Růst zoubků? Často se probouzí, míň jí

majaaa82
11. pro 2016

Ahoj, holky, potřebovala bych radu zkušenějších. Máme holčičku, které je teď 5,5 měsíce. Byla vždy strašně hodná, veselá a všeobecně výborně spala. Zhruba od toho 4. měsíce mi chrupe celou noc v kuse a vždy byla taky hodně při chuti, a to včetně příkrmů... ale tak před týdnem se něco změnilo. Začala se najednou často probouzet s pláčem, vstávám k ní i osmkrát za noc, což odpovídá hodinové frekvenci. Taky bych řekla, že má lehčí spánek a je taková podrážděná a "ufňukaná". Kromě toho mi přijde, že trochu míň jí, standardně kojím 4x denně + 2x příkrm (noc prospí bez jídla). Ještě před týdnem by tato čísla platila, teď se jí ale do jídla moc nechce, kojím 2-3x denně + 2x příkrm, ale menší porci + občas znovu i v noci. Manželovi se i zdálo, že trocu hicuje, ale teplotu jsme zatím neměřili. Hodně si strká prsty do pusy, kouše si je, škvíká u toho a slintá. Máte některá z vás zkušenosti, že by se jednalo o růst prvních zoubků? Když jí sáhnu do pusinky na spodní dáseň, má ji takovou zhrublou, přijde mi, že trochu vyboulenou, ale nic zatím není vidět. Pokud je to těmi zoubky, jak jí můžu pomoci a ulevit? Dostali jsme i super kousáka,a le prsty jsou prsty, těm se věnuje nejvíc. Zažívání má OK, stolice vypadá normálně, občas jí musíme trochu pomoci, ale vyprazdňuje se dobře, takže problémy s bříškem jsem pro sebe vyloučila... moc díky za rady a porady 🙂

kika_21
11. pro 2016

@majaaa82 Změřte teplotu, pak uvidíte, zda příčinou jsou opravdu zuby, či něco jiného.Poraďte se s dětským lékařem-okamžitě , pokud má vysokou teplotu, nebo zítra, má-li pouza problémy se změnou frekvence či množství potravy-může to být období, kdy přijímá méně stravy, ale také to může souviset s jiným -těžko říct.

majaaa82
autor
11. pro 2016

@kika_21 Zkusím, jen mi prosím pověz, pokud teplota bude, znamená to ty zoubky?

kika_21
11. pro 2016

@majaaa82 Tak mám 5 dětí a u zubů bez teplot. Zuby a nachlazení mohou znamenat zvýšenou teplotu-na dálku to těžko posoudit. Zvýšená teplota je např. obrana těla proti zánětu-kdyby dítě mělo zánět v puse, pak by jistě i t šla nahoru-každý je ale jiný.Měla by mít tekutiny a měl by ji vidět doktor-to nejsem.

majaaa82
autor
11. pro 2016

@kika_21 Tekutin má dost si myslím, snažím se jí ještě dopíjet vodou či dětským čajem. Jinak moc díky za info, změřím ji a kdyžtak se ozvu Dr.

kika_21
11. pro 2016

@majaaa82 Nemá vyrážku, nebo ucpaný nos? Píšeš, že je ,,protivná", třeba na ni leze nějaká viroza. Přeju, ať je brzy v pořádku, nebo ať to jsou jen zoubky-existují na ně gely v lékárně-´na chuť hrozné, ale uleví.

majaaa82
autor
11. pro 2016

@kika_21 Nene, nezdá se mi. Dýchá čistě, vyrážky nemá nikde... i když, je to cca 3 dny, co trochu víc funěla a přišlo mi, jako kdyby měla plnější nos. Ale už je to zas cajk... tak nevím, no. Zítra ji změřím a posvítím jí do pusinky, abych se na ty dásně koukla... jestli se tam něco ne rýsuje už. Moc děkuju za pomoc.

msimankova
11. pro 2016

Mojí malé tedy vyrostly první zuby v 5,5 měsíci - ani jsem si toho nevšimla, jen byla trochu podrážděná. Třetí a čtvrtý zničehonic horečka 39,5, na kterou zabral čípek a pak už se nezvedla, i po kontrole u dr. nic, jen nevrlost, řev v noci a za tři dny zub. Na bolest u růstu zubů používám homeopatika, pokud jim věříš, jsou fajn 🙂

popelka1984
11. pro 2016

Šáhněte do pusinky prstem a ojeďte dasnicky jestli něco ucítíte nebo na ne lehounce poklepejte lžičkou, tak jsme na ne přišli náhodou při jídle my. Synkovi začali zoubky na přelomu 4 a 5 měsíce. Snášel to bez problémů taky dával ručky do pusinky, kdyz mu jich rostlo víc najednou tak byl take nevrly a měl teplotu. Dávala jsem mu ruzne chladící kroužky, masirovala dasnicky, nebo nějake krupky či rohlík. V lekarne maji nejaky gel na bolave dasne.Jinak hned jsme začali čistit. Nejdřív mokrou plinou pak silikonovym kartáčkem na prst

majaaa82
autor
11. pro 2016

Dobrý večer, milé dámy, moc vám děkuju za napsání zkušeností. Zítra se na to podívám a ozvu se.

majaaa82
autor
12. pro 2016

Dobre rano, tak noc byla mazec, dcerka mela horecku a hodne plakala. Asi jsou to ty zoubky. Dala jsem ji Nurofen cipek, zabral za hodinku, ted je klid. Co myslite, mam s ni jit k nasi doktorce, nebo staci pozorovani a jit teprve tehdy, pokud by se stav nelepsil? Moc diky.

sonja01
12. pro 2016

@majaaa82 Syn míval (a stále má) u růstu zubů teploty - ale max do 38st, vždy tak 2 dny, 3.den má tak do 37,5. Teploty ze zubů má tak 1 -2x do měsíce, podle růstu zubů. Teď jsme rok neměli žádný zub, tak byl klid. Nejí, hodně pije, mívá průjmy, v noci k němu vstávám každou hodinu, někdy i časteji. Je protivný, plačtivý, chce se chovat. Už jdeme do finále - chybí nám poslední dva zuby. Ulevujeme tak, že mažeme na dásně calgel - obsahuje lidokain, trochu umrtvuje, v noci, když nezabere calgel, dávám nurofen.

popelka1984
12. pro 2016

Nejdříve bych se podivala do pusinky nejlepší bude ji to project rukou vepředu ty řezáky

sonja01
12. pro 2016

@majaaa82 Jinak u doktorky jsem poprvé taky s teplotami byla, udělala CRP, poslechla ho, řekla, že nic nevidí, že to budou asi ty zuby. Kdyby se něco zhoršilo, měli jsme se ukázat.

kika_21
12. pro 2016

@majaaa82 Pokud měla horečku, k dr. bych šla.