Pláč při posazení na nočník, následné čůrání mimo nočník

petra_11
20. pro 2014

Prosím o radu. Našeho syna 23 měsíců jsem tento týden začala intenzivně učit na nočník. To, že se mu chce čůrat, mi dává najevo pláčem a snaží se zaujmout moji pozornost tím, že mě bere za ruku. Při posazení na nočník pláče, kolikrát na něj ani nechce sednout, přitom už jasně vidím, že má s čůráním na krajíčku..Po chvilce boje, kdy je v nočníku pár kapek, ho tedy nechám, obleču a během pár vteřin se počůrá do oblečení. Prosím o radu, co s tím? Je to normální? Už mě i napadlo, že ho třeba něco bolí. Po vyčůrání je okamžitě zase v pohodě.díky

hojda
20. pro 2014

Zkus mu u toho pustit vodu, mohlo by to pomoct, aby se vyčural.

ladylass
20. pro 2014

nechce na nočník, já bych skusila na normální záchod, buď s redukci a nebo ho podržet

superkousky
20. pro 2014

Co ho posadit místo na nočník na WC ?

milmic
20. pro 2014

Noooo, tohle mi dělala dcerka. Měla plenečky do 2 a čtvrt roku, ale kdykoliv jsem předdtím chtěla zkoušet nočník, tak plakala, zvedala se. A následně se vyčůrala vedle, do oblečení nebo do plínky. Někdy se podařilo, že po vyčůrání do plínky řekla, že čůrala. Ale bylo častso poznat, že čeká se záchodem na plínku.
Nechala jsem ji být, usoudila jsem, že není zralá na nočník, když mi na něm pláče, nechtěla jsem v ní vytvořit blok, záchod taky bojkotovala. Za relativně krátkou dobu začala sama říkat a už se vůbec nepočůrávala, jakože vůbec. Prostě ze dne na den to šlo samo.
Myslím, že kdyby čůrání synka bolelo, že by to bylo poznat, i když čůrá mimo nočník nebo do oblečení. Zkusila bych záchod nebo čůrání jako velkej chlap. My jsme taky hodně chodili počůrávat travičku a rajčátka dědovi, což ted v zimě nelze, ale mohla byste přijít na něco zajímavého, co by synka motivovalo a zaujalo.

martinakl
20. pro 2014

Syn nočník taky bojkotoval. Čurá jedině ve stoje do wc 🙂

alkena
20. pro 2014

Napadají mě dvě možnosti, jak už byl zmiňovaný velký záchod, druhá možnost, že by třeba rád soukromí, možná mu vadí, že je "pod dozorem" 😉