Vypláznutý jazýček - 2 měsice

krispak
4. zář 2018

Dobrý den, prosím o radu. Dnes mě kamarádka upozornila, že moje dvouměsíční dcera má neustále vypláznutý jazýček, že by to mohlo značit nějakou poruchu. Prosím nemáte zkušenost? Moc děkuji.

blanche1206
4. zář 2018

Ano, mám zkušenost, u mě se jednalo o špatnou, BEZDĚTNOU kamarádku....u dvouměsíčního mimi je to něco naprosto normálního...muže mit hlad a snaží se "simulovat" sání, nebo to prostě dělá ze setrvačnosti. Doporučuji kamarádce navštívit lékaře, jestli se nějaká porucha nezačíná projevovat u ní...buďte v klidu.

mary.jane
4. zář 2018

@blanche1206 tak ona je opravdu medicinsky popsana tzv macroglosie - tj. veliky jazyk, ktery detem kvuli sve velikosti porad vycniva z pusy a muze byt znakem jisteho syndromu (jmeno z hlavy nedam), ktery se mimo jine projevuje nesoumernou delkou koncetin a vznikem nadoru, coz samozrejme neni nic pekneho. Ale! Nechci nikoho - a zvlast zakladatelku - strasit. Je jasne, ze 99,9 % deti s vyplazenym jazykem je naprosto zdravych, ale holt ta mikroskopicka moznost, ze se muze o neco jednat, tu je.

wampzee
4. zář 2018

@mary.jane k tomu by asi řekla něco víc uživatelka @karol89 nebo jak....osobne si myslim, že pokud by se jednalo o tentýž problém, řešili by to už í lékaři přímo v porodnici.

karol89
4. zář 2018

Sofinka se narodila s velkým jazykem ale už v porodnici se jim to nezdálo a proto jí odebrali krev. Výsledky jsem se dozvěděla po několka měsících. Mohlo se jednat o narušení chromozomu nebo tak něco. Řešilo se to ale opravdu už v porodnici. Přišla za mnou nějaká specialistka, která se o tom se mnou pobavila. Tim, že vyšly výsledky v pořádku se o žádnou vadu nejedná a postupem času by dítě mělo k tomu jazyku dorůst a vše by se mělo dorovnat. I tak si ale někdo z mého okolí myslel, že je Sofi postižená.

Mám o tom i článek na blogu, protože nám to zkomplikovalo i příkrmy a i z toho důvodu jsem zvolila metodu BLW http://zivotpodlekarol.blogspot.com/2017/09/tee...

luciklim
4. zář 2018

@krispak nemam zkusenost, ale slysela jsem, ze to muze znacit I povolene/stuhle svaly - ted nevim presne.. s tim by se chodilo jen na rehabku. Zeptej se na to dr 🙂

ivuska1986
4. zář 2018

@krispak ahojky, naše mala ho vyplazovala cca do pateho mesice, myslim, ze prestala v dobe, kdy pořádně začala ochutnavat vsechny veci 😇 nase dr rika, ze pusa je proste treti ruka, slouzi k poznavani sveta u takhle malych prcku, bud v klidu.