Zpívání dětem. Co si o tom myslíte?

sfet
15. čer 2021

Dobrý den, mám syna (2 roky a 3 měsíce), ještě nemluví,nejen si zvatla, ale velice rád zpívá. Stačí, že slyší nějakou melodií a už si ji prospevuje a vydává hlásky jako papa nebo baba do té melodie. Já sice hudební sluch nemám, ale řekla bych, že přesně. Když ho uspavam, tak mu zpívám pohádku o Červené Karkulce od pana Svěráka a Uhlíře. Má moc rád. Ale muž se zlobí, že prý tím zpěvem z něj dělám autistů, že neví mluvit, ale jen zpivat, není to normální, ať nezpivam ale jen mluvím, a když ho mluvené slovo nebavi, ať ho nechám tak. Jen ať nedělám z něj zpěvem debila.

michaela666
15. čer 2021

Takže by ho manžel nechal jen tak? Když nechce mluvit, tak žádná komunikace? Zpěvem z něj autistu neuděláš. Tím, že si zpívá aspoň víte, že sluch má v pořádku. Povídání přijde časem. Jednou budeš ještě ráda, až tu pusinku na chvilku zavře.

eldora_potvora
15. čer 2021

Syn nemluvil jeste skoro ve trech letech. Kazde usinani jsem mu zpivala a autista z nej neni. Ted bych byla rada, kdyby tu pusu obcas zavrel a bylo chvili ticho 😂
Chlap at se hodi do klidu, autistu z ditete nevychovas 🙂

krasna_neznama86
15. čer 2021

Syn se rozmluvil okolo 2,5 let. Logopedka radila právě zpívat, hodně povídat, číst si s ním,.což jsme.delali od malička. Nic moc neříkal a pak začal mluvit rovnou v krátkých větách.

zelenaesmolda
15. čer 2021

@sfet autistu z nikoho neudelas,autismus je vrozeny.

cilkat
17. čer 2021

Zpěvem mu rozhodně neublížíš. Naopak sluchovemu rozpoznávání to jen prospěje. Ale pokud v tomhle věku neříká funkčně žádné slovo, jak komunikujte? Gestama? Domluvíte se? Rozumí vám? A jak je na tom pohyblivost pusy a jazyka? (Ptám se mimo jiné proto, že mám syna s vývojovou disfazii... Obvykle se diagnostikuje a řeší až ve třech letech a do tý doby může dítě ještě udělat veliký skok, ale možná by nebylo od věci začít zjišťovat tímhle směrem.)