Opožděné, umrčené a uvztekané desetiměsíční dítě

blaka83
27. únor 2017

Ahoj holky,
už začínám být zoufalá. Máme holčičku 9,5 měsíce, která je věčně nespokojená, ať dělám, co dělám...i nedělám🙂 U všeho se vzteká a hlavně skoro celý den nespokojeně hučí/mrčí - když si hraje nebo ji nosím, tak je jakž takž v pohodě. Další věc - na břicho se otočí jen na pravou stranu, což mi přijde v jejím věku dost pozadu. Plazí se, neleze, nesedá si, nekleká si. Pak jí vadí jakýkoliv kontakt s jinými dětmi - jakmile se k ní nějaké jen přiblíží, ječí. Takže už s ní nemám ani chuť někam chodit:( Naše doktorka si z ničeho hlavu nedělá...vše je normální a některým dětem prostě všechno déle trvá a jsou línější. Co si o tom myslíte? Moc díky za reakce.

monaluza
27. únor 2017

Syn se rozlezl ve trinacti mesicich, takze ty nervy si dovedu predstavit... Prosli jsme si neurologii, rehabilitaci a jako jedine pomohlo dat mu proste cas... Co se tyce chovani, moc vam neporadim, syn ma sice svoje naladicky, ale jinak je veskrze spokojene vesele dite. Leda zauvazovat, jak je na tom mala s rustem zoubku?

blaka83
autor
28. únor 2017

A v kolika pak začal malý chodit? Je pravda, že jí teď zuby rostou... Ale tu nespokojenost mi přijde, že má od narození🙄

milejka
28. únor 2017

Já bych trvala na nějakém vyšetření-neurologii?. V jejím věku by měla lézt a sedět sama a taky se stavět. Kolem roku děti pak už chodí samy. Vím, každé dítě je jiné a chce svůj čas, ale za nějaké vyšetření nic nedáte. Když rostou zuby, některé děti to bere víc a probrečí to a jindy zase v pohodě.

karlajasmine
28. únor 2017

@blaka83 a prospívá? Není hladová? Vyšetřením na neurologii nic nezkazís.

blaka83
autor
28. únor 2017

@karlajasmine Teď jí sice trochu méně, ale prospívá dobře. Právě si děláme už i srandu z naší doktorky - pokud malá přibírá, tak je dle ní vše ok🙂) S tím vyšetřením - taky jsme si s manželem říkali, jestli nebude lepší ji nechat prohlédnout, akorát nám přijde, že u naší doktorky si musíme všechno vynucovat, že nás má akorát za přecitlivělé rodiče. Proto jsem se chtěla zeptat i tady, jestli je to ještě v normě nebo ne. Moc díky.

smecka
28. únor 2017

Otaceni pouze na jednu stranu v poradku urcite neni! Okamzite bych zmenila praktickou doktorku a sama si najdi rehabilitacni a objednej se tam. Nechapu doktorku, ktera na tohle prohlasi neco o linejsich detech! My cvicili Vojtovku od 3. mesicu prave kvuli preferenci jedne strany, pak znovu v 8. mesicich kvuli nespravnemu lezeni.
Co se tyce jeji nespokojenosti, to musi nekdo videt. Tezko radit. Pevne nervy preji.

suzann13
28. únor 2017

@blaka83 nemusíš žádat o žádanku na vyšetření své dr. Já se taky sama sebrala a zašla si s malým ke známému ortopedovi (nelibily se nám nožičky a malý se taky otáček jen na jednu stranu), tam dr jen jednou rukou sáhl na bříško malému a hned ucítil, že má svaly posílené do kříže jen z jedné strany, proto mu to nešlo na druhou. 5 měsíců rehabilitací (Vojtovka) nám krásně pomohly, sice si poprvé sedl sám až v 11m, ale chodit začal už ve 14m 😉 určitě nic nezkazis žádným vyšetřením (jednou na pohotovosti nám řekli, ať přijedeme raději 2x zbytečně než na poslední chvíli s fatálním dopadem..To byl ale jiný problém)... Určitě nech malou vyšetřit, i pro svůj klidný spánek 😉

suzann13
28. únor 2017

@blaka83 jo a v 9,5m jsme taky ještě ani nelezli, až kolem 10m ale díky rehabilitacim. Malý měl lehkou hypotonii, hlavně nožiček...A teď mě napadlo, zkus svléct malé plenku, polož ji na břicho a podívej se jí na záhyby na zadečku, jestli je má souměrné, tak poznáš, jestli taky nemá nějaké svalstvo oslabené...Taková banalita, ale laik si toho vůbec nevšimne (poradili na rehabkach)

prostenika85
28. únor 2017

Ahoj, maličká nebude opožděná, spíš jí nefungují správně břišní svaly, nemá je dostatečně posílené (proto se otáčí jen doprava). Na záda se otočí? A jak se plazí? Zapojuje a střídá obě ručky a nohy? Trocha cvičení Vojtovky by určitě pomohla zapojit všechny svaly a další vývoj se pak nastartuje sám 😉 Obrátila bych se na rehabilitace.

monaluza
28. únor 2017

@blaka83 Je mu 15,5 mes. a na samostatne chozeni se nechysta, zatim se drzi jistot pobliz nabytku 😉. Minuly tyden jsem to konzultovala s doktorkou, rikala ze chozeni uz "ji tolik nezajima", az bude mit lezenim dostatecne posilene svaly, pusti se do toho sam.

blaka83
autor
2. bře 2017

@suzann13 My si taky říkáme, jestli nemá nějak oslabené ty nohy - byla v břiše totiž pánevním koncem dolů a nohy měla natažené u hlavy - takové dvě párátka🙂 a trvalo cca měsíc, než je narovnala. Koukala jsem ji na zadek, ale nepřišlo mi nic divného🙂 Možná to jen nevidím.

blaka83
autor
2. bře 2017

@prostenika85
Na záda spíš padne než že by si normálně lehla. U plazení vypadá jak raněný voják - plazí se tak, že má levou ruku ohnutou v lokti, tu dává pod sebe, takže váhu má na levém předloktí, pravou má polonatáhlou a opírá se o dlaň, krčí pravé kolínko a levou nohu tahá za sebou. Takže nás spíš vlastně trápí ta její nesymetrie... Už jsem rozhodnuta, že teď na prohlídce donutím doktorku, ať nás pošle ke specialistovi - nechám na jejím uvážení, zda je nejlepší neurologie, fyzioterapie,... do toho jí zase kecat nechci.

suzann13
2. bře 2017

@blaka83 přesně tak se plazil náš malý, jak raněný voják...Diagnóza - svalstvo posílené do kříže (jednou rukou, kterou se přitahoval a jednou nohou, kterou se odrážel), velký záklon hlavičky.. určitě bych vojtovku zkusila, je to sice marast, ale dětem moc pomůže 😊

krmv
14. bře 2017

Urcite bych navstivila neurologii a ti doporuci fyzio.cviceni popr.vojtovku.nic tim nezkazite. My si museli take vydupat sami cvicime nejake cviky ale vojtovku nee. V 9m se snazi plazit a nekdy peruje na ctyrech. Starsi dcera lezla a sedela v 6m kazde dite je jine uplne.