Sama s dcerou, kolik mi bude stát přispívat?

deee23
27. srp 2016

Dobrý den, chtěla bych se s roční dcerou osamostatnit. Chtěla bych se zeptat, kolik mi bude stát přispívat než začnu chodit do práce, pokusím se i nějak sama přivydělávat. Seženu si byt. Moc prosím o rady holky...

j.a.n.i
27. srp 2016

@deee23 No, předně je třeba vyřídit svěření dítěte do péče a alimenty, jinak se stále posuzuješ s partnerem. Pak by možná mohly vyjít přídavky na dítě a pokud budeš mít trvalé bydliště a budeš v nájmu, tak příspěvek na bydlení.

deee23
autor
27. srp 2016

@j.a.n.i Janičko, mockrát Vám děkuji, takže i když budu mít TP tam kde on a naše maličká a i když si najdu podnájem a budu s maličkou bydlet jinde tak se budu pořád posuzovat jako s přítelem dohromady?

j.a.n.i
27. srp 2016

@deee23 No, záleží jak na které dávky, na příspěvek na bydlení ne, tam by ses po změně trvalého bydliště posuzovala sama, resp. s těmi, kdo by měli TP v tom novém, ale ten zas nedostaneš v podnájmu a na zbytek dávek se posuzuješ s partnerem až do soudu, ono je to celkem logické, nejdříve se mají starat rodiče a až pak stát.

deee23
autor
27. srp 2016

Kolikrát si říkám že je lepší otce dítěte neuvést do jeho RL... je to potom o hodně snažší...

anve77
27. srp 2016

Já si bohužel myslím, že takto to nebude jednoduché. Holčička má rok, takže ještě běží rodičák, neproběhl soud a neurčili se alimenty. Bojím se, že než si to všechno vylítáte uběhne spousta času. Už jen doplatek na bydlení si myslím musí doložit zpětně 3 měsíce...pokud si to ovšem nepletu. Je to blbé říkat, ale některé maminky odcházejí od mužů až po mateřské, až mají práci a jsou finančně nezávislé. Pokud na to spěcháte, musíte se obrnit trpělivostí a bude vám muset někdo finančně pomoci ☹ Ale každopádně přeji, aby bylo lépe!!!

anve77
27. srp 2016

Já kdybych chtěla odejít od přítele teď, vychází mi měsíčně 7 100,- nemám ani přídavky, ani příspěvek na bydlení....+ teda ještě alimenty od Ex tj. 3 500,- jinak bych neměla nic víc. Vše se posuzuje společně. KDyby nebyl uveden v RL, bylo by to opravdu jednodušší.

deee23
autor
27. srp 2016

já mám 6700,- i s příspěvkem 500,,- na dítě...

anve77
27. srp 2016

Tak to je je ještě větší mizerie, než jsem si myslela ☹ ☹ ale třeba existuje nějaká zrychlená varianta, pro takové případy. Chce to zjistit na úřadech. Pokud musíš odejít, nějaké řešení se určitě najde.

deee23
autor
27. srp 2016

Že jsem ho tam vůbec psala :D sakra krucinál :D bylo by to o hodně lehčí. Prvně se pokusím najít byt, a zajdu v pondělí na ouřad co mi poradí.

j.a.n.i
28. srp 2016

@deee23 No, nebylo, teb pridavky pises, ze uz mas, na prispevek na bydleni se ti po zmene tp nebude pocitat ani ted a na davky hmotne nouze neni bez uvedeho otce narok, neb se dobrovolne ptipravujes o alimenty a tedy neni duvod aby platil stat.