Začátky ve školce - na kolik hodin?

nonsense
24. črc 2017

Prosím o zkušenosti maminek se školkovými dětmi..
Když začaly děti chodit do školky, tak na kolik hodin? (poO domů, po vyspání domů,..?) A chodily tak rovnou od prvního dne/týdne nebo si postupně zvykaly zůstávat déle? Za jak dlouho kdyžtak najely na "celý den"?
Jak dlouho jim cca trvalo, než si zvykly a přijaly školku za svou? Nějaké problémy se spaním ve školce?

Děkuji..

mon_88017
24. črc 2017

Školička (soukromé jesle) od dvou let, celotýdenní docházka, prvních 14 dní na dopoledne (cca od 7:00 do 11:00), potom natvrdo (7:00-16:00). Státní školka od dvou a půl let normálně celodenní (7:00-15:30). V jeslích se ráno v šatně řvalo asi tak týden, ve státní už vůbec, problémy se spaním žádné.
Ale je to kus od kusu, sama musíš vědět, jak je nebo není tvoje dítě společenské, jak je nebo není zvyklé trávit čas bez tebe... atd.

legelata
24. črc 2017

Od roka na jedno dopoledne tydne, postupne na tri, od dvou let na celé dny. Nikdy žádný problém, bere to jako součást života a těší se tam. Doporučila bych zvykat postupně, nejdřív na pár hodin, pak dopo, potom dni 🙂

Se spanim zadny problem, ani s kakanim a curanim 🙂

mrabbit
24. črc 2017

Naše malá nastoupila přesně ve 2 letech do státní školky, byl konec listopadu, takže chodila asi 3 týdny a pak byla pauza kvůli vánočním prázdninám. První týden chodila jen na hodinu, druhý na dvě, potom myslím na dopoledne (do 11,30 hod.). Po Vánocích už jsem potřebovala, aby natrénovala spaní, takže tam začala rovnou spát. Zvládala to docela dobře. Na začátku kapku plakala, byla si taková nejistá a utvrzovala se hlavně v tom, že pro ni přijdeme. Se spaním problém nebyl. Celkově školku hodnotím kladně, hodně se tam naučila. Problém je jen s rýmičkou a kašlem, které si tam děti imrvére předávají...

legelata
24. črc 2017

To mela dcera prvnich pul roku taky neco furt z te skolky, nastesti pak uz v pohode.

tulikiss
24. črc 2017

syn do statni ve 3,5 letech hned i na spinkani, od zacatku obrovske sceny kdykoliv sem prisla, ze on domu nejde, ze tam chce byt(drzelo ho to i letos a to je tam uz druhy rok)
dcera sla ve 2 a 5 mesicich do soukrome na cely den nejdrive jednou tydne, od dalsiho mesice dvakrat tydne(ona by brala i vic ale nemeli volne misto), letos chodila 4x tydne (vic nebylo zase misto). od prvniho dne stejna reakce jako syn, rev jakmile me vidi ve dverich ze ona domu nejde a ze tam chce jeste byt.

billi
24. črc 2017

Syn nastoupil ve 3 letech a 9 měsících. Byl v pohodě. Od prvního dne chodil 8:00-12:00. Školku měl od začátku rád. Měl asi 3 dny krizi, že je školka "hloupá", ale nikdy nebrečel a nikdy jsem od něj neslyšela, že nechce do školky.
Spí tam od 4,5 roku denně a dobrovolně, protože chtěl sám.
Teď půjde mladší, u něj se bojím víc. Ten bude mít adaptaci - první 2 dny do svačiny, pak do oběda a až druhý týden přes oběd. Vyzvedávat ho bude babička, tak tam spát nebude.

popelka1984
24. črc 2017

Začla jsem ho tam dávat dva měsíce před nástupem do práce, první měsíc skoro celý promarodil. První den jsem jsme tam byli přes hodinu a byla jsem tam s ním. Pak tam pár dní byl necelé dvě hodinky do polední vycházky aby si na ty děti zvykl, pak chodil i na vycházky, asi za dva týdny tam byl přes oběd a další dva týdny na to i na spaní. První dva týdny plakal, pak se to zlomilo. Teď ale zase začal nějak stávkovat a do třídy do musím tahat, přitom odpoledne když pro něj přijdu tak je spokojený.