Něžná náruč rodičů u starších dětí

marion14
14. pro 2015

Maminky, vy, které jste se při manipulaci s miminkem řídily Něžnou náručí rodičů od Evy Kiedroňové, odkdy jste přestaly dítě zvedat s podepřenou hlavičkou a zadečkem? Synovi je půl roku a nějak se mi příčí zvedat ho za podpaží... Děkuju za vaše odpovědi.

betelgeuzz
14. pro 2015

@marion14 já používala spíš překulení na ruku, že jsem ji pak měla jakoby zavěšenou přes ruku. A to jsem využívala dlouho, protože jsem si i pak opřít o bok a tak ji nosit. Podle mě tak můžeš nosit, dokud ti to dítě dovolí. Jak se mu to nebude líbit, tak to poznáš sama, že je potřeba jiná poloha.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
andelka
14. pro 2015

Já taky překulením. A pak tuším na koníčka a klokánka (zády k břichu matky a buď s podporou pod kolínky nebo bez, když jsem potřebovala druhou ruku, nebo o bok)

jitavrtule
14. pro 2015

Přesně jak píšou holky, zvedám nabalením (nakulením) cca od 4-5 měsíce? Ale řekla bych, že to je individuální, podle velikosti dítěte. Prostě když už mi přišlo, že na zajíčka je to nestabilní a hrozí, že se mi vykroutí nebo ji na předloktí neudržím, přešla jsem na zvedáním nabalením do klubička. Z autosedačky a z kočárku jsem tak vyndavala od začátku. Za podpaždí (myšleno širokým úchopem kolem hrudníku) nezvedám ani teď (7m - zatím se jen plazí, nesedí, neleze), to nejčastěji jde nabalením do klokánka nebo koníčka, jak píše @andelka, nebo z bříška rovnou (bez nabalení) - jedna ruka pod hrudník, druhá pod zadeček.

avantgarda
27. pro 2015

Podpírat hlavičku jsem přestala, když jsem začala se synem docházet na fyzioterapii a rehabilitační sestřička mi řekla, že mám zapomenout na to, že mám malé miminko, že už je velkej a hlavičku mu podpírat nemusím. To synovi bylo 4,5 měsíce.

korin
27. pro 2015

Synovi jsem při pokládání hlavu podpírala hodně dlouho, v půl roce ještě zcela jistě, jinak by si ji omlátil 😉 Při zvedání taky, samozřejmě. Byl lehce hypotonický. Dcera byla mnohem pevnější, byl to úplně jiný pocit při manipulaci, nebála jsem se, že si ublíží. Řekla bych, řiď se svým pocitem.