Zdravá strava pro děti. Jak vypadá jejich jídelníček?

zakve1
23. srp 2010

Dobrý den, měla bych takový dotaz ohledně zdravé výživy. Vy, co preferujete zdravou stravu, jak vypadá denní jídelníček vašich dětí? Jestli byste sem napsaly příklady jídel ke snídani, svačině, atd... Klidně sem pište jídelníčky pro děti jakéhokoliv věku. Budu vděčná za všechny rady. Za zdravou stravu beru to, že se vynechávají knedlíky, smažené, tučné, atd... Dáváte dětem třeba normální rohlíky z bílé mouky? Nebo jaké jiné pečivo dáváte? Co těstoviny, dáváte? Jaké? A co maso, jaké? Opravdu mě zajímá jakákoliv rada co je zdravé a dětičkám to dáváte. Díky 🙂.

zakve1
autor
24. srp 2010

Díky, ale to není přesně to co hledám, to je převážně o bio, ty odkazy 😉.

zakve1
autor
26. srp 2010

No taaak...nikdo nic??? ☹

berenika39
26. srp 2010

kdybych věděla, co je zdravé, tak bych ti to napsala. ale před pár lety to bylo něco jiného než vloni a za rok to bude zase jnak...takže já se snažím dávat od všeho trochu, tím nc nezkazím. my jíme celkem střídmě, žádné složité vyvařování,jednoduchá jídla ....
spíš vím, co neee....smažená mastná jídla, tučné maso, přemíru koření, sladkosti - a s těma nemáme problém, páč prcek absolutně odmítá cokoliv sladkého, nechápu, ale nejí to. a pro trávení si myslím že není dobrý ani moc plácat páté přes deváté - tím myslím v jednom jídle polévka,vepřoknedlozelo a zákusek.

v jednoduchosti je síla, těstoviny smíchané s masem, zeleninu,brambor a kuře, rizota na všechny způsoby, svačiny téměř výhradně bílý jogurt a odpo hodně ovoce....když mu dám jen tak jablko, ožužle ho, ale nejsem líná denně nakrájet do misky kopec ovoce, co je doma, proženu to tyčovým mixérem a nic do toho nepřidám. sní tak mnohem víc ovoce. a prcek fičí na polévkách, má je denně k večeři a na ty jsou super, nemá v noci žízeň, je v nich dost zeleniny, a protože je drobek, přidávám rýži nebo těstoviny.

pečivo moc nemusí, ale dávám spíš tmavý chleba než bílé rohlíky. k tomu sýry - tvrdé, a miluje hermelín - nemá ho často, ale nebráním se tomu.