Změny nálad u tříměsíčního dítěte. Je to normální?

jasminy
6. únor 2011

Je normální taková změna nálad u dítěte? Dosud jsem neměla problémy, malá byla hodná. Ale teď má tři měsíce a začala fňukat, plakat, vztekat se (i když je přebalená, najedená) a přes den málo spát - skoro vůbec. V noci naštěstí spinká. Máte někdo taky takovou zkušenost? A co s tím děláte? Doufám, že to přejde....

ffiinnkkaa
6. únor 2011

@jasminy Uplně normální 🙂 🙂

storm07
7. únor 2011

úplně normální - vydržet. Pochovat apod. Nerostou vám zoubky?

astrinka1
7. únor 2011

@jasminy ahoj, ja mam 3mes+3tyd. stareho chlapecka. kolikkrat si rikam, ze nas ani nepotrebuje. dokaze se zabavit uplne sam. keby jsem se mu nevenovala, tak o nem ani nevim. hodne od narozeni citame knizky a strasne ho bavi koukat na barevne postavicky a taky rad pocuva. cez den nam taky moc nespi. spinka vice krat za den jen po 20min. v noci spinka nadherne, jen 2 x kojim v noci a to od narozeni. chodime plavat taky do jedneho studia do vanicky a od dubna chci do bazenu se slanou vodou. ono to taky trosku to dite unavi a je to zatim takovy nas pohodar.

kubaka
7. únor 2011

začíná se projevovat a objevovat okolí , reagovat, prožívat, - to je normální.

ffiinnkkaa
9. únor 2011

@kubaka poslední dobou máme strašné problémy s usínáním, na malém vždy poznám, že se mu chce spát, když si začně třít očička..to ho položím do postýlky a je řev..tak ho dám ležet někde jidne řev, vemu ho do ruk šponuje se a řev..jde vidět že by spal ale nejdemu to..ale nenechá si nijak pomoc..to jsou chvíle kdy nevím co s ním a chytám nerva..i když se snažím hodně ovládat, protože vím, že je maličký nemůže za to a potřebuje mě..jen už nevím jak na něho..a začla to právě úderem třetího měsíce..každá rada drahá

jasminy
autor
9. únor 2011

Změna. Teď spinká občas i přes den, ale v noci se 1x budí... S tím usínáním to je někdy podobné, ale stačí chvíli vydržet ten křik a za chvíli v náručí usne - tedy, u nás to tak funguje 🙂 - zatím.

ffiinnkkaa
9. únor 2011

@jasminy jenže on se tak strašně šponuje, že ho nejde urdžet..taky to na něho působí, ale musím huštat tak 15 min...a to při 7kg co už má je docela mazec..a u manžela to nejde vůbec

em_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
ffiinnkkaa
9. únor 2011

@em_ka a jak jste staří?

em_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
ffiinnkkaa
9. únor 2011

@em_ka chce to pěknou kapku trpělivosti 🙂

em_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
astrinka1
9. únor 2011

Já mám "starého" chlapečka 3mes+3tyd. Taky ma problém usnout, ale stačí mi ho položit do postýlky , hladit hlavičku, drzat rucicku a ticho mu něco povidam a usne raz dva. Někdy stačí jen hladit hlavičku a usne sám bez sídlilo. Někdy dudlik a ten musím držet, inac ho vypluje.

hamma
9. únor 2011

@ffiinnkkaa Jé, to máme úplně stejný - taky mám skoro 7 kilovýho kluka, kterej před spaním strašně vyvádí (křičí a šponuje se a mlátí ručičkama)...Já to řeším tak, že si ho položím vedle sebe do postele, přitisknu ho k sobě i s ručičkama, jinak by mi asi vypíchl oko a šušám a hladím a povídám a za chvíli (někdy pár minut, někdy třeba 15, někdy i dýl) se uklidní. Taky dobře spí v šátku (ale musí mít schovanou hlavičku, jinak ho všechno zajímá).

hamma
9. únor 2011

@astrinka1 Tak se mi zdá, že tvůj chlapeček vlastně vůbec nemá problém usnout, ne? 🙂

astrinka1
10. únor 2011

Ale ma. Bojuje s usnutim hlavně cez den. Zmoli si ocicka jak je unavenej a bojuje docela statečně , jen aby spát nemusel. Já jsem to tam napsala dost asi jednoduše, ale je to taky někdy boj. A spinka hlavně jen 20-30 min. Mám však štěstí, ze spí jak zarezana v noci a to ho na krmeni musím budit a pak usne úplne sám . Ale to fakt jen v noci. Co mi každy závidí, je, ze v noci nám vůbec nebreci. Ono to asi však brzo začne, ked zacnou rast zoubky☹. Ted je to balada. Chcela jsem hlavně napsat, ze nám zabera hodně to hlášení, bez toho cez den neusne.

weri1
11. únor 2011

je to úplně normální

jasminy
autor
12. únor 2011

@ffiinnkkaa Naše malá se šponovala, když jí bolelo bříško. To taky nešla udržet a plakala. Ale na to nám zabral jenom kojící čaj, který piju já.

myskin
12. únor 2011

Tak naše malá byla taky nespavec, měla do 4 měsíců koliky a v noci se dlouho budila každé 2-3 hodiny. Teď čekáme druhou treperendu a vážně uvažuju že si pořídím hacku. Hodně si ji chválí, buď v ní pouze uspávají nebo v ní spí dítě přes den a zoufalci ji používají i v noci (třeba když rostou zuby). Je to taková loktuše-houpačka zavěšená na pružině.

hamma
13. únor 2011

@astrinka1 Ajo, tak to jo. Ten náš spí přes den taky tak 20-30 minut, výjimečně hodinu...Zkoušela jsem nutit ho spát dýl, ale to moc plakal, tak teď posledních pár dnů to nechávám vyloženě na něm, dávám ho spát večer trochu dřív a zlepšilo se tím snad i to večerní plakání.