Znakování s miminkem, máte zkušenost?

ladyhacek
6. zář 2015

Ahoj také tápe co vaše miminko trápí?
Jak se domluvit s kojencem a batoletem znáte někdo tuto knihu?
Slyšela jsem o kurzu, ale nedovedu si představit samovýchovu > u nás kdysi ten kurz byl,ale teď ho neotevřeli (asi neměl dostatečnou návštěvnost)
příjde mi to zajímavé a ráda bych to zkusila?

Máte zkušenost? Vaše postřehy?

Děkuji

carolyncassady
6. zář 2015

Tahle knížka je super, mám ji asi měsíc a už mi malá ukazuje první znaky, má 11 měsíců... myslím že to bude do budoucna super.

ellar
6. zář 2015

Já jsem začala Baby signs (kurz i knihu), opravdu jsem se snažila, ale asi jsem začala moc brzo (kolem 8. měsíce) a jediné, co se malý naučil byl Pes = vyplázlý jazyk a hlasité dýchání a Auto = točil rukama jako volantem. Znakovala jsem jídlo, pití, hotovo, kniha, no vše, co šlo, ale asi byl ještě malý a pak už mě to asi nebavilo a přestala jsem s tím. Ještě dnes teď nad tím kolikrát uvažuju (má 20. měsíců), ale spíš ho už učím říkat slova.
Držím palce, za pokus to stojí 🙂

betelgeuzz
6. zář 2015

Najdeš tu několik diskuzí a skupin o znakování. Já znakovala s holkama, kurz jsem žádný neměla, měla jsem koupenou sadu babysigns (tam jsou fajn ty videa a leporela) a četla jsem i tuto knížku. Ta je taky dobrá, je to Češka, tak je to takové bližší. Znakování jsem si s oběma holkama užila, je to fajn způsob jak se trochu domluvit s dítětem, které ještě nemluví.