce zavřená) je pro nás sci-fi.

brisalek
autor
20. čer 2013

@katchula ona je taky ve školce spokojená, má tam 3 kamarádky(jsou fakt parta) a jedna z nich milovaná🙂, ale bohužel většina dětí chodí po obědě, protože maminky jsou na mateřské nebo nepracují vůbec☹. Ona půjde do skoukromé školky kam chodila od těch 2,5 do 3 a něco než šla do státní (berou tam takhle na prázdniny děti, které tam chodiliú¨)
@lusicka moc nechápu, co myslíš tím režimem? Dávat jít ležet po obědě, když prostě od 18 m nespí??? Jako školka se fakt chovat nemůžu🙂. Bylo by fajn mít takové dítě, které ještě ve 4 letech spí 2 hodiny odpo a večer už v 8 zase (jako některé co slyším) ale naše to není, takže když bych to dělala tak docílím jen větší nepravidelnosti, že bude chodit spát každý den jinak. Režim má. V 6 večeře, večerníček, koupání , do postele, pohádka a spát.....
ano je mi jasné, že to zkouší. Dnes brečela, že chce být se mnou i když jsem jí vedla já a jdu pro ní po obědě. Ale taky je mi jasné , že se jí stýská. Holt každé dítě je jiné (některé je rádo, že je mezi dětma a s novýma hračkama) pro někoho je holt maminka přednější. A je také fakt, že nejsem ta mamina, co dává přednost sobě před dítětem (nepořizovala jsem si jí proto, abych jí pak za každou cenu někde odkládala - jako některé maminy, co živý manžel, jsou doma a dítě od 8 do 5 ve školce).

Samozřejmě nepolevuju a prostě do školky jde tak jak je potřeba (do práce musím), ale šlo mi spíš o zkušenost co zabralo u vás, kdo máte podobně citlivé mamánky🙂???