Odkdy použít pastu na zoubky?

ajja87
23. led 2018

Ahoj,chci se zeptat,odkdy použít pastu na zoubky nebo spíš jak ji použít (teď to zní divně, že nevím,jak se používá pasta 🙂,ale to samo vím, ),ale jak u dítěte?mám 14ti měsíční dítko a doteď čistíme zuby pouze namočeným kartáčkem, jenže mi přijde, jak kdyby jí začínali zoubky trochu žloutnout.Tak si myslím, že už by bylo zapotřebí používat pastu, jenže ji těžko vysvětlím, že si pusinku musí vyplachnout.Hlavne čištění je u nás trochu boj, kartáček spíš jenom kouše,a když ji to čistím já tak vydrží jen chvíli, takže mi je jasný, že to dokonalí čištění taky není.

evilin
24. led 2018

My používáme pastu od prvního zoubku. Je to dětský zubní gel od Weledy. https://www.drmax.cz/weleda-detsky-zubni-gel-50... Může se polykat. Malé jsou přes dva roky a pomalu učím vyplivovat vodu, ale moc to zatím neumí. ☺Ze začátku jsme to brali jako hru říkala jsem jí, že musíme dát ze zoubků pryč červíky, co tam bydlí a jmenovala jsem je, to ji bavilo. A teď už umí sama otevřít pusu i ji nechávám vždy dočistit zuby sama.

pucka123
24. led 2018

Ahoj no když koupite dětskou pastu tak i kdyby jste ji nenaucila plivat to ven tak se nic nestane že toho trochu sní/polkne..... a věřte že když ji ukážete kelimek s vodou a sama předvedete "napít" a "vyplivnout" bude to pro ni sranda a čištění bude sama vyžadovat 😀 Jen pozor a vysvětlit že plive se jen u čištění zoubku u umyvadla aby vam pak neplivala piti atd.

evilin
24. led 2018

Jojo přesně tak, my čistili zoubky vždy před spaním, je to naše lenost, že bez vody, ale včera jsem jí ukázala jak se voda plive do umyvadla, a už to umí 😀 (2 roky)

radecka1
24. led 2018

3,5 roku a pastu stále nepoužívají, pouze občas u babičky. Čistíme pouze vodou a dle našeho zubaře je to OK. Důležité je mechanické očištění protože pasty a zubní vody (pro dospělé) jsou prý jen pro dobrý pocit. Zatím jsem neřešila, jak je to s potřebou fluoru, ale až si o pastu řeknou, tak jim ji dám.

bacika
24. led 2018

@ajja87 My jsme začali s pastou cca kolem roku a čtvrt, ze začátku tu pastu pojídali oba, to je jasné 🙂, čistíme si zuby spolu, takže ty naše opičky to všechno odkoukají a později už budou umět i pusinku vypláchnout.

baraskaska
24. led 2018

Pouzivame zubny pastu od weledy snad od prvniho zoubku. Mala do ted (skoro 3roky) pastu velice rada basti a ta weleda by mela mit vcelku dobre slozeni bez fluoru. 🙂

terezapetrova
24. led 2018

@ajja87 od 1. zubu pro určeny vek minimalne množství. Jinak si myslim, ze mozne zloutnuti skloviny bude mít původ jinde.

terezapetrova
24. led 2018

@radecka1 i nas zubař tvrdil, ze význam pasty se přecenuje 🙂

verunka_korunka
24. led 2018

Zubarka mi rekla, ze trochu pasty az bude tak 10 zubu a urcite az budou stolicky a kartackem cistit hlavne ty plosky stolicek, zbytek taky, ale stolicky jsou nejdulezitejsi. Pastu deti mohou i jist, nic se jim nestane. Ale pouzivat tu pro nejmensi deti.

dofi86
24. led 2018
hankaros
24. led 2018

Pastu pouzivame od elmexu tu pro deti. Kartacek ji vzdycky jen tak otru, aby tam neco bylo videt, hned to ale vycuca. Ma 21 mesicu,plivat neumi a nechce. Zuby cistime rano a vecer, pri cisteni 1x denne ten povlak mivala taky.

bekyc
24. led 2018

Na radu naší zubařky používáme pastu cca od roku, dětskou elmex, je asi jedno jakou koupíte ale má tam být málo floru, aby právě když to spolknou, jakože vždycjy něco sní, je nebolelo břicho. Dávat malé množství, opravdu jen obarvit kartáček. Syn si třeba díky pastě čistí rád zuby, protože mu to chutná.

fyii
24. led 2018

Me zubar doporucil tuto pastu viz. Obr. Neobsahuje zadne fluoridy, abresivni silice, dioxid, parabeny a sodik sulfaty. Ma jahodovou prichut a da se koupit v nejakych tech dentalnich obchodech nebo internet. Mame zuby od tri mesicu, takze pouzivame uz dlouho a maly uz vi, ze rano a vecer si myje zoubk, sam stoji pred umyvadlem a vola chci.. je to jen o zvyku..

ajja87
autor
26. led 2018

Holky diky, tak já ji to pomalu začnu dávat a uvidíme.😉

danulle_
26. led 2018

Moje zubarka mi v 9mes. ditete rikala, ze pastu muzu pouzivat, ze deti, pak lepe spolupracují pri cisteni, protoze jim pasta chutná 😀 male množství a vypalachovat se nemusi, protoze zajistuje pak vhodne prostredi v pusince. A pouze detskou pastu.