Režim 6týdenního miminka a spánek o samotě v pokojíčku

nikolaamiminko
13. bře 2018

Ahoj, potrebuju poradit, mam 6ti tydenniho chlapecka a zajima me, jak a zda uz mu udelat nejaky rezim? Jsme na UM, ale i tak krmime, pokazde jinak - kdyz ma hlad. Dodrzuju rozestupy mezi jidlem 3 hod, ale nekdy to vydrzi i dele, a proste kazdy den je krmeni v jiny cas. Takze treba i koupani je v jiny cas, spinkani, prochazky...aja nevim jak a zda vubec, to nejak smerovat aby to bylo kazdy den stejne? A paklize ano, tak jak to udelat? To mu nemam dat najist a trapit ho az bude urcita hodina?

A druhy dotaz je ohledne spani. Pres den travim cas v obvykokuchyni, mam takovou pojizdnou postylku, kde spinka pres den, nebo ho mam na rozlozenem gauci, kde taky zaspi. Ale jde mi o nocni spanek. Muzu dat maleho spat do pokojicku kde je ticho a nejede TV a mit ho na chuvicce + mam monitor dechu... a treba se v obyvaku divat na film a az budu chtit jit spat i ja, tak teprve jit k nemu?ted je to tak, ze si chodim lehnout do pokojicku brzo s nim (mam tam postel), ale pokazde se mi taky este spat nechce, no a v obyvaku uz ho vecer mit nechci, chci aby si zvykl na ticho a tmu...

bzubzalka
13. bře 2018

Se spaním to máme stejně (naseme malému jsou 4t), asi 2x se povedlo, že jsem.ho.daka spát do ložnice a sama ještě spát nešla. Zatím jsem ale dost unavená a tak jdu ráda spát s ním. Co se týká jídla-tak mymuseli.udělat trochu režim kvůli 1.synovi,vyzvedávám ze školy. Malého opatrně budim,tím že ho.jdu prebalit, pak si vždy řekne o.mliko a jdeme ven. Chodíme skoro ve stejný čas 13-15.

leymea
13. bře 2018

U tak maleho miminka jsme zadny rezim nemeli 🙂 vzdycky byl kazdy den jiny. My najeli na rezim az ted v pul roce 🙂 a zatim to funguje suprove. Kamaradka ma rezim od narozeni syna a prej perfektni.
K tomu spanku. Nas malej od narozeni spinkal v loznici a my byli v obyvaku. Mistnost hned vedle a otevreny dvere. Ja od zacatku chtela aby na noc byl ve sve postylce 🙂 a uplne bez problemu. 🙂

jitulka89
13. bře 2018

My najeli na rezim po prichodu z porodnice ale jako pres den je to anarchie kojim na pozadani a na procházky chodíme jak to vyjde 🙂 ale co se tyce noci tak v tom uz jsme vice striktní. Přes den ji mam u sebe v obýváku ale v 8 vecer ji ukladam do postylky s tim ze i to posledni kojeni uz se odehrává v přítmí v ložnici, pres den do těch 8 i svitime a v 8 uz je ve tmě v ty loznici aby to nemela popleteny, nekdy jdeme do ložnice s ni a mame potichu pustenou telku nebo zůstáváme v obýváku mame ho hned vedle tak mame pootevřený dveře aby nas slysela a nebala se 🙂 u nas to funguje do 9 je tuhá nekdy i hned a žádný hysterický sceny se nekonají🙂 jinak v noci kojim kdy se probudí

nafuka
13. bře 2018

Krmit samozřejmě když má hlad, to je snad logické. Jestli se nevzbudí, tak nemusíš spát hned s ním.

terezapetrova
13. bře 2018

@nikolaamiminko ja nějak nedovedu pochopit proc by mel byt problem, ze mimi (navíc s monitorem a cubickou) spi večer tam co pak v noci a ty sledujeme zatim TV v obyvaku?? To je snad naprosto OK? A z toho režimu bych se taky nestraš oválná nějak bude..

terezapetrova
13. bře 2018

Ježíš místo nestraš oválná nestresovala

barumat
13. bře 2018

Krmit podle chuti po 3 a vice hodinách (na UM je to prostě jiné než na MM), ono se to ustálí samo později. U nás kolem půl roku. Co se týče spaní, nikde není psáno, že matka musí byt s dítětem nonstop, nebo ano? Důležité je, abys ho nepřeslechla, kdyby začalo plakat, ale, ježiši, myslete trochu. To nechci urážet, ale prostě trošku se uklidnit a brát věci s nadhledem a lidsky, ne.

barumat
13. bře 2018

@terezapetrova Taky to asi neměla být čubička ale chůvička 😂

v_erunka
13. bře 2018

My na nějaký režim najeli,když měla malá tri týdny, pravidelná ranní i odpolední prochazka plus minus ve stejný čas. Už dávno nakojim striktně po třech hodinach, nevyhovovalo jí to (vztekala se,protože třeba ještě neměla hlad. Takže kojim dá se říct na požádáni. Koupeme mezi 19-19:30,nakojim a pak jde do postýlky. Nějakou dobu sláva sama v pokojiku a já u sebe měla chuvicku. V te době se ještě budila v noci po třech hodinach. Takže jsem 20 minut krmila a prebalovala,pak třeba půl hodiny uspavala jí a pak sebe, spala jsem hrozně málo. Nakonec je s námi v ložnici, asi z mé pohodlnosti.

terezapetrova
13. bře 2018

@barumat 😂😂😂

kotty
13. bře 2018

Chápu vás, že máte strach a vlastně i přirozenou potřebu být miminku na blízku, ale opravdu je uplně v pohodě, být vedle v místnosti a relaxovat sama nebo s partnerem, ten vás taky potřebuje 🙂

mr_falko
13. bře 2018

do 6tt byla mala s mala v loznici v kosiku a pote jsme ji bez chuvicky - pouze s monitorem dechu odstehovali do pokojicku, kde absolutne v klidu usina a spi sama. A my tim padem mame vecer chvilku pro sebe nebo cokoliv jineho

gnozka
13. bře 2018

Mám dceru 2 měs . Je tedy plné kojena ale kojim v podstatě stále ve stejnou hodinu . První asi 4 týdny to bylo častěji ale po těch 6 týdnech se to ustálilo . Večer malou koupu v 7 , v půl 8 nakojim a spinka v pokojicku . Ja jdu normálně za manželem a mám chuvu a monitor . Až jdeme spát tak ja jdu k malé a manžel do ložnice . Na první kojení se malá budí teď poslední dva týdny ve 4 rano . Před tím to měla tak ve 2 a pak v 6. Budí se kolem 8 . To se v klidu obleceme ja udělám snídani starší dceři a kolem 9 nakojim. Pak tak kolem půl 10 začne být unavená tak ji dam spinkat do pokojicku . Jinde nespí . Podle mě by mělo mít miminko klid a hlavně si to spoji s tím ze má spinkat . Spí tak hodku . Pak si tak hrajeme a kolem 12 opět nakojim a dam spinkat . To spí tak ty tři hodky, pak nakojim zase si hrajeme nebo jdeme ven . Pak kojim tak kolem 5 s jde si dat ještě slofika . Někdy hodku , někdy půl . Ale max do 6 hod. Pak si zase hrajeme a v 7 koupacka a v půl 8 kojení . Takhle každý den . Malá skoro neplace . Určitě ne hlady . Kolikrát si i po 3 hod jen cucne. Někdy ji dam po dvou . Ale dřív ne to Ona stejně nechce . Zkuste se odrazit s tím jídlem . Dodržovat cca stejný čas . Samozřejmě když uvidíte ze má dítě hlad dřív tak na nej nekoukat🙂 ale tak zhruba . Ale spaní doporucuju jen v pokojicku . Klidně si tam odpoledne lehnete s nim . Ale má tam klid . A pravé si to spoji se spinkanim.

soleilll
13. bře 2018

@nikolaamiminko Co se týká krmení, asi bych ho nechala, ať si určí, kdy má hlad a kolik toho vypije. Na takový režim je to ještě mrňous. Spaní přes noc v pokojíčku určitě může zvládnout. Jestli jsem to dobře pochopila, jde ti spíš o ukládání do postýlky a přes noc tam jsi pak s ním. Stejně jsem to dělala taky a bylo to úplně v pohodě. V tomhle je UM veliká výhoda. 🙂
Režim můžeš pomalu dělat v rámci stejného času večerního ukládání a pak oběda a následného spánku. Nejlepší je, když vycházíš z toho, jak to malý má sám - tj. pokud večer usíná sám od sebe např. v osm, ukládej ho v osm. Důležité je to dělat každý den stejně.

sobist
13. bře 2018

Můj kluk bude mít 6měsíců a pořád nemá pořádný režim. Už se teda budí v 8ráno, ale pak se to hrozně mění - někdy mi přes den spí vískrát po 20minutách, někdy ale jen dvakrát (dopo a odpo) a to cca dvě hodiny, po rehabilitaci dýl. Na rehabku taky nechodíme ve stejný čas, nebo když něco potřebujui,.. prostě pro mě není reálné mít ty dny stejné, takže mi ani stejně večer neusíná. 🙂 Ale nám to neva, hlavně, že je spokojený a věřím, že se to časem srovná.

Co se týče spaní sám v pokoji, proč ne. 🙂 Můj spinká příjezdu z porodnice v postýlce, sice vedle postele, ale v podstatě taky sám, a nemám pocit, že by mu něco chybělo. 🙂 Má svůj klid, pohodu, budí se na krmení a to jsem hned po ruce.

tomikjoejoe
13. bře 2018

@nikolaamiminko zkusila bych si třeba dva tři dny psát v kolik se malý ozve, že má hlad, třeba má malý nastavené vlastní intervaly a vy je jen nevidíte.

Měli jsme celkem tři děti zcela na UM - aktuálně malá 7měsíců, ještě částečně na UM je a pokaždé se nám cca do těch 2 měsíců podařilo nějaký ten rozvrh nastavit. Určitě se miminko naučit dá, ale bude se to měnit i s růstovým sprutem ve třech měsích, my jsme cca do půl roku dodržovali ráno první mléko v 5.00, následně až v 8.00 - mezitím děti odejdou do školky, pak jsme se snažila to směrovat tak, aby poslední mléko než šla malá do postýlky bylo v 19.00, aby šla spát s ostatními. cca v 18.30 bylo koupání. Poté další mléko až o půlnoci - malá si sama stanovila, že v noci jedla více s většími časovými intervaly - ale starší dcera to zase měla po třech hodinách.

Je pravda, ale, že sotva jsem nastavila režim, tak to miminku vydrželo pár dní a pak to bylo zase jinak, jediné, co jsme se mi podařilo doteď udržel je mléko v 5.00 a pak snídaně v 8.00. Všechny děti se srovnaly cca v těch 6 měsících.

Také jsme dávali děti spát dřív než jsem šla spát já do pokojíčku s monitorem dechu a u dvou to fungovalo. U třetího a čtvrtého už ne,protože byli zvyklí na hluk od starších sourozenců a to ticho pokojíčku nesnášeli 🙂

bekyc
14. bře 2018

Myslím ze 6 týdnů je ještě brzy na to, aby měl pevný režim, navíc se to bude pořád měnit, až začne spát méně a méně. A na chůvičce ho samozřejmě mít můžeš, pokud spí tak si užij chvilku pro sebe.

vanea
14. bře 2018

Takto malé miminko nemá natolik vyzrálou nervovou soustavu, aby chápalo nějaký náš režim 🙂 to se děje nejdříve ve 3 měsících..Ten režim do té doby je spíš pro maminky,aby měly pocit, že to dává smysl a bylo to pak později jednodušší🙂 já jsem to doma taky zkusila praktikovat, nevyhovovalo...takže jsem se na to vyprdla a každý den byl jiný víceméně až do cca 4 měsíců myslím..Pak začal víc vnímat a to jsem si uvědomila, že by bylo fajn to obnovit a vida, funguje to, ale teprve chvilku, cca ty 2-3 týdny trvalo, než se to ustálilo =) takže každé dopolko má spánek v určitou dobu (30min), mezi 11-12 oběd, po obědě spánek (hodinka), pak procházka se psem, ob den koupání, šup do šátku/nosítka a okolo 18-19 usíná (někdy to nejde, tak to nelámu a usne okolo 20h). Kojím na požádání, takže nepravidelně ... Za mně nemá smysl to tak analyzovat..