Jakou kosmetiku byste mi doporučily na problémovou pleť?

marketa11112
24. únor 2019

Ahoj maminky, nejsem v tomto zbehla, tak poprosim o radu. Je mi 35 let. Mam problemovejsi plet. Horsi a lepsi se dle rocniho obdobi, miry stresu, dle menzesu a pod. Nekdy si pripadam jako pubertak. Nekdy dobre. Pomaha slunicko. . kazdopadne pouzivam pletovou vodu(znacku neresim) obcas nocni a denni krem z avonu , ale minimalne, nejsem kremovy typ. Jsem doma 4 roky s detma. Namaluji se parkrat za rok, pouziju bb krem, tuzku na oci, rasenku. A jeleni luj 🙂. Mam pocit, ze jsem se starostma s detma zestarla o deset let. Vzdy mi hadali o hodne let mene, dokonce ve triceti po me chteli pri koupi doutnicku pro manzela obcanku. . to uz se mi ale nestane. . i ted mi sice hadaji o trosku mene, ale horsi se to. . 🙂. Proste jsem zacala mit pocit, ze bych se o sebe mela zacit vic starat. . za chvili budu hledat novou praci . a co si budeme povidat, i ten vzhled na to ma vliv. . me se objevilo par vrasek kolem oci, hlubsi u ust . a hlavne dost hluboka ,,mracici,, u korene nosu. . a ted babo rad, co s tim. Behem par mesicu jsem trosku zhubla, mozna i to ma vliv ? Mam 158 cm, 53 kg. Trosku cviceni by neuskodilo, ale nic hrozneho. Jeste kojim. . vlasy mam dlouhe az na zadek, nebarvim se, sediny nemam. Jsem tmavy typ. Hnede oci i vlasy, rychle se opalim. Uz i premyslim o ucesu, ale bojim se, ze mi ty dlouhe vlasy budou jednoduse chybet. Nosim prevazne cop, obcas vysoky culik. .
Dokazal by mi nekdo poradit, jakou kosmetiku a krem pouzivat na zlepseni pleti? Co je vlastne dobre? Jaka znacka ? Co by mi trosku pomohlo? Ty vrasky me stvou dost ☹/. Na plastiku to snad zatim neni. :-]. .. Legrace. A co uces ? Jak jste to mely maminky vy ? Rada bych zkusenosti , mela byCh se rozhodnout . ale jsem typicky blizenec. Vubec nevim, co by mi mohlo sluset a v cem bych mohla vypadat ,, seriozneji,,. O salonu, ktery by neco takoveho tady delal a treba pomohl, zde nevim. Bydlime tedy na vesnici, opodal mensiho mesta. Nejsme holt praha. Nekdy by se sikla. Jako nactileta jsem byvala odvaznejsi, byla jsem videt. Ale to uz v petatriceti a pri hledani prace asi nebude uplne ideal. Nebo mozna ano, ale nevim jak na to. Prvotni je asi vylepsit vzhled pleti, pak uces, az dle prace budu resit novy satnik. Mam na vse par mesicu, mela nych pomalu zacit neco se sebou delat. Prosim o rady jak na to, zkusenosti s kosmetikou pri obdobne spatne pleti, pri prvnich vraskach ci te ,,mracivce u nosu,,. .. Jak jste resili uces a pod. Moc dekuji za rady, snad pak budu vedet jak na to.
.
manzela obcanku.

leniczka23
24. únor 2019

@marketa11112 Ve 35 uz rozhodne nepouzivat AVON, ale investovat do nejake lepsi..ja nedam dopustit na Lancome, presny druh bys musela vybrat podle typu pleti..Co se tyka ucesu, jsem kadernice a jestli chces omladnout, zesvetli si vlasy..aspon o 2 odstiny treba..cim starsi tim svetlejsi vlasy bys mela nosit..to funguje vzdycky😊 a vseobecne plati, ze pokud budes spokojena ty, bude to na tobe videt..takze si kludne zajdi do solarka, na plavani, proste co ti udela dobre a uvidis ze i to bude videt😊

marketa11112
autor
24. únor 2019

@leniczka23 dekuji 🙂. vlasy myslis zesvetlit melirem ci prelivem cele? a nechat dlouhe ci smiknout? uz delsi dobu si pohravam s myslenkou na nejaky ,,uces,, 🙂. jinak dekuji za typ na kosmetiku, krem. v tomhle se opravdu nevyznam.

leniczka23
24. únor 2019

@marketa11112 cele..melir spis zestarsuje..delka uz nehraje az takovou roli. Jak mas chut..😊 Ja ted pouzivam i VICHY 89 booster..mrkni na nej..delala jsem i recenzi..nestoji moc a je fakt super .

marketa11112
autor
24. únor 2019

@leniczka23 dekuji

makronka222
24. únor 2019

La roche posay - Effeclear duo

pejskyne
24. únor 2019

Mám pár tipů:
1) Nos barvy, které ti sluší. Má to takřka zázračné omlazující účinky, hlavně na pleť. "Správná" barva pro tebe se nejlíp pozná právě tak, že vedle ní vypadá pleť sjednocenější a zdravější, zatímco vedle těch "špatných" vylezou všechny nedokonalosti a vrásky. Chce to dobré denní světlo a trpělivě zkoušet u zrcadla a pozorovat. Většinu lidí třeba dost zestařuje černá u obličeje, s věkem se její účinky ještě zhoršují.

2) Hodně pít a jíst zinek.

3) Co se týče mazání, je to jako s cvičením - jakýkoli pravidelný režim udělá rozdíl, pokud zatím žádný moc nemáš. Takže pokud místo sem tam máznutí každý večer použiješ krém/olej/sérum, co ti bude sedět, změna bude za chvíli znát.
My, co máme celoživotně problematičtější pleť, jsme ji většinou větší nebo menší část života přesušovali a teď neseme následky. Taky už má naše pleť často zkušenosti s různými chemickými dryáky a reaguje citlivě na kdeco. Takže já doporučuju hlavně opatrně.
Z mých oblíbených produktů: Čistý jojobový olej (třeba Saloos) mazat na vlhkou pleť. Chvíli trvá, než se vsákne, to je trochu protivné, ale jinak super. Z těch naopak snadných rychlovsákavých gel-krémů mám ráda obyčejnou drogérkovou Mixu, balancing cream. A pokud by ses rozhodla investovat do dražšího krému, pro mě osobně je zázrak Gernetic Synchro (jen na netu a v salonech). A ještě miluju (taky salonní) Sothys Desquacrem, což je jemné ale intenzivní čistidlo, které když člověk použije dvakrát týdně, je fakt schopné zajistit, že se nevysejou žádné moc viditelné pupínky, pokud zrovna neprobíhá nějaká echt hormonální bouře.

Omlouvám se za román, snad bude trochu k užitku. Hodně štěstí, je každopádně super, že chceš být krásná, třeba je to marnivé, ale umí nás to udělat šťastnější a to je pak ku prospěchu celého našeho okolí 🙂

marketa11112
autor
24. únor 2019

@makronka222 dekuji

@pejskyne moc dekuji. mrknu na to. zajimat s e o to uz asi fakt musim. mam pocit, ze uz je to treba.

klea81
26. únor 2019

Mě pomohlo zrušit mléčné produkty.

dura175
26. únor 2019

@marketa11112 Jsem na tom podobně, jak věkem, tak i typem pleti. S tou celkovou vizáží a upraveností je to běh na dlouhou trať a komplexní záležitost, ale nic, co by člověk nedokázal.

U problematické pleti je důležitá pravidelná péče, to už není záležitost "občas", ale každodenní. Mně se osvědčily různé značky i v různých cenových kategoriích. Levnější je Atok, nebo For Life, trochu dražší třeba SynCare (všechno jsou to české značky). Dobrá je taky La Roche z lékárny, docela i Vichy. Z těch dražších se mi osvědčila Clinique, tu používám nejvíc.

Běžná denní rutina: ráno si dám Havlíkovu ranní masku, pak tonikum a denní krém. Nalíčím se. Večer pak odličovací mléko, tonikum, sérum a noční krém. Séra mám z Ordinary, to je britská značka, která je opravdu levná a dobrá. Jednou týdně peeling. A pravidelně chodím na kosmetiku.

No a jinak vliv má určitě životospráva a pohyb, to tady nemusím rozepisovat.

Co se týče účesu, tam napíšu jen vlastní zkušenost. Tíhla jsem k dlouhým vlasům, ale teď mám pár měsíců zkráceno na long bob a prospělo mně to. Okolí se shoduje, že vypadám mladší.

marketa11112
autor
26. únor 2019

@dura175 dekuji moc, na vse mrknu . 🙂). jste zlata. zacnu s tim neco delat. ted stale byly a jsou na prvnim miste deti, ale myslim, ze je uz cas. 🙂. potrebuji to uz sama pro sebe .