Vana X sprchový box pro více dětí?

4kata4
18. únor 2017

Maminky,co mi doporučíte ? vanu nebo sprchový box ? do teď máme vanu,ale jdeme rekonstruovat koupelnu tak váhám ...Máme 4 děti ve věku 9,6,3 a 8 měsíců.Ta nejtarčí se už koupat nechce tak nevím s výhledem do budoucna co bude teˇlepší pořídit ....

jipe
18. únor 2017

To bude hrozně individuální. My máme sprchový kout s hlubší vaničkou. Rozhodující byla hlavně úspora místa, jinak bych možná brala i vanu se zástěnou, přestože preferuji sprchování. Mrnous má 18 měsíců a zatím si na sprchu nestěžuje.

nikinnna
18. únor 2017

Máme oboje. V zimě se chodíme prohřívat do vany a v létě chladit do sprchy. Asi bych osobně volila vanu, ve které se dá pohodlně osprchovat. I když se někdo rád sprchuje, tak je sem tam prostě super poležet si ve vaně...

dapele
18. únor 2017

Při rekonstrukci jsme také řešili. My s manželem se sprchujeme, ale bylo nám jasné, že pro děti bude lepší vana. Řešili jsme navíc i prostor, koupelnu máme maličkou. Nakonec jsme našli šikovný kompromis - sprchový kout s hlubokou vaničkou. Nezabere moc místa, na sprchování super a malá tam má cca 25 cm hlubokou vodu a je spokojená.

emisekkk
18. únor 2017

Volila bych jednoznačně sprcháč pro naši smečku. Jen ta údržba je příšerná oproti vaně ze zástěnou

brouzdalka
18. únor 2017

Záleží na tom, jak je sprcháč velký - máme větší, bez vaničky a děti mi zaběhnou ke druhé straně a pak je tam lovím, navíc jsem celá zmáchaná. V bytě jsme měli vanu a bylo to stokrát lepší. Ve vaně se dá osprchovat i vykoupat, ve sprcháči se větší dítě nevykoupe...za mě vana.

netopejr
19. únor 2017

Za nas určitě vana. Nejsme vanovy nakladaci typ ani jeden, ale je fajn tu moznost mit, tu a tam si vanu dáme. V zimě prohřátí, když bolí zada, ja nekdy mivam studeny nohy, ktery nejdou zahrat jinak nez pobytem v teply vode, po návratu z divočiny.je to sen, muze byt potřeba namocit velké pradlo, někdo pravidelne, a na kapříka se to taky hodí. 😉
Deti vanu milujou, milujou. V zimě se tam prohrejou a je to taková dostupná zábava dlouhých zimních večerů, v lete se tam zase krasne odmočí a odbahní. Pri sprchovani dítěte ve vane je voda jen tam a člověk suchej. Pri sprchovani v jakymkoli sprchaci je to problem, pokud se člověk zrovna taky neumyva. Je každopádně dost mokrej, značně nepraktické.

medulinek
19. únor 2017

Nastrsti mame oboji,ja se v podstste jen sprchuju,manzel taky,ale obcas da relax ve vane,dcera vanuje,ale v lete ma radsi sprchu,je ji 5

ajinka0991
20. únor 2017

Tak pro ty nejmenší určitě vana, moje děti si v ní vždycky dlouho hrály. Ale máme obojí.

leikkka
20. únor 2017

my máme obojí - vanu si užíváme tak 1x za týden my dospělí a děti skoro denně, ale sprchu mají taky rády 🙂 (věk 6 a 4 roky)

pavlina212
20. únor 2017

Rekonstruovali jsme panelákovou koupelnu a rozhodla jsem se raději pro pořádný sprchový kout (110x100 cm) a místem pro pračku a sušičku, než jakékoli varianty s vanou. Syna 18m koupeme tak, že mu dovnitř dáme plastovou vaničku z Ikey, zabere asi půlku místa. Syn je spokojený, ve vaničce sedí, takže se tam ještě nějakou dobu i s hračkama vejde. Občas se tam s ním umyje i taťka. Navíc cákat může, jak je libo. Vana mi chybí jen pokud chci umýt nějaké velké věci, na to je fakt praktická.

ludovika6
20. únor 2017

@4kata4 Pokud je místo, tak pro více dětí určitě vanu. Naše děti (jako malí) se rádi koupali pohromadě. U nás tedy dilema při rekonstrukci koupelny nebylo, manžel je vyloženě "vanový typ" 😉. Já se zase sice v 99% sprchuji (starší děti taky), ale to jde i ve vaně 🙂. Ale ty nejmladší (8, 4 a 2 roky) koupaní ve vaně milují. Takže u nás vana se zástěnou.