Oblékání ve školce. Jak to máte u 3letých dětí?

ssarka89
6. říj 2020

Ahoj, chci se zeptat,jak to máte s oblékáním u 3letých dětí? Doma se kromě bundy a někdy i bot obleče, ve školce si pořád stěžují, že se neumí obléct, dokonce učitelka po spaní ho nechala v tom čem spal a musela jsem ho obléct já. Starší syn je s ním ve třídě a má od učitelky zákaz mu pomáhat, což nechápu a řekla jsem mu, že až se obleče on, tak mu má pomoct, i když bude p.učitelka říkat ne. Díky všem

hezz17
6. říj 2020

Tak primarne bych resila s ucitelkou a ne navadet starsiho syna. Jinak trileta zvladne kalhotky teplaky, a svlect se. Tricko a ponozky ji musí pomoct. Taly zapnout mikinu a bundu.

ssarka89
autor
6. říj 2020

Ja jsem rikala ucitelce, ze doma to zvlada a koukala na me, jak na cvoka. Furt rikala, ze predskolaci maji malym detem pomahat a syn je predskolak, takze by mu mel pomoct.

dandaa
6. říj 2020

Syn se oblékat umí, jen bojuje se zapínáním mikiny, bundy, ale naše skvělé učitelky nemají problém mu vše zapnout. U takhle malých se s pomocí počítá a promluvila bych s nima.

ssarka89
autor
6. říj 2020

Ono s nimi moc se promluvit neda, starsi syn, kdyz tam zacal chodit az ve 4 letech,tak se neumel moc oblect a nerekli nic, ale taky furt neco bylo, ze mu nerozumi a tak, nevim, jestli jsou zasedly jen na nas, dala bych je jinam, ale bohuzel o skolky je velky zajem a ted neberou nikde pobliz ☹

tervi
6. říj 2020

@ssarka89 U nás ve školce pomáhá s oblékáním i paní kuchařka. Holka nezvládá ponožky a občas tričko. Ale aby mě učitelky perovaly, že se holka neoblikne sama, to tedy ne! My máme moc hodne učitelky, dcera je má rada. Asi bych šla za ředitelkou a zeptala se, jak to tedy má být.

dandaa
6. říj 2020

@ssarka89 a co dojít za ředitelkou? Nebo být na ně víc rázná? Oni to zkouší a bohužel často jsou učitelky pohodlné, co vím od sousedky, která ve školce pracuje.

zuzkasim
6. říj 2020

Je zvláštní, že doma se obléct umí a ve školce "nezvládne" nic, netrucuje třeba? Nevím, mé děti uměly komplet vše, ale byli v tomhle dost za exoty, co jsem si tak všimla. Co ti na to řekne synek, když se ho zeptáš? Protože pomoct dítěti určitě ano, ale komplet ho převlékat, to fakt ne, dítě musí vyvíjet nějakou snahu.

any2any
6. říj 2020

Spis se mi nelibi pristup ucitelky. S tou bych si promluvila. U dcery ve tride je ted spousta malinkych (i mene nez 3 roky) a co jsem v satne videla, tak pani ucitelky ochotne detem pomahaji a vedou je k tomu, aby se co nejrdriv prevlekaly samy. A starsi deti normalne pomahaji mladsim, k tomu vedeme dceru, ktera je letos ve tride nejstarsi, at pomaha mladsim. Nechapu, proc ucitelka nedovoli strasimu pomoct mladsimu braskovi, vzdyt je to prirozene a krasne. 🙈 💕

keksik002
6. říj 2020

@ssarka89 no.. U nas to funguje tak, ze kdyz se deti snazi ale nejde jim to, pomuze buď ucitelka nebo starsi sikovnejsi spoluzak. Tento pristup co ma ta vase neni uplne nejlepsi, za prvé to znechuti mladsimu a za druhe rozhada sourozence.. Resila bych s ucitelkou a pokud s ni nebude rec, zasla bych za ředitelkou skolky..

molindule
6. říj 2020

@ssarka89 Jednání a postoj učitelky nechápu, nesouhlasím s ním, ale v žádném případě bych dítěti neříkala, aby jednalo proti tomu, co řekla učitelka. Jak už tu zaznělo, zkusila bych znovu a rázně s ní promluvit. Když to nepomůže, tak s ředitelkou. S synem jsi o tom mluvila? Nevadí mu něco? Nebo se třeba jen neloudá? Mému pětileté mu převlékání hrozně dlouho trvá, protože pořád kouká, kde co lítá, musí se pořád popohánět .

biton
6. říj 2020

Dcera si neuměla zapnout mikinu, bundu, některé ponožky a nazout některé boty a paní učitelka ji vždy pomohla a nikdy jsem od učitelek neslyšela nic špatného - naopak dceru vždy chválili...a i teď ve 4 letech jí občas nejde bunda zapnout...a jinak s tím, že se chce nechce sama oblékat to máme naopak - ve školce se sama bez problémů obleče, převleče a doma na mě zkouší, zda bych ji s oblečením nepomohla 🙂

magdaleshka
6. říj 2020

Možná by si chtělo promluvit i s učitelkou o jejím přístupu.

martt
6. říj 2020

@ssarka89 Nečetla jsem komentáře. Ale tohle ted řeším u našeho syna 4 roky. Doma se umí perfektně obléknout, ale ve školce dělá učitelce "naschváli", že se obléknout neumí. Takže když jdou ven, tak je poslední musí na nej čekat a ve finále mu musí i paní učitelka pomocí. Několikrát už si p. Ucitelka na nej stěžovala. Tak jsem ji řekla, že se doma obléknout umí a obléká se i sám. A synovi každé ráno když jde do školky, tak domlouvám, aby se strojil sám a rychle. Tak ted se sice sám už stroji, ale má vše obráceně. Minule měl obráceně i slipy 🤣.

fandysek_1
6. říj 2020

@ssarka89 syn se sám neobleče. Je ve školce nejmladší a zatím nikdo nic neříkal. Boty si dá čepici, bundu nezapne, dojde si sám na záchod a oblékne se, ale tím končí. Chodí jen dopo takže mu pomáhají jen s tepláky na ven. A snažím se ho to učit, ale jde nám to pomalu.

ninive211
6. říj 2020

Syn se oblect umi castecne, neumí se zipem, neumi ponozky, vyslika napr. vse naruby. Boty umi jak kdy, zkousi to, ze "nezvladne", ale kdyz na to prijde, tak mu to jde. Ucitelky nic nerikaly zatim, tak asi nebude nejakej extrem. Je tam jeden z nejmladsich, myslím, je červnový.

sasbu
6. říj 2020

Jsem učitelka, mám plnou třídu 3 letých dětí. Kromě pár vyjímek se opravdu neobléknou ani nesvléknou. Všechno oblékáme my s chůvou. Něktěří se teda svléknou a hodí to naruby na zem. Postoj učitelky se mi nelíbí, jako rodič bych se ohradila.

ssarka89
autor
7. říj 2020

Jedna z pani ucitelek je bohuzel reditelka, mame tu jen jednu ucitelku a reditelku, reditelka mi prave rikala, ze se neobleka. Synovi rikam, ze se musi snazit, kdyz prijdeme do skolky, bundu,mikinu boty si svlece a da si sam backurky, ja si myslim, ze je to v te satne na nej moc rychle, ze jak jich tam je vic, tak se sekne ☹ uvidim, pokud ucitelka zase neco bude rikat, tak ji to uz razneji reknu, nechci delat zle, ale zase nechci aby syn z toho byl spatny a netesil se tam, prvni dny plakal a ted uz ok, tak doufam, ze se to nezhorsi

mourovatakocka
2. pro 2020

@ssarka89 Ahoj, můžu se zeptat, jaký je u vás pokrok? Kluci si pomáhají, změnil se nějak přístup?

ssarka89
autor
2. pro 2020

@mourovatakocka uz se zacina oblekat lip,ale stale mu starsi nemuze pomahat,takze budu muset hodit rec s pani reditelkou

puhelin
2. pro 2020

@ssarka89 Co jim je potom, jestli mu starsi bracha pomaha, nebo ne? Proc vubec do toho zasahuji? To si starsi odnese peknou vec, ze se nema pomahat nejblizsim.

mourovatakocka
2. pro 2020

@ssarka89 Hlava mi to nebere, přijde mi to hodně smutné 😢 Držím palce, ať to nějak vyřešíte ke spokojenosti všech zúčastněných 🍀

herminka
2. pro 2020

Pro mě je nepochopitelné, že starší nesmí mladšímu pomáhat. U nás jsou taky smíšené třídy a naopak se po starších dětech chce, aby pomáhaly těm maličkým.