Roční dítě spí 2x denně. Máte to také tak?

antarres
23. črc 2012

Chci se zeptat, jestli Vaše děti také v roce spí 2x někdy i 3x denně.Kamarádka kroutí nevěřícně hlavou, že mi malá tolik spí. Její malý totiž nespal, tak tohle nezná. Podle mého je to dobře, že spí. Když chce, tak ať se vyspí, dětičky to potřebují. Já s tím rozhodně žádný problém nemám.
Malá se ráno vzbudí, nají se a za hodinu je už nemožná a chce spinkat. Spí tak hodinu a půl, pak se nají, je vzhůru tak 3 hodiny a pak jde zase spinkat. Spí zásadně venku na zahradě v kočárku, už od narození. Kromě nemoci spí jen a jen venku (za deště, v zimě, prostě pořád na vzduchu) , neumím si představit, že by mi usnula v postýlce. Když se někdy vzbudí brzy ráno, tak nám spaní vyjde i 3x za den. Večer je už hodně unavená, v 8 hodin padne za vlast a chrní až do rána, budí se v 7 nebo v 8 hodin. Maminky u nás tohle neznají, mají co dělat, aby jim dítě usnulo aspoň 1x za den. Starší dcerka to se spinkáním měla také tak.
V noci jí 1x nakrmím mlíčkem (nebudím ji, jen jí dám flašku ve spánku a ona jí vypije), protože jsem měli problémy s přibýváním na váze(váhu pediatrička hlídá), v roce máme jen 8,5kg. Narodila se o 17 dní, váha 2750g. Starší dcera vážila v roce 11,5kg.

camelinka
23. črc 2012

mame uplne to samy, akorat spi v postylce a v kocaru vubec 😉 😉

kukuca
23. črc 2012

U nás je to jako přes kopírák, úplně všechno 🙂 i s tím spaním v kočárku i snad ty intervaly a doba spánku.Akorát s tím rozdílem, že starší tak nikdy nespal., byl to nespavec, tak to teď užíííváááám 🙂

sebestka
23. črc 2012

JJ, přesně tak. Karolínka se vzbudí kolem 6 hod. ráno, v 8 hod. jde spinkat znovu a spí 1,5-2 hodiny. Ve 13 hod. jde spát znovu a spí také 1,5-2 hodiny. A ve 20 hodin jde spát a spí celou noc zase až do 6-ti do rána.usíná sama v postýlce a když nejsme doma, tak spí v kočáru. mně všechny maminky u nás v okolí taky "závidí" toho našeho spáče. Naše starší Kristýnka spinkala taky celou noc, ale přes den si dala 3x 20 minut.

ilonne
23. črc 2012

Já se chci zeptat, proč ji nenecháš spinkat a budíš ji v noci na mlíčko? Už je přece velká na to, aby v noci pila mlíčko. Ale jinak ti toho spáče docela závidím. Anežce je 9m a spinká 2x denně, jednou cca 1-2 hoďky a pak cca 30 minut. V noci spinká cca od 20.00 do 06.00.- 07.00

gilotek
23. črc 2012

mě děti v roce spaly jen jednou a drží si to stále i v roce a půl. Ale oni mi zase skoro nikdy nespaly venku. To fakt jen když byli maličkatí. Líp se jim spí doma v postýlkách, usnou sami a dají teď 2 hodiny.

maiky
23. črc 2012

teda to je spáč .. já bych si to užívala, náš malý je naopak nespavec, 1x denně po obídku a stačí 🙂
jen moc nerozumím tomu, proč budíte v noci na mlíčko .. ??

andy80
23. črc 2012

Obě děti mi takhle spaly. Jinak s tím mlíčkem souhlasím, je zbytečné jí v tomto věku v noci budit na mlíčko.

amallie
23. črc 2012

@antarres nechapu, proc ji v noci budis, aby pila mliko??? Dite v roce ma spat celou noc a ne pit v noci mliko, mozna proto je pak unavena a spi ti dopoledne.
Kazdy dite ma potrebu spanku jinou, nase spala taky dopo i odpo, v posteli teda, ale v roce a pul jak kdyz utne a uz spi jenom, kdyz je totalne k.o. a to usne u krtka na gauci, ovsem je starsi
Jinak nevidim duvod, proc by nemohla spat, kdyz se ji chce, ale pokud ti to vadi, ze vas to nejak omezuje v programu, coz si dovedu predstavit, tak ji proste spat nedavej a dej ji jen po obede poradne vyspat a vecer treba drive, ona si zvykne.

popellka
23. črc 2012

Malá spává taky 2x denně - jednou dopoledne kolem 10.tý a podruhý odpoledne kolem 15.tý hod. někdy si schrupne dopoledne dýl - třeba 3 hodiny a to pak vydrží do večer, ale to je spíš vyjímka. A v noci bych na mlíčko rozhodně!! nebudila 😒 pak tak bude naučená a bude se ti budit třeba i ve 2 nebo 3 letech sama 😉

dlabinecka
23. črc 2012

Tak malému je teda 10měsíců a spí 3x denně. Dopoledne v kočáku, po o doma, navečer v kočárku. Nechápu teda proč budíš takhle velké dítě v noci na mlíko. Tohle mi teda přijde celý jako blábol řešit 🙂 Bud ráda, že spí, ne.

monulka.h
23. črc 2012

Malý měl ted rok a spí 2krát denně. A docela dlouho. A proč ji budíš v noci na mlíko? Pokud Ti vydrží spát celou noc tak ji nebud, bud ráda že spí, hlad určitě nemá🙂

anetadr
23. črc 2012

My spali dvakrát denně ještě před 2 týdny🙂 2x 2 hodiny a v noci od půl osmé do sedmi - tak to tedy bylo cca do roka a dvou měsíců, pak začal vstávat ráno dřív a dřív - někdy i v pět, tak jsme ho museli trochu "násilím" přimět spát pouze jednou denně - tak teď vstává ráno už trochu rozumněji. Jinak na noční mlíčko nevstává už od půl roku a budit by mě teda rozhodně nenapadlo.

kaci1
23. črc 2012

Malá spí taky 2x denně. Celkem naspí ty 3 hoďky, což je naprosto v pořádku. Užívej si dokud ti přes den spinká .-)
Jinak taky nevim proč jí v noci budíž na mlíčko? Tak velké mimčo už to nepotřebuje. Myslím, že jí tím zbytečně narušuješ spánek. Buď ráda, že ti tak hezky spinká .-)

diviska
23. črc 2012

i my to tak máme, já ale nebudím v noci na jídlo, je už velká a pokud má hlad, sama se vzbudí, když néé, jsem ráda, že spí celou noc 🙂

marcelkap
23. črc 2012

Mě malá spala skoro do roka taky 2x denně, těsně před tim rokem jsem jí začala převádět na spaní jen po obědě a to hlavně kvůli tomu, že se blížilo léto a bylo lepší, aby spala třeba 2-3 hodiny v kuse v poledne, když je největší horko a ven se stejně moc jít nedá. No a drží nám to takhle do dneška.
Jo a v noci bych na mlíko určitě nebudila. Buď ráda, že spí a nemáte naopak problémy s odbouráváním nočního mlíčka. Nehledě na to, že to neni dobrý na zoubky, když pije v noci mlíko. Pokud se vzbudí a bude něco vyžadovat, tak čistou vodu nebo neslazenej čaj.

kasparci
23. črc 2012

Tak my spíme jednou denně. Patříme k těm, co jsou rádi za každou chvíli, kdy spí🙂

sona_sv
23. črc 2012

V roce mi syn taky spával 2x denně, vlastně až nedávno se nám to přehouplo na poobědový spánek (je mu teď 15měsíců)...musím ho ale dopoledne hoooodně zabavovat, aby to vydržel...pak ale spinká někdy i 3 hodky. V noci jsem mu už v 8 měsících zrušila mlíčko, budil se moc často a jinak než u prsa nechtěl usnout, pomohlo to a někdy spinká celou noc...takže já bych ji určitě v noci nebudila...mohla by si na to zvyknout a začít se budit sama.

kammka
23. črc 2012

moje holka spala 2x denně poměrně dost dlouho.. skoro do dvou let..ale taky jedla v noci, ovšem nebudila jsem já ji, ale ona mně.. proč ji budíš, třeba by spala celou noc a pak by neměla potřebu spát odpoledne.. na jednu stranu můžeš být ráda, že áš takového spáče, ale je fakt, že se pak blbě plánuje cokoli: nákup, běžná prohlídka u dr., nebo zábava, návštěva kamarádek, rodiny.. zkus nebudit v noci.. pak třeba bude spát jen odpo a bude spokojená. 😉 a ty taky..

zuzec
23. črc 2012

ja mam tiez 1 rocnu dcerku a spinkava 2x denne po 2-2,5 hodiny a vecer o 19 je uz unavena 😅 A v noci by som ju na tvojom mieste nebudila, uz je dost velka, v noci nepotrebuje papat 😉

pejtho
23. črc 2012

My máme v roce také 8,5kg a 74cm Takkže si myslím, že váhu máte normální 🙂 Určitě bych jí v noci mlíčko už nedávala.
Jinak my spíme většinou 1x denně, ale záleží, jak malá vstává. Někdy vstává v 5hodin ráno a když jsme do toho třeba na návštěvě a jedeme navečer autem domů, tak si také zdřímne a spí pak někdy i 3x denně.
Ale když spí takhle přes den, je to pak hrůza v noci, takže se jí snažím držet jen na to jedno spaní a to spí cca 2 hodinky.
Ale pokud nemáte problém se spaním v noci, tak bych to vůbec neřešila a pokud je unavená, ať si zdřímne 🙂 Co bychom za to dali teď my 🙂

slundo
24. črc 2012

taky tak.... hodku dopol, hodku odpol a když se mu nepodaří usnout, je protivný. Prostě ten spánek potřebuje, takže to neřešíme 🙂