Maminky, které máte již to hrůzné období nehod za sebou, pomohl vám v té situaci třeba nějaký zábavný nočník? Dcerka má 21 měsíců a nechce nosit plínky, ale těch nehod je pořád hrozně moc, je to tak 50:50, i když maličko se to asi zlepšuje. Už to aktivně zkoušíme 3 týdny a přemýšlím, jestli by jí třeba nepřišlo zábavnější, kdyby měla nějaký ten hrající nočník, nebo nějaký jako auto či podobně. Že by na něho raději chodila a víc by jí to motivovalo si vzpomenout, že má běžet na nočník.
@cherie24 jak padlo, zjistil, že lze spustit jinak a bylo po srandě. Nakonec zjistil, že se to dá a teď jsou spíš nehody, že u toho kravne. Syn totiž čůrá ve stoje. Teď zrovna zechcal skříň, páč místo aby mířil do nočníku, dal střelbu do výšky 🤣 jinak známá poradila, posazovat rovnou na záchod. Umí si říct, ale většinou je z toho debatovaci kroužek a nakonec jde na nočník. Záchod dávám hlavně kvůli kakání, ale to zatím dává do pleny
@amazonkajanik aha, ještě že mám holčičku 😄 zkoušíme obojí, záchod i nočník, ale spíš se jí to daří do nočníku. Ale jak se zamyslí nad něčím, tak si to neuvědomí a počůrá se 🙄
@merope no tak ona se jako snaží. Ale jsou lepší a horší dny. Někdy je fakt šikovná a třeba si jen jednou učůrne, jinak chodí sama do nočníku i bez připomenutí. Pak jsou dny, kdy už plínu dostane, protože už mám chuť začít křičet nebo mlátit hlavou do zdi. Ale jak se otočím, je plína dole. Ale ona třeba i křičí, že čůrá, i když plínu má, tak mi přijde, že připravená by na to být mohla.
Nepomohl, měl autíčko a když na něm seděl, tak troubil a necural. Ale klidně bych na tvém místě ještě počkala. My to s malým zkusili, když mu byly dva a čtvrt, ukázali jsme mu, jak curat na kytičky, na záchod...a během jednoho dne byl bez plenek. Já bych na to neměla nervy to nějak trénovat, dokud je to ještě taková práce. S mladším počkám také...
@cherie24 jo, to dělá občas ještě teď, že se zabere do hry a najednou že "ee" a pod ním loužička. Máme naštěstí linoleum. Horší je to hovíno. To se snaží držet, co to jde a pak přiběhne, že "ee" na gauči (má svůj dětský) a tam hnědá čárka 🙄ještě že je potah pratelný. Navíc běhá většinu dne do půl těla a chci, aby se naučil stáhnout gatě, udělat potřebu a zase se obléct...
@cherie24 Tak drobek jak vše zvládá, tak dostal plínu na odpolední spaní a za chvíli přišel, že je plná - tak jsem se ptala, že jako proč do plíny - se díval, že přece měl plínu, chce ji sundat, tak ji musel počůrat (resp. tak jsem to z té jeho hatmatilky pochopila). Tak jsem dala nepromokavou podložku pod prostěradlo a sundala plínu i na odpoledne. Na noc teda nechávám 😀. A ano, zabrat se do hry a čůrat - resp. včera se na mě zlobil, že mu nechci něco dát a lezl přes židli na skříň a to teda asi i pustil, co nemusel, protože se zabral do lezení po výškách 😀.
@amazonkajanik mu porid pisoar 😃https://www.darekvakci.cz/falcon-detsky-pisoar-...
... Ja mam zas problem, ze maly cura v sede, ale i venku chce na holcicku. Vidi to u segry, tak to ma zafixovane, ze taklhe to je spravne.. No snazime se ale malo kdy cura ve stoje...
Nic mene k dotazu... Nam nepomohlo nic az pak ve 3 letech si rekla, ze to zkusi a dla rovnou na zachod a bez pomocne desky a to i na noc ji hned odhodila.. Maly je upa opak a uz ted ve 2 je bez plinya taky i na noc.... Proste jsme sundali plinu a nejakou dobu jsem pucovala, co chvila, kde co az naraz jednoho dne jsem zjistila, ze nic neutiram 😃 sem t se neco stane, ale uz ne vylozene pocurani, ale cvrknuti, kdy hned leti curat... Ale kakani jaksi nedava, to uklizim porad, ale aspon rekne, ukaze, pripadne poda, co potrebuji na uklid sam od sebe... Modlim se at se to zacne lepsit + vadi mu ty bobky... Takze kdyz se pidari twk po kazdem vytlaceni bobku ho musim vynest a malo kdy ukecam, abych nemusrla po kazdem solachnout (kdyz sedi na zachode)..... Jo zachod se mu libi vic, uz si aj sam da desku, prisune schodek a nekdy i zas uklidi
@zrzeckas máme a asi budu muset oddelat ten mlýnek,páč ho zajímá spíš to. Jinak na nočník jde vlastně obkročmo, jen dneska takhle blbnul. Umí i oklepat 😁
U mladsiho pisoar, na nocnik by si nesedl. Ale to ve vasem pripade tezko pomuze 🙂 starsi mely i zachudek a nepomohlo nic, jen dozrat. Kamaradky dcera mela nejakou barvici tabletu, nekomu se takove hracicky libi (pisnicka muze nektere deti naopak vydesit)
Junior je bez plen od necelych 2 let, tak od brezna, rekla bych, a teprve ted si uz aspon sunda kalhoty, ale jeste to ne vzdy stihne na zachod nebo pisoar. Kdyz mu to ale pripominam, tak nehod je uz minimum. Proste ne kazde dite se odplenkuje indianskou metodou za tyden, jasne ze by mohl byt jeste v plinach a nic by se nestalo, ale mne by vadilo ho v tom nechat parit, kdyz staci na to myslet a pripominat. Jen tim chci rict, ze je to nekdy beh na dlouhou trat. Verim, ze dvou a pul lete, trilete je na takove urovni, ze se odplenkuje ze dne na den. Verim, ze se najdou takovi i 18m, ale rozhodne to neni standard. A kdyz nechces mit dite v plence (nebo to nechce ono samo), coz se obzvlast v lete fakt nedivim, je to kolotoc prani klidne nekolik mesicu.
Chytré děti se tu písničku naučí pustit rukou a nepotřebují tam čůrat 🙂. Jinak u nás když nechtěl nosit plínu, bylo mu řečeno, že teda nočníček - a rázem chtěl plínu. A pak najednou "nechci plínu" a běžel na nočníček... nehod i zpočátku minimum, po pár dnech max jedna denně.