Nočník - nahatá ok, oblečená nechodí. Máte zkušenost?

aneta_v
28. črc 2020

Ahoj holky,
Jdu si k vám pro radu nebo aspoň povzbuzení. Mám 23m dcerku a snažím se odplenkovat. Minulé pondělí jsem sundala plínu, vysvětlila, že musí na nočník a že plína už nebude. Nechala jsem ji nahatou a až zázračně rychle pochopila, co má dělat a chodila sama na nočník. Za celou dobu (dodnes) všehovšudy 5 nehod. Problém nastal venku, kdy dostala kalhotky. Ačkoliv ji stále vysvětluju, že nemá plínu, ale kalhotky, a do kalhotek se nečurá, že si musí říct a počuráme travičku, naprosto to ignoruje. Když je venku nahatá, zvedne si šatičky, sedne na bobek a čurá. S kalhotkami to jde v 99% případů do nich (řekla si asi 4x). Evidentně si čurání uvědomuje, ví, co má dělat, ale jakmile je oblečená, je to ztracené... většinou jsem četla, že takový problém mívají chlapečci. Už jsem z toho nešťastná, moje pesimistická matka mi stále říká, že je ještě malá, nechápe to a mám to odložit, ale mně přijde, že by to zvládnout mohla. Máte s tím některá taky zkušenost? Za jak dlouho to děti pochopily? A zkoušely jste stále nebo to vzdaly a pár týdnů počkaly?

aneta_v
autor
23. srp 2020

Holky, tak jsem to vzdala 😪 Slo to od 10 k 5. Curala pak i nahata kdekoliv, jako by zapomnela, co uz predtim zvladala. Meli jsme ted i hodne akci o vikendech a ted tyden dovolene u znamych, pocurala tam, co mohla, proste absolutne zadny pokrok vpred... po mesici ma tedy opet plinu a jsme “spokojene” obe... 😪😪 Asi na to jeste nebyla zrala

cilkat
23. srp 2020

@aneta_v ono i dovci a pod nejsou dobrá doba -proste hodně podnětů... Ono to půjde později 😉.

aneta_v
autor
23. srp 2020

@cilkat jj ja vim, ze to na ni ted asi bylo moc, i je ted dost protivna, asi toho akcniho leta ma plny kecky...