České oblečení. Máte nějaké své oblíbené?

punticka
10. zář 2020

Dobrý den,

pojďte se prosím podělit o Vám známé obchody/e-shopy/značky oblečení od českých výrobců. Máte nějaké své oblíbené? Zatím jsem nedohledala podobnou diskusi a takoví dobří, osvědčení čeští výrobci se mi googlí docela těžko, i když věřím, že jich není málo. Jako třešnička by byl i dobrý poměr kvalita/cena.

Já znám kupříkladu značku LAKLARA a mohu doporučit, dále pak LATULIA s těhotenským, kojícím a nosícím oblečením (ale nemám ještě zkušenost), dále pak českou značku BIOGA (ale tam jsem doposud nenašla nic, co by odpovídalo mému vkusu) anebo obchod PLACEBABY sdružující české a slovenské tvůrce s nabídkou nejen oblečení pro děti i maminky.

piggy123
10. zář 2020

@punticka Když se řekne české oblečení, tak se mi okamžitě vybaví Rejoice 🌸 Ale asi jen proto, že jiné asi neznám 😂 www.rejoice.cz

ruzova_pastelka
10. zář 2020

Doporučuju autorskou módu od Moniky Horké, objevila jsem jí nedávno a jsem nadšená. A v Praze je obchod Ostrof, tam se dají najít neuvěřitelné poklady.

hojda
10. zář 2020

Pro děti Little Angel z Tábora.

sciam
10. zář 2020

Za mě určitě Stromli z Nové Říše, jinde už skoro nenakupuji, pohodlné, cenově přijatelné, oblečení mi drží spoustu let. Fungují i přes net, na Fleru 🙂

zmrz_lina
10. zář 2020

Unuo, Veselá nohavice, Kukadloo,...

zuzacek26
10. zář 2020

@sciam
@sciam přesně tak, akorát mi včera od ní přišel balíček 😍

pavlinakm
Autor odpověď smazal
Zobraz
alcar
10. zář 2020

Co se tyce obleceni pro deti, tak Honzík.

alcar
10. zář 2020

A na cepice mala firmicka Spark.

maargit
11. zář 2020

@punticka nejblizsi zkusenost mam s drexiss a moc se mi libi😊

lucifux
11. zář 2020

Občas něco pořídím na eshopu ukajiku.cz jde výhradně o oblečení českých švadlen. Cena příznivá a kvalita super.

zlesaakapradi
11. zář 2020

@punticka Nakupuji jedine na Fleru, potom LaKlara, Drexiss, miluji CarriBoom, toho mam nejvic, potom BlackMountain, Buga... je jich spousta. Jine obleceni uz nenosim... detske pak Sijemesrdcem, Drexiss a hlavne opet Fler.

ev.ka
11. zář 2020

@punticka Farmers
Ostatní, co kupuji, už ostatní zmínili

ruzova_pastelka
11. zář 2020

Jo a ještě znám Ezmont, Muxu a Gábinu Páralovou, ale nemám vyzkoušeno.

jipe
11. zář 2020

pravidelně kupuju Little Angel a Outdoorkids

petulkadodo
11. zář 2020

Český výrobce je třeba i Moira. Kromě sportovního oblečení mají i městské oblečení ze skvělých materiálů. Mám od nich trička, ale třeba i noční košile

g_m
11. zář 2020

Sensor, Craft, Sir Joseph z těch sportovních.

Pokud něco jiného, tak BUGA je super nebo jsem měla ráda Atom Rat, ale ti šli hoodně dolů jak kvalitou tak nápady...

any2any
11. zář 2020

Já kupuju ráda od YoungPrimitive, mají šicí dílnu v Brně. Pro děti hodně věcí teda šiju (takže látky např. od UnuoDesign), ale občas beru softshellové věci od Unuo, či tady v Brně kupuju pyžamka, čepice, tepláčky apod. od Paruparo či Dupeto (od nich též dětské merino oblečení). Dřív jsem měla ráda Gábinu Páralovou, ale už delší dobu nosím jednodušší kousky... sportovní věci, např. úžasnej péřovej spacák mám od Sir Joseph (mám tam zálusk i na péřovou zimní bundu, ale to vzhledem k cenám až po porodu 😀. ), či funkční věci od Moiry.a Klimatexu (ale tam poslední dobou nevím, zdali šijí v ČR či ne.). Batoh mám od Šiju https://www.sijueshop.com/, kabelku od BeTulip (je na Fleru) či od Rosy Mitnik.

alcar
11. zář 2020

Ted me napadla jeste znacka Gina. A zajimava je i mala firmicka Himalife. Pani je Češka a nechava si veci sit v Nepalu, kde se i osobne angazuje, takze zadna robotarna. Stylove ale mandaly apod., takze asi ne pro kazdeho, ale moc nadherne veci.

drep
11. zář 2020

Moje dvě srdcovky jsou Youngprimitive a ByVeru. Od primitivů mám troje legíny, ty první asi pět let, původně jsem si je koupila na běhání, ale byly tak krásné, že mi přišlo škoda je propotit při běhání. A i po 5 letech vypadají úžasně. Pak mám od nich troje různé šaty, teď šijí i z bambusu, což je na šaty super materiál. A mužovi od nich kupuju pravidelně trika a mikiny. A na Veru jsem narazila přes látkové plenky a mám od ní několikery šaty, dokonce i svatební. A šije i super turkáče.
Pak mám ještě moc ráda Maydafashion, ale to už je trochu luxusnější značka, tak si radost udělám spíš až se vrátím naplno do práce.
A pro dceru mám ráda Unuo na softshellky a Crawler na merino.

drep
11. zář 2020

Jo a protože jsem tu podobnou diskuzi založila před časem, tak přidávám odkaz, pro inspiraci
https://www.modrykonik.cz/forum/sberatelky/ceska-slow-fashion-2/

beyun
11. zář 2020

Young primitive a mmmoje ...to jsou srdcovky ❤👌

alik9
11. zář 2020

Určitě ByVeru, Unuo, Dupeto, a nedám dopustit na Little Things to je nejkvalitnější pro děti a fakt super.

tervi
12. zář 2020

@punticka Já tedy mám ráda Little Angel a Veruwear.

hankaviki
12. zář 2020

Vejnar textil

pajula123
12. zář 2020

sijemesrdcem.cz

kachna_b
12. zář 2020

za mňa Scura a ByCaldero a CZESKA.

gazezella
8. čer 2022
Uživatel gazezella je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od gazezella.

Ahojky, ano preferuji oblečení, které je vyrobeno v Česku. Sháněla jsem pro manžela sportovní trička. A těchto webových stránkách https://www.zijzivot.com/e-shop/sportovni-triko/ jsem mu objednala dvě pěkná tričko z kvalitního materiálu.