Od kdy začaly spát děti ve svém pokoji?

kecalka2
31. říj 2017

Ahoj holky,zajímalo by mě,v kolika letech začaly vaše děti spát sami ve svém pokoji,bez protestu.Mému synkovi jsou 2,od narození spinká s námi v ložnici ve své postýlce.V noci se tedy občas budil,když měl špatný sen a přesunula jsem ho k nám.Už ale 3 měsíce v postýlce nespí.Uspává se rovnou na naší posteli.Nevadí mi spát s ním,mám to i svým způsobem ráda,je to pro mě pohodlnější a ráda se k němu tulim.Poslední dobou se ale začal roztahovat,celou noc do mě kope,když spí neklidně a já se skoro vůbec nevyspim.Už jsme zkoušeli dát do jeho pokojíku,ale tam neusne,brečí že tam být nechce.Tak mi prosím poraďte,co mám dělat,zda jste taky zažili stejnou situaci a jak ho motivovat aby se těšil do svojí postýlky.Bolí mě z toho společného spaní celé tělo :/

deniee
31. říj 2017

Malé ještě ani nejsou dva a už spí v pokojíčku se starším.. mám postýlku na kolečkách, takže jsem ji uspala normálně u nás v ložnici a pak, když spala, tak jsem ji s postýlkou přesunula do ložnice.. takhle se párkrát vzbudila v pokojíčku a už jsem ji tam nechala na dobro.. postýlku už jsem nepředávala a už dobrých pár měsíců spí v dětské posteli a pohoda.. spí celou noc až do rána.. postele mají děti do eLka s tím, že synovo čelo postele brání tomu, aby dcera ze své postele spadla..

maxannie
31. říj 2017

My syna (v prosinci mu budou 2) uspáváme v naší posteli a pak přesuneme do jeho postýlky (přiražené k naší posteli), kde spí až do rána. V pokojíčku by sám taky nespal a nám to vlastně nevadí, jen mu za 3 měsíce přibude brácha, tak nevím, jak to zvládneme pak ve čtyřech.

katkabarmich
31. říj 2017

Ahoj, můj prcek byl od narození hrozný spáč, prakticky se nebudil. Chvilku spal s náma v ložnici, v postýlce. Od 3 měsíců spí ale sám v pokojíčku, v noci mám otevřené dveře, takže ho slyším, ale on se stejně většinou nebudil ani nebudí 🙂

yelowangel
31. říj 2017

My jsme přesunuli syna definitvně do svýho jak jsme se přestěhovali do většího. Prvni noc u nás, druhou jsme stěhovali postýlku když tam křičel zpátky k nám a třetí už tam zůstal. Pokud je zvyklý spát u vás nelámala bych to silou. Věřím že je to náročný ale když nechce být sám asi vám nezbývá nic jinýho než vydržet - buď společný spaní nebo dětský pláč.

aklin
31. říj 2017

Dceru jsem prestehovala presne v jejich 2 letech. Byla to velka zmena, na kterou si rychle zvykla. Akurat k nam chodi rano, aby nas vzudila.

gnozka
31. říj 2017

Dcera spala od narozeni ve svém pokojícku s tim , ze jsem tam mela postel a spala jsem tam s ni . Chtela jsem se prave vyhnout tomu ze se pak dítěti mění prostředí kdyz uz hodne vnímá . Asi ve 4 měsících uz zacala spát sama . V noci jsem ji budila . Od te doby spala celou noc . U druhého to uděláme stejne . Tady je kazda rada nad zlato . Klucina je u vas zvyklý . Otázka je ,jestli je připraveny na to spát sám . Asi bych zkusila uspat ho u vas a pak přenést . A nebo at neusina po tmě. Dat mu lampicku do pokojícku . At si ji zapne sám nez jde spát . Děláme to tak s dcerou jsou ji ted taky dva roky . Každopádně plakat bych ho nenechala ale tedy chapu vas ze je to nekdy sila s nima spát . Dcera chce v noci občas k nam a to manžel uz odchází do druhe ložnice . Protoze ma okopane ledviny a ja hlavu :/ ale je to jen občas kdyz ma treba zlý sen .

zirafka1988
31. říj 2017

Syn spí od narození ve svém pokoji. Nikdy mi večer v postýlce nebrecel. Možná tim ze tam byl od narození a nezažil nic jiného tak mu to ani nepřijde. Do 5 minut vždycky chrni.

jipe
31. říj 2017

Syn se přestěhoval do pokojíčku do velké postele cca v roce. V postýlce se pořád budil a stěhoval se k nám do postele, kde se roztahoval a nevyspal se nikdo.

andiienka
5. lis 2017

Syn spí v pokojíčku sám cca od roka. Je to jen o tom jak si dítko naučíte. Od roka spí sám, nikdo ho neuspává, vypije si mlíko , dám mu pusu a jdu.. Ted mu jsou tři roky a jsem za to vděčná 🙂

jaja01k
5. lis 2017

My jsme kluky vystehovali do pokojicku v zari, takze ve veku 2,5 a 3,5 roku. Do te doby jsme to ruzne zkouseli, ale bez uspechu. Az ted jsme jim zaridili novy pokojicek s palandou, kterou si okamzite zamilovali a od prvni noci tam spi celou noc sami a hlavne bez zdlouhaveho uspavani.
Jinak taky jsem delala to, ze jsem pockala, nez usnou, a pak je prenesla do jejich posteli. Nebo jsem se starsim lezela s nim v jeho posteli, dokud neusnul.

andreasustrova
5. lis 2017

@kecalka2 Já jsem měla dceru hodně blbě naučenou. Od mala spala se mnou v posteli a až teď (bude mít 5 let) spí konečně v pokoji. Budeme mít druhé a nedávala bych to, ale vzala to rozumně, jen mě mrzí, že jsem to nezkusila dřív. Prostě jsme jí hezky zařídili pokoj, nechali jsme jí, ať si vybere, co se jí líbí. Koupili jsme jí i světýlko do zásuvky, které ji lehce svítí a chodí i sama na záchod. U malého tohle nechci, ale ono je asi rozdíl, když tam dítě spí samo nebo tam má už sourozence, takže on to bude mít se ségrou snad snadnější 🙂

andreasustrova
5. lis 2017

Ale mám i známou a ta s dcerou spí od malinka v obýváku a té dceři je 10 let a bez maminky neusne. Tož to už je mazec! Chudák manžel.