icon

Černá pozlacené stříbro? Zkušenosti a rady k nákupu

23. pro 2024

Ahoj,chci si koupit retizek ze zlatnictvi.Neni zlaty,ale pozlacene stribro.Jeden s kaminkama a druhy bez kaminku.Ptala jsem se prodavacky jestli cernaji,ale ona nevedela.Ale stoji 3t kč.Nemate s tim nekdo zkusenosti?Neni zrovna levny.Dekuji

lti
23. pro 2024

Mam z klenoty aurum retizek a necerna mi.

cilkat
23. pro 2024

Pokud má stříbro povrchovou úpravu (což pozlacení je), tak nečerná.

daruna
23. pro 2024

černat nebude,ale po čase se bude zlato nošením stírat

hennrietta
23. pro 2024

I kdyby tak není problém jednou za čas vzít šperky do zlatnictví a nechat vyčistit. Dělám to i se svými zlatými šperky.

autor
23. pro 2024

No kdyz jsem si koupila pozlaceny sperky treba z trhu,bižu tak mi prave zcernaly.Jenze to je za par korun a tyhle stoji 3t,i kdyz je pravda,ze je to ze zlatnictvi.Dekuju devcata😊

autor
23. pro 2024

@hennrietta ja si zlato cistim doma s hadrickama z Temu.A je to vycisteni hodne znat?

hennrietta
23. pro 2024

Když si na to jednou za x let vzpomenu, tak za mě to profi čištění znát je.🙂

krisstina93
23. pro 2024

Černat by to nemělo, ale pokud to chceš na každodenní noseni, tak počítej s tím, že se to zlato nejspíš ošoupe. My měli takhle pozlacené snubaky a zhruba po roce už byly jen stříbrné 😅

moudivlacek
23. pro 2024

já bych do toho nešla, pokud toužíš po zlatu, raději, i pokud by bylo třeba došetřit, koupila zlato, černat ti to nebude, ale bude se to loupat/stírat, nevím, jak to napsat, na to jsou i 3000 dost

hojda
23. pro 2024

Taky bych do této varianty nešla, nebude to takové ani makové. Jak se to bude stírat, tak to nebude vypadat hezky.