Větrání opruzeného zadečku - jak udržet dítě v suchu?

chloi
1. bře 2017

Zdravím, máme takový problém. Malé jsou necelé tři týdny a má dost opruzený zadeček - všude se doporučuje dost větrat, ale nevím, jak jí udržet v suchu. Sotva jí sundám plenu, tak je okamžitě dvakrát počůraná a pokakaná. Znamenalo by to pořád u ní stát a měnit pod ní plínku, což znamená strašnou spotřebu plenek - ať látkových nebo jednorázových. Nemáte nějaký tip, jak vylepšit postup? Jak zadeček větrat a alespoň chvíli ho udržet čistý?

puutalo
1. bře 2017

Manžel dostal k Vánocům knížku pro chlapy - tatínky, kde radí, že se větrání zadečku urychluje fénem.

luciebx
1. bře 2017

Ja pudrovala od malicka.. kremy u nas nezabirali. a mela sem takovy ty podlozky na nich malej byl hold vetrat vetrat.. I kdyby na 10 min denne.

caseopea
1. bře 2017

Zkus ji dat třeba jen látkové plenky, ty větrají přece jen více než jednorázové plenky, nechej jí ležet s odbaleným zadečkem třeba na jednorázových podložkách, Lepší je mít spotřebu plenek, než aby malá trpěla. Teď je ještě malinká, tak ti nikam neuteče, takže může aspoň korigovat, kde se ti vyčůrá.

monaluza
2. bře 2017

Jestli cura a kaka takhle casto, prebalovala byste tak jako tak, je uplne jedno, jestli je plenka zapnuta nebo na ni miminko jen lezi... Prece byste ji v tom nenechala dele nez je nezbytne nutne, pak je vznik opruzenin nasnade (kdyz se v reklame chlubi, ze plenka vydrzi az dvanact hodin, neznamena to, ze se dvanact hodin diteti musi necha t!), to je zaklad hygieny! Nektera mala miminka jsou zpocatku jak prutokovy ohrivac, to je proste fakt. Jestli cura a kaka pravidelne hned po svleceni, muzete toho vyuzit a podrzet ji nad miskou (takovy maly kousek bezplenkove metody).

plabla
28. srp 2018

na kakání jsme podstrkovali obyč. papírové ubrousky nebo složené 2/3 kuchyňské papírové utěrky, pak zahodit nebo spláchnout a nazdar, to celé na přebalovací podložce - dá se umýt a na ní ještě tu přebalovací podložku co je z jedné strany "neprůstřelná" a tu jsem nechala párkrát zaschnout a použila zase s ubrouskem na sobě, než jsem vyhodila, protože přeci jen nejsem Rockefeler abych použila tyhle podložky 6 ks za den a taky mi pomohlo místo Bepanthenu a Avirilu a Bubchenu atd. atd. tak sudocreme, je takovej tužší a ten jí teda pomáhá nejvíc