3 děti versus 2 narozené blízko sebe

rukola
27. led 2017

Dobry den. Zajima mne Vas nazor jak zvladae chod domacnosti praci konicky deti popripade dovolene se tremi detmi od sebe v intervalu jeden az dva roky? Zda byste po zkusenostech Vasich i znamych v dnesni dobe volili radejj mensi pocet deti? Cast rodiny ma nazor, ze je lepsi dat více dvema nez trema a ze mit treti je zdravotní riziko a okradani tech jiz drive narozenych. Mame dve holky 16 mes od sebe. Jeste bych treti brala. V lednu mi bylo cerstve 42. Dekuji za Vase zkusenosti. Druhe bylo planovane /ovu testy/ aby mala nebyla sama, mela si s kym hrat. Male vekove rozpětí jiz kvuli.vyssimu veku i casove nepritomnosti manzela, aby clovek vubec otěhotněl 🙂.dekuji.

rukola
autor
27. led 2017

Ted nemam na mysli hlavne finance. Spis Vase dalsi zkusenosti tykajici se trech deti vs. dvou. Dekuji.

rukola
autor
27. led 2017

@rukola napr skolky hlidani apod. Urcite mate doma vice veselo, ale i vice starost, zodpovednosti apod.

rukola
autor
27. led 2017

Ma kolegyne musela sve tri deti vsude brat s sebou treba i k zubari ci na gyndu neb nemela hlidani. I ja s hlidanim vic jak jedne ci max dvou nemohu počítat. I ted jezdim na nakupy ci vyřizování tu a tam s jednou ci druhou. Obcas se dvema. Az vyberu sourozenecky kočár, bude to jednodušší, i kdyz ma kazda holcicka trochu jiny rezim spanku ci krmeni. Dekuji.

marketa11112
27. led 2017

ahoj, pridam se. 🙂) me tedy bude 34 let, mam dvouletého syna ted cekame druhé dite..ja bych rada ještě treti. pokud ted zdarne donosim, sli bychom do toho.. ale kdy? moc casu není a bojim se jak to pak vse zvladnout.. hlidani nemam..

rukola
autor
27. led 2017

Ahoj Market. Preji hladký prubeh tehu. Deti nabiji. Mne hl. Ta menší, protoze jeste moc nezlobi 🙂 ta starsi zas krasne mluvi a ted se uci na nocnik.
@marketa11112

katgatoo
27. led 2017

Čekám první a chtěla bych tři. Manželovi je 47, takže to taky vidím na kratší časové rozestupy. Ještě si tedy nedovedu představit, jak to bude vypadat i s tím jedním. Ale vzhledem k tomu, jak dlouho mi nešlo otěhotnět prostě budu ráda, když se povedou tři, nějak si teď toho víc vážím a chci využít toho, když to půjde.

puutalo
27. led 2017

Kamarádka má tři holčičky - nejstarší má 6, nejmladší 2,5. Vše mají dostupné ve městě, kde bydlí. Tam mají i možnost hlídání u jejích prarodičů. Manžel směňuje, prarodiče ještě nejsou v důchodu a také směňují, ona zvládla vystudovat druhou vysokou. Vše zvládají, dokonce tak, že nás na tři děti po sobě také zlákali. ;)

rukola
autor
27. led 2017

Dekujj za prispevky. Jina ma kamoska musela koupit vetsi auto jelikoz se ji tam autosedacky nevesly a to maji deti asi 11, 8 a 6. Me taky kazdy tvrdi, ze dve jsou akorát. Ale myslim, ze tri je prakticky pocet. No treba se nam jeste nekdo zapoji do diskuse 🙂🙂

ludovika6
29. led 2017

Tak pokud chcete tři děti a nebrání tomu nějaké vážnější důvody (zdravotní, finanční, bytové apd.), tak proč ne 😉. My jsme (aspoň) tři děti blízko sebe chtěli už před svatbou, takže jsme do toho šli. První dvě holčičky byli šikovné, tak stadartně zdravé (nemocné), byt jsme měli velký dost. Bydlíme ve větším městě, všechno důležité (obchody, lékař, školka, škola, hřiště, pošta, knihovna apod.) v blízkém dosahu. Hlídání prarodičů jsme neměli, ale manžel si mohl odskočit s práce (např. pokud jsem musela s někým k doktorovi) nebo mi potom občas hlídala hodná starší sousedka.
Konkrétně první dvě dcerky máme od sebe 18 měsíců, podruhé jsme plánovali rozdíl +- 2 roky. To nám vyšlo krásně 👍. Akorát co plánované nebylo, že to byla dvojčata 😝. Tak to byl celkem šok (v příbuzenstvu žádná nemáme široko daleko). To pak šla stranou ta starost o domácnost i koníčky 😅. Spíš šlo občas hlavně o přežití 😉. Ale ne, přeháním. I tak jsem v létě podnikali hodně výletů, ani kamarádi se nás nezřekli. A na dětech to žádné negativní následky nezanechalo. Mají se navzájem rádi, ve škole jim to jde moc dobře, dneska jsou to prostě normální puberťáci.
Velkou výhodou bylo, že vzhledem blízkému věku je bavili stejné věci a akce např. karnevaly, dětské dny, výlety do ZOO, zábavné parky, hřiště, ale i třeba takové obyčejné cákání u vody nebo šipkovaná.

muhehehe
29. led 2017

Asi takhle- na plno věcí si musíš odpovědět hlavně sama a myslím že není problém je odhadnout- dvě dětičky už máš. Některý rodič nesnese pomyšlení že by neměl doma vygruntováno nebo že by musel omezit nějaký koníček.. tak pak je asi lepší zůstat u těch dvou.. na tyhle otázky si myslím že my tady nemůžeme za tebe odpovědět, tohle má každý hozené jinak. Ale teda kdybych měla nějak odpovědět i na tohle- já fakt neznám nikoho, kdo by litoval, že má svoje děti (je jedno jaký počet). Ale na co jsem chtěla hlavně reagovat- z argumentů typu ,,lepší dát více dvěma, než méně třem" (nebo více jednomu, než dvěma... dá se libovolně dosadit) je mi fakt nanic, to je z mého pohledu fakt hrozný blábol... ze svých úvah bych tohle fakt škrtla. Já bych (ani jako děcko) opravdu nevyměnila vyšší kapesné a častější lyžovačku, popř. častější zpívání a malování s maminkou (ať nezůstávám jen u těch peněz) za svou ségru. Ty ano? Zato bych tyhle věci (v opačném gardu) klidně vyměnila za dalšího sourozence. Teď, i kdykoliv předtím v průběhu svého života, kdyby se mne na to někdo zeptal, tím jsem si fakt jistá. Velká rodina je super.. teď člověk třeba chvíli nedohlédne dál než za ty pokaděný zadky, autosedačky a třeba kroužky... ale pokud rodiče fungují... další dítě je fakt dar a radost. A pro ty sourozence také. Teď se možná někdy domelou o nějakou hračku, ale to je všechno sranda... v dospělosti je to nádhera, když je lidí víc ;) Šla bych do toho. Existenční potíže zjevně nemáte, partner jak chápu taky není proti... tohohle rozhodnutí určitě litovat nebudete, i když možná někdy budou slabé vyčerpané chvilky... ale ty jsou v životě vždycky nějaké.

skritkova
30. led 2017

@muhehehe Děkuji za tenhle pohled😍

rukola
autor
4. únor 2017

@muhehehe tenhle prispevek mne fakt rozbrecel, ale dekuji za nej. Ty vety nebyly z.me hlavy, ale navezla se do mne rodina kvuli veku. Ze neexistuje, ze snad vim,co mam delat, kdybych byla tehu. Od nekoho, kdo dela karieru a vlastni deti nema. Finance neresim. Hlidani budu az to nastane. Taky jsem chtela vyjadrit, ze rodina do toho nema pravo zasahovat.

kituska20
4. únor 2017

Kamaradka neplánovala 3 🙂 staršímu chlapečkovi jsou 2 roky a narodili se mu sestřičk dvojčátka 🙂
Já bych to toho klidně šla, sama zkušenost nemám ale brala bych i 4 deti

rukola
autor
6. únor 2017

Díky za prispevky.

rukola
autor
30. črc 2017

aktualizace: cekame treti 🙂 tentokrat chlapecka.

franerka
30. črc 2017

@rukola moc gratuluji. My teď máme čerstvě druhé a třetí bude určitě časem taky. Velká rodina je super.