Mladší sourozenec narozený v období podzim-zima. Aktivity se starším?

karlajasmine
23. čer 2017

Naše druhé miminko se narodí na konci září, tak přemýšlím, co pak podnikat s malinkým novorozencem a starším batoletem (necelé 2 roky). Jsme se synem hodně akční, chodíme pořád ven, na nejrůznější kurzy, do aquaparku, jezdíme MHD po Praze na různé srazy s kamarádkami a na různé dětské dny a podobně. Když byl syn novorozenec, chodila jsem na dlouhé procházky s kočárkem. Ale teď se druhým dlouhé procházky se starším synem nepůjdou, nějaké kojení venku v zimním období moc také ne, a brát novorozence někam do nákupního centra MHD do herny mi taky nepřipadá ideální. Tak přemýšlím, co budu přes zimu s oběma dětmi podnikat? (Samozřejmě až se rozkoukám a proberu z šestinedělí). Co jste podnikaly vy?

jitavrtule
23. čer 2017

jeee, gratuluju 🙂 nase druhy bude v prosinci, ale to uz bude ela mit 2.5. Pocitam,i z toho co vidim okolo, ze holt druhatko bude mit trochu smolika a tam kde s prvnim byl clovek utlocitny a opatrny (MHD, hernicky, nakupaky apod) uz druhorozene dite proste pujde taky, v satku nebo nositku nevidim velky problem. Prochazky s kocarkem bych taky nevylucovala, akorat holt ne tak dlouhy a v tempu batolete a s hristem v prubehu nebo na konci na podzim, v zime se sankovanim nebo s bruslenim (na kacenkach to ela zkusila uz loni). Na podzim bych zkusila i chodit na houby (zas prte do satku, velkej po svych). Akvaparky a bazen budou bohuzel asi na nejakou dobu pase, to jediny me mrzi.

monaluza
23. čer 2017

Budem to mit podobne, vekovy rozdil 21 mes., druhe ocekavame prelom srpna/zari. Na plavani bude chodit s tatou (ten to chudak bude mit misto obeda, ale couz, i tak jsme radi, ze se z prace muze utrhnout). Na prochazky mame zakoupen sourozenecky kocarek. Bylo v planu se starsim chodit na montessori krouzek Ostrov objevu, tam by mladsi byl s nami v nositku, ale s tim chci pockat az po sestinedeli prip. po prvnim ockovani, takze zalezi, jestli nas nechaji zacit pozdeji v prubehu kurzu.