Obezita u tříletých dětí, zpomalený metabolismus?

mona0212
10. únor 2015

Mám dcerku která má zpomalený metabolismus,je to dědičné . Bohužel to má i můj nejstarší syn, bojovali jsme z váhou už o dvou let ,bylo to pro něho stresující (endokrinologie,odběry krve - nemohli mu najít žílu ,hrůza ... a pod.),ale bezúspěšně . Druhorozený je naštěstí v pohodě. Chci se zeptat ,jestli s tím máte také některá maminka zkušenost s dobrým výsledkem a prosím o radu. Bojím se o malou ,aby se jí děti nesmáli , přece jen jsou holčičky více citlivé . Dietu už držíme od roku a zatím žádný výsledek .... 😢 Na endokrinologii zatím nechci , vím, jak trpěl starší syn .

hojda
10. únor 2015

Co zkusit tradiční čínskou medicínu, mohli by tam pomoci.

lv
10. únor 2015

Co lékaři, nevím, jestli je nějaká dětská obezitologie? Vyšetření na endokrinologie bych se nebránila, pokud vše nefunguje jak ma, tak je lepší, když se bude léčit, než před tím zavírat oči, oddalovat to - a tedy i vystavovat dítě všem následkům obezity..

olivovna
2. lis 2018

Dobrý den, maminky, určitě situaci řešte, navštivte pediatra a poraďte se s ním. Naštěstí je pro děti řada léčebných pobytů hrazených pojišťovnou. Můžete využít pobyt u nás, pojišťovna hradí i doprovod rodiče pro děti do 6 let. Máme s léčbou dětské obezity a nadváhy velké zkušenosti. Držíme Vám palce. Olivovna.