Nevadí dát 4měsíční dítě do sporťáku?

matinamar
16. bře 2017

Dobrý den.chtela bych se zeptat zda nevadí dát ve 4.mesici sportak, když ještě pevně nedrží hlavičku? V hlubokém pláče, protože nevidí kolem sebe. Děkuji

alcakj
16. bře 2017

První syn šel do sporťáku kolem 10 měsíce a druhý kolem 9 měsíce - když už oba seděli. T Já bych takhle malé miminko zbytečně neposazovala - není to dobré na páteř. Některé maminky dávají do sporťáku kolem 6 měsíce i z důvodu, že se jim miminko do mini kočárku nevejde.

nugetka20
16. bře 2017

@matinamar Máte nástavce na vajíčko? Pokud jo, tak šoupněte prcka do vajíčka, vajíčko na podvozek a je vyřešeno 🙂

matinamar
autor
16. bře 2017

To máme, používáme hlavně na nákupy. ale bohužel je už větší a stříšku ji na vajíčko už nedam :(

kacireksro
16. bře 2017

my jsme davali malou do sportaku asi ve 4,5 mesici.ale mam polohovatelny sportak az dolehu.mame taky velke mimco,ale sspise chtela uz koukat,v hluboke korbe porad mrcela ze nevidi,ve sportaku je spokojena ze muze koukat 🙂

betelgeuzz
16. bře 2017

Záleží, jaký máte sporťák, jde dát do lehu? do takovýho by to nevadilo. A co dát dítě v hlubokým na břicho, aby pásl a díval se kolem? První jsem dávala do sporťáku hned v půl roce, i když by se do hlubokýho vlezla. U druhýho jsem se tak nehnala a jezdila v hlubokým do 10 měsíců na břiše.

alcakj
16. bře 2017

no pokud ti tam prcek řve, raději bych si koupila nějaké ergonosítko nebo šátek a brala ho takhle než ho dávat na půl dne do vajíčka :( já jsem vesnický člověk, co je čtvrt dne venku s kočárkem a 2-3 hodinky na zahrádce. Takže jsem to občas řešila tak, že jsem šli s malým na 2-3 hodinky na procházku v kočárku - přes odpoledne aby se vyspinkal, pak dostal doma papáníčko a pak jsme šli na zahradu do nosítka nebo kočárku. Měla jsem takové to nosítko, že když neuměl držet hlavičku, tak byl obličejem ke mě a hlavička byla zafixovaná a když už pak hlavičku krásně držel, nosítko se upravilo přepnutím patentků a dal se obličejem ven a pozoroval co je okolo . Tak jsem takhle uklízeli nebo byly na té zahradě. Malej byl spokojenej. Teď už má 10kg, takže má po nosítku - je mu 14 měsíců, chodit lenoch nechce, tak sedí v kočáru.

matinamar
autor
16. bře 2017

@kacireksro také ho máme až do lehu. V kočárku brečí nebo nespí, protože kouká okolo.

matinamar
autor
16. bře 2017

@betelgeuzz Ano, do lehu. Kdybych ji dala na břicho, tak taky moc neuvidí a já bych na ni taky neviděla, takže zkusíme dnes sporťák a uvidíme 🙂

matinamar
autor
16. bře 2017

@alcakj Ne děkuji, do šátku jít nechci.

betelgeuzz
16. bře 2017

@matinamar proč bys na ni neviděla a ona ven. Dítě otočíš v korbě hlavou k sobě.

matinamar
autor
16. bře 2017

Takhle je vlehu 🙂

soleilll
16. bře 2017

@matinamar Tak malé dítě bych taky do sporťáku nedala, i když je polohovatelný do lehu. Brečí, protože nevidí ven - to nevyřešíš sporťákem, protože posadit (s oporou kočáru) ho ještě nemůžeš. Tzn. docílíš maximálně toho, že bude brečet ležící ve sporťáku nebo mu můžeš poškodit páteř, když zvedneš zádovou opěrku. Některé děti holt v kočárku brečí, ale podle mě si prostě zvyknou. Já bych mu neustupovala a pokud se délkově vejde do hluboké korby, nechala bych ho tam ještě dlouho. Je tam víc chráněné a vůbec. Až bude dobře pást koníky, dej je na břicho a sundej stříšku - uvidí tak dopředu a třeba je to uspokojí. (Já vozila první dítě v hlubokém do 14 měsíců, mladší bude určitě do roka.)

monaluza
16. bře 2017

Syn jezdil v hlubokem na brise "na partyzana" skoro do roka, uplne to miloval, mel vpredu zvednutou boudu, pod sebou zpocatku slozenou deku, pak uz nic. Prechod do sportaku (na podzim s fusakem uz se nevesely) byl pro nej zklamanim.

trolik
16. bře 2017

ahoj taky si myslím,že to není žádný rozdíl jestli leží v hlubokém nebo ve sporťáku v úplném lehu to máš prašť jak uhoď akorát si podle mě přiděláváš starosti.Kámošky holka byla taky zvědavec a tak jen vždycky sklopila stříšku aby viděla a bylo.Mě takhle malej brečel a otáčel se a jezdil v hlubokém na břiše a koukal skrz síťku ale někdy měl třeba bolení bříška a tak se v kočáře kroutil tak sme jeli domů no...ty sama nejlíp znáš svoje dítko.Ale určitě ho ještě neposazuj což jak píšeš ani nemáš v plánu tak bych zkusila třeba nějakou zajímavou hračku,zrcátko,cinkátko...

betelgeuzz
16. bře 2017

@matinamar fotku mám bohužel černou.

muhehehe
16. bře 2017

Sklopila bych stříšku u hlubokého až dolu (někdo pořád vozí nesmyslně se zataženou střechou... proč? to je pak to dítě jak v krytu.. my tak vozili jen tehdy, když mimču vyloženě pražilo do obličeje) a prcka dala na břicho, nedávala žádné fusaky ani ,,nánožník" (nevím, jak se tomu u hlubokého říká.. prostě ten ,,kryt" přes nožičky), jen deku... takhle přece uvidí a ty na něho také.. když bude ležet ve sporťáku, to si moc nepomůžete, a sedět by takové dítě opravdu ještě nemělo.

advarp
16. bře 2017

@matinamar ty jo, to keď je v lehu vidíš len tmu? :D asi to nejak blbo natiahlo :D

martinka_33
17. bře 2017

Jestli se dá dát do lehu, tak v pohodě, malý jel poprve v kočárku ve čtyřech m a byl to sporťák, v hluboké nikdy nebyl (zatím), když ho nebaví ležet, dám ho na bříško hlavou ke mě a krásně vidí 🙂 Teď už bude teplo, tak je to fajn

mmajda
17. bře 2017

Dej do sportaku, zvlášť když ho máš do lehu.
Naše malá (6m)kočárek od mala nesnáší. Hluboká byla uplne peklo, sportak (dala jsem ji tam ve 4m)jakž takž akceptuje, ale pořád musim byt v dojezdu cca 10 min od domu, jinak řve.
@soleilll rada ze si dítě zvykne je bohužel mylná..chodim ven s malou denně a dokáže po probuzení řvát i hodinu v kuse pokud ji nevytahnu, kdo nezažil nemůže pochopit 😔
Jinak nositko taky ráda nemá...

soleilll
17. bře 2017

@mmajda Jasně, nezažila jsem to, naštěstí. 🙂 Pokud ale tedy je dítě v kočáru řvavé, asi to nevyřeší sporťák, ne? Takové dítě prostě nikdy nebude v kočáře spát nebo klidně vleže koukat.

hojda
17. bře 2017

Nějak nechápu, jak se to vyřeší sporťákem? Pokud se dá sporťák úplně do lehu, tak stejně uvidí to samé, co v korbě, ne?

trolik
17. bře 2017

@hojda taky mi to nejde moc do hlavy ale třeba mají jinej sporťák(ne trojkombinaci)a je jinak barevnej,jinak,drncá,třeba má koukací/větrací okénko těžko říct...taky bych vyzkoušela všechno kdyby šlo o moje dítě.

betelgeuzz
17. bře 2017

@hojda @trolik tak já měla trojkombinaci a podle mě ze sporťáku je i v lehu vidět víc, než z korby. Vždyť korba má dokola asi 20 cm okraj, což ve sporťáku není.

hojda
17. bře 2017

@betelgeuzz Ale pokud jede s boudou, jakože teď to na ježdění bez boudy ještě není, tak stejně uvidí to samé , co před tím.

stepanka1111
17. bře 2017

Ahoj, určitě nevadí, když nebude úplně v sedu, aby hlavička nepadala. Malý je také nerad v korbicce, ale tak nějak se mi ty kočárky s hlubokou více líbí a navíc sportacku si ještě užijeme, tak jsem matraci vyvýšila pomocí deky a je to.

lucyp13
17. bře 2017

Já bych dala na břicho a sklopila boudu popr. Ji vytahla,mela jsem ji stahovací a muže koukat,sportakem si nepomuzete,stejne nic neuvidi,hlavne pisete ze oc hlavicku..to bych nad sportakem vůbec neuvažoval! Jinak dcera taky nesnášela kočár tak jsem nosila a byl klid.

betelgeuzz
17. bře 2017

@hojda podle mě vidí víc, protože vidí ven kolem noh, což v korbě ne. A já bych klidně i teď sundala boudu, u nás je krásně a kolem 15 stupňů.

trolik
17. bře 2017

@betelgeuzz kámoška jezdila se staženou boudou i v zimě pokud teda zrovna nesněžilo malou měla zachumlanou-koukali jí jen oči a nos a nic jí nebylo.😉

hojda
17. bře 2017

@betelgeuzz Ok, tak sundá boudu a to samé, jako v hluboké korbě. Nemyslím, si že by to těch pár centimetrů vyřešilo. U kamarádky to bylo tak, že taky zkoušela do sporťáku a nakonec to dopadlo tak, že od 4 měsíců mimčo sedělo zbořené ve sporťáku☹. Já vím, že pokud dítě řve, tak každá máma zkusí všechno možný, ale někdo to pak dopadne, že využije to nejsnadnější řešení, které ovšem nemusí být k užitku dítěte☹.

rebejsova
17. bře 2017

@matinamar Brek nemusí vycházet z toho, že nevidí. Náš řval v hlubokém (a říkala jsem si, že to je tím, že leží a kouká do nebe) a řve i ve sporťáku (a to v něm sedí = vidí krásně). Zkusila bych nosítko.