Večerní režim se 2 dětmi. Jak to funguje u vás?

meggie12345
4. kvě 2021

Ahoj, zajímal by mě váš večerní režim se 2 dětmi. Máme doma dva kluky - 4 roky a 2 týdny. Zatím se nám nepodařilo to nějak vychytat, přijde mi, že skáču od jednoho k druhému a jsem ráda, když si sednu k manželovi v půl 10 večer a jsem úplně vyřízená ☹ Inspirujte mě, prosím, jak to funguje u vás 🙂

j.a.n.i
4. kvě 2021

@meggie12345 Tak jedno dítě ty, druhé manžel, ne?

elis16
4. kvě 2021

My také nějaký režim ze začátku moc neměli. Snažila jsem se aspoň zachovat večerní režim u starší (tehdy 3 roky) a malou jsem měla bud v šátku nebo byla s tatínkem (večery měla první měsíce dost ubrečené) než jsem uložila starší. Když měla mladší půl roku, už si to celkem sedlo a obě usínaly zhruba ve stejnou dobu .

meggie12345
autor
4. kvě 2021

@j.a.n.i manžel se po večerech většinou učí, takže ho s tím nechci otravovat...

konidana
4. kvě 2021

@meggie12345 druhej byl spáč, asi první tři měsíce, takže naprosto na pohodu jsem se věnovala dvouletacce a jemu pak až chvilku kolem 22. h když ona už spala. Jinak s ním to bylo jen nakojit přebalit(hotovo během 30minut) a zase 3h spal. Časem to bylo samozřejmě každou chvíli jinak, ale nějak si to vždycky sedlo. Jsem ráda, že k tý první neřízený střele, která mi přes den od narození spala jen v kočáru venku, byl druhej klidas.

michaela_2
4. kvě 2021

@meggie12345 u 2 týdenního mimca jsem vždy chodila spat s nim 🙂 trvalo par měsíců, než se to nějak ustálilo a zase jsme s chlapem měli “svoje vecery”
U posledního prcka už byli starší dva vetsi, takže pochopili, že povídání před spaním, se vrátí, až braska maličko povyroste
No a u prvních dvou (rozdíl 20 měsíců), většinou choval manžel malého, než jsem řekla pohadku dceři

martt
4. kvě 2021

@meggie12345 My jsme si společný režim vytvořili az kdyz mladšímu bylo 6 tydnu a povolili mu koliky. Do toho 6 týdne jsem staršího syna uložila do postele s pohádkou a mladšího jsem mela na ruce a chovala jsem ho na chodbě tak aby na mne starsi syn viděl. Kdyz byl manžel doma tak si chodil se starším lehnout. Od toho 6 týdne jsem je uspavala na jednou, ale starsi syn spal s nami v ložnici.

vikinkav
4. kvě 2021

Uspat miminko a pak staršího, jinak to asi nepůjde 🙂 Já jsem pak třeba koupala staršího a miminko bylo v pojízdné postýlce s námi v koupelně, když bylo vzhůru. Nebo ať manžel nosí mimčo v šátku, to ho moc nevyruší, nebo ho šoupe v kočárku po pokoji? A ty mezitím dáš spát staršího?

me_druhe_ja
4. kvě 2021

Heh, takhle ze začátku je to prostě chaos. 😀 já mám teď docela čerstvou zkušenost: děti 15m rozdíl. Ze začátku to bylo peklo. To jsem nevěděla. většinou jsem okoupala mladší a starší si mezitím v koupelně hrál. Pak dala mladší do lehátka v koupelně a okoupala staršího. Ten pak dostane mlíčko v postýlce a sám si usne. A já šla ležet s mladší neboť byla přisátá hodinu i dýl, než Usnula. A někdy to bylo i na třikrát. Takže večer nula nula nic. Ze začátku usínala po půlnoci, pak jedenáct, deset, devět....Až posledních 14 dní (zítra má tři měsíce) jsme si konečně zavedli nějakej rytmus: koupu mladší, starší si hraje, nakojim, postýlka, zapnu kolotoč a ona si sama během 10-20min usne (kolem 19:40-20:00). Pak koupu staršího a čumím na ni na kameře. Starší usíná mezi 20-20:30 a já mám konečně aspoň trochu klid. Jinak taky jsem na to večer většinou sama: přítel pracuje často 2-3 dny nonstop mimo domov a nebo se vrací až po té osmé.

me_druhe_ja
4. kvě 2021

Jo a mladší byla ze začátku mega uřvaná. Teď už je to teda o dost lepší, ale často jsem koupala a ona půl hodiny v tom lehátku řvala. 🤦 Teď už brečí daleko míň a většinou jen podvečer před koupáním. Ale přes den spí pořád blbě a od půlnoci cca se budí co 1,5-2h. 🤦

gracinka7
4. kvě 2021

@meggie12345 že začátku je to masakr. Prostě ať chceš nebo nechceš rušit muže, tak ho prostě zapoj. Může třeba děti vykoupat. Každá pomoc se počítá.

marcy129
5. kvě 2021

Malého strčím od 7 do nosítka a věnuji se malé 🙂

syslounek
5. kvě 2021

Jo, když byl malý ještě takhle malý, v 19 hodin se okoupal (dcera při tom pomáhala), napil se mlíka (10 minut) a spal. S dcerou jsme si pak chvíli četly, pak jsem ji umyla a šla bez řečí spát (měla 2 roky) . Teď je to teprve boj, ani jeden se nechce umývat a do postele.

zrzeckas
5. kvě 2021

Take si myslim, ze by mohl pomoct tatinek. Nemyslim si, ze to zabere moc casu. Navic to bude rychlejsi a bude driv klid pro oba

malenka3
5. kvě 2021

Mladší 1,5, starší 5. Když koupeme, tak spolu. Jinak mladší uspávám kolem 7., v tu dobu starší uklízí hračky a tatínek se o ni stará, vyčistí zuby, převléknou, jak uspím, beru si starší a jdu uspávat ji.
Myslím, že se chlap nemusí učit celý večer a zrovna v době největšího šrumce. Děti si pořídil s tebou, nebylo to určitě jen tvoje rozhodnutí. Takže myslím, že ta hodinová výpomoc v nejvytíženější době večer mu neuškodí.

petrasipkova1
5. kvě 2021

od porodnice jsem koupala najednou, dcera měla 2,75 roku když se brácha narodil, lehli jsme si do velké postele, syn se kojil, dcerce jsem přečetla pohádku, ta hned usnula, syn většinou taky, když ho něco trápilo, tak jsem ho párkrát nosila po pokoji,četla ve stoje a dcerka pak usnula a já se mohla ještě věnovat malému, ale to bylo jen párkrát, většinou oba usnuli. A tak je to doted, už 3 roky večer co večer 😀

malenka3
5. kvě 2021

@petrasipkova1 to byl můj sen, uspávat spolu 🙈 jenže ty dvě opice když jsou spolu, tak řáděj jak černá ruka, takže večer je musím od sebe spíš separovat, protože pak jsou nafrčený jak na koksu a neusnou ani jedna 😂

g_m
5. kvě 2021

A starší neusne sám? Nemůžete mu přečíst pohádku, dát pusu, pomazlit a odejít? Tak usínají obě naše děti 4 a 2 roky...

prejeta_zaba
5. kvě 2021

Koupat zaráz, vaničku pro menší na zem, starší ve vaně. Uspávat kojením menší a staršímu u toho číst. 🤷‍♀️

prejeta_zaba
5. kvě 2021

@g_m haha, tak to je dobrej pokus o vtip. Tak asi kdyby jí dítě spalo samo, napadne ji, že ho má dát spát a mít klid, že. Tohle všechny děti opravdu nedělají, takže asi u nich je nějaký problém, když se na to ptá. 😝

j.a.n.i
5. kvě 2021

@prejeta_zaba Tak třeba tam problém být vůbec nemusí, stačí, pokud má pocit, že má jít dříve spát to mladší a může být problém na světě. A klidně může pomoct dát spát nejdříve staršího a pak řešit mimino.

zuzineckah
5. kvě 2021

@meggie12345 máte dvě děti, já bych ho teda "otravovala"... Vykoupat staršího, přečíst mu pohádku a uložit není práce na dvě hodiny.

hanih
5. kvě 2021

@meggie12345 Tak ja bych se teda taky snazila zapojit manzela, aspon trochu. Takze veceri spolecnou s tatinkem, ten muze pomoct starsimu, kdyz ty se budes starat o mladsiho, pak by mohl tatinek starsimu vycistit zuby, koupala bych obe deti spolecne, starsi uz se do pyzama oblikne sam, takze tam uz by tatinek asi nebyl potreba. Uspavala bych je taky spolecne, pokud tam neni problem, ze by se rusili. Ja to delala tak, ze jsem si s obema zalezla do postele, mladsi jsem kojila, u toho jsem cetla pohadku, a kdyz bylo docteno, starsi se me chytla za ruku a usnula, mladsi usnula pri kojeni. Kazdopadne chce to cas, nez si to sedne. Kazda rodina ma jiny rytmus, takze co vyhovuje nam, to nemusi vyhovovat vam. Urcite si to nejak casem nastavite smysluplne. Drzim palce!

g_m
5. kvě 2021

@prejeta_zaba My jsme ještě půl roku zpátky byli s dětmi v pokoji a čekali, než usnou, pak prostě jednou manžel opusinkoval, řekl, že jde a byl klid. Někdy to prostě stačí zkusit.

nazka
5. kvě 2021

@meggie12345 my že začátku taky režim moc neměli. Ale fungovalo to tak, že jsem mladší dala manželovi na chvíli, osprchovala jsem se společně se starší. Pak jsem starší pustila pohádku a vykoupala menší. Manžel čte pohádky starší a já uspavam menší u prsa. Když je manžel pryč, uspavam je obě společně v jedné posteli a pak starší přenesu. Ono si to sedne, nebo se říct o pomoc manželovi, kor v tom šestinedělí.

burnette
5. kvě 2021

@meggie12345 ze začátků to bylo divoké, nějak jsme to přežívali s manželem, on staršího vykoupal přečetl pohádku, pak si vzal malou já šla malého uspat. Teď je maličké sedm měsíců a chodí spolu spát v sedm 🥳(malá se budí ke kojení opul noci, ve tři ráno a společně vstávají v sedm ) . Zatím jsou v jednom pokoji. Takže ráda vydržte, vydržte bude líp 😊