Ahoj, 3leta dcerka nám nechce chodit na záchod ani nocnik kakat. S curanim není problém, ale pokud má tlačit tak place že ne. Mívala zácpu a myslím že ji to bolelo a proto má teď v hlavě že to prostě bolí. Plenky už nenosí a proto se klidně vykaka do kalhot. Při tom neplace, pohoda, do plenky ji to taky nevadí. Zkoušeli jsme po dobrém (odměny aj) zkoušeli jsme být přísní a když viděli že to má na krajicku, sedět s ní třeba hodinu v koupelně ale nic. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak to přehodit v hlavě? Díky moc
“Zazila jsem to se starsi dcerou, zkousela jsem kde co. Zacala tlacit do pleny, servala jsem to z ni a posadila ji na nocnik 🙈 ona to zastavila a dva dny nesla, peklo uz bych to nikdy neudelala. Nicmene nam pomohla jeji starsi sestrenice tenkrat ji bylo uz 8 let. Posadila jsem je proti sobe na nocnik, povidaly si, kdyz se ta starsi vykakala tak jsme ji tleskali a chvalili atp. Mala to take zkousela a vysel z ni uplne malej bobek, ale stejna oslava,zachvilku to zkusila sama a uz to slo normalne, prinesla nam to ukazat a cekala pochvalu. pak kakala jen do toho nocniku musela jsem ho prevazet treba na vikend k babicce. Ve skolce se to pak upravilo a doma chodila uz normalne na wc.
Zažili jsme s dcerou úplně to samé - čůrání bez problémů na WC, na kakání pouze plena. Nechtěli jsme, aby to zadržovala, tak bylo po jejím, i když jsme to samozřejmě zkoušeli pořád dokola. Seděla i hodinu na záchodě a nic, dostala plenu a byla okamžitě vykakaná. Nakonec jsme to nechali být a ca za 2 měsíce přišla sama, že chce kakat do záchodu. Od té doby chodila bez problémů. Lepší být trpělivý a počkat, až k tomu dítě dozraje, než se trápit se zácpou a projímadly.
Zkoušejte, ale nenuťte. Ať si na to přijde sama. Syn kadil do plíny ještě ve 3.5 letech a pak ze dne na den začal sám chodit normálně na záchod.
Já bych jí nechala, občas zkusila. Já takhle prudila s kadenim holku a pak mi pěkně dlouho chodila srát do toho dětskýho stanu do kalhot, jak sem ji vytáhla na nočník, buď to zadržela nebo jen rvala. Byly ji asi 2.Na záchod chodí kadit možná měsíc nebo dva a v únoru ji budou 4.
Rada si prectu vsechny komentáře, protože máme totez doma. Syn 3roky, curat chodi ve stoje, na nocnik ani zachod nesedne ani za nic, na kakani chce plinku, kdyz nedam drzi to az se nakonec pokaka :(
Taky jsme měli...syn ale nechtěl ani plenky. Kakal do kalhot. Teorie byla vždy na jedničku, ale praxe hrůza. Když jsem vzdala všechny pokusy, tak po krátké době najednou sám přišel a řekl, že chce kakat....bylo mu necelé 3 roky. On se vždy chtěl schovat. Jak zavládlo v pokoji ticho a zavřely se dveře, nebo jsem viděla, že si někam Zálezl, tak to bylo jasný...a teď taky vždy jde na zachod a rve, ať ho zavřu...co kdybys ji zkusila dát nočník třeba do nakyho teepee, Nebo aspoň udělat soukromí, ať zavolá až to bude....ale jak říkám, nejlepší bude vydrzet a počkat 🤞
@sonic2 Ahoj, nevim jaka je situace ted, ale netlacte na ni, to ze vam kaka do pliny neni zadna katastrofa, hlavne ze kaka! Ono se to samo zlomi, vyroste z toho. Nase ted skoro trileta nekakala nikam, to je teprve zabava. Zadrzovala vzdy tak 3-5 dni a pak to bylo na cely slzavy odpoledne. Ted po vic nez roce se to zacina lepsit, porad to drzi do posledni chvile a boji se ale uz si pak aspon sedne dobrovolne na zachod a vykaka se. Pomohl az ted mladsi sourozenec, necely rok, od 10 mesicu vysazuju na nocnik (ma latkove pleny takze to s ni jde v pohode, starsi mela jednorazovky, s nocnikem se nekamaradila a metoda "jeden den sundej pleny" vedla tam kde jsme ted) a uz kaka jen do nej, takze to vidi u ni a zacala to akceptovat.
Ahoj, to jsem zvědavá na rady, jelikož my máme to stejné s tříletým synem. Bez plenek byl poměrně brzy, ještě neměl dva roky. Nehody nebyly, normálně si říkal. Jediný co, tak kaká i jen do plinky. Zkoušeli jsme taky po dobrým, po zlým, on třeba na tom záchodě půl hodiny seděl a nic. Nechali jsme ho jednou dva dny a plenu mu prostě nedali, zkoušel to na zachode, ale nic. A okamžitě, jak dostal plinku, tak to šlo. Do kalhot se nevykaka, jen do té plenky. Je to psychický, přitom zácpu nemíval, ani jiný problém. Už mám o tom hodně načteno a prý se je musí nechat a netlačit na ně. Ale občas je to těžký. Teď už má období, že si ani na ten záchod nechce sednout. Přitom čůrat chodí sám, spláchne, umyje si ruce. Jen s tím kakanim takovýhle problémy 😔