Jak jste sháněly práci po rodičovské dovolené?

dagmarj
4. říj 2016

ahoj koníkovky, zajímalo by mě, jak jste si sháněly práci po MD když se nevracíte tam, kde jste byly před těhotenstvím. já teda končím na konci roku ale malý má 3 až v březnu. do školky tím pádem nejde hned, ale až od září. navíc mi půjde starší od září do první třídy a jelikož dělá chlap 12tky, tak potřebuji jen ranní a max prac.dobu do 16h, abych je byla schopná vyzvednout . mám obavy, že takovou práci nenajdu a navíc zaměstnavatel asi není povinen mi přizpůsobovat směny podle chlapa.

jak jste to tedy řešily vy? podařilo se vám najít takovou práci a jaká to byla? děkuji za komentáře.

syrinxka
4. říj 2016

Také by mne zajímalo, proto si plánuju ještě navázat rovnou s druhou mateřskou abych to hledání práce oddálila. Ale stejně mě to nemine. Jsem zvědavá na odpovědi 🙂

markiiska
4. říj 2016

Tak jelikož jsem zdravotní sestra a už ted vím, že budu muset hledat něco jinyho, protože mam pracovní dobu 6.30-16.30 a přesně takhle začínají a končí snad všechny školky, tak budu muset hledat práci v ambulanci, která má dobu kratší...jinak to záleží v jakém oboru bys chtěla pracovat...hledat a shánět a ptát se na pracovní dobu...

dagmarj
autor
4. říj 2016

@markiiska jsem taky zdrav.sestra a byla jsem v ambulanci kde za začínalo od 6h a skolku jsem nestíhala. pak taky odpoledni do 18h. do nem,nepujdu tam jsou i noční a to taky nedáváme. je to fakt těžky a dost mě to trápí.

markiiska
5. říj 2016

@dagmarj tak ideál by byl nějakej praktik, ti se s pracovní dobou moc neserou většinou od 7-13 a jeden den do 18h...zkusim to vyřešit tak...a nebo sem přemýšlela, že si dodělám pedagogický minimum a půjdu do školní družiny, dělá to moje mamka a sestra.to už je pak o štěstí na co narazíš

dagmarj
autor
5. říj 2016

@markiiska co to obnáší to pedagogický minimum? Právě to byl praktik a měl ten čes úplně na prd.

katerinap1978
5. říj 2016

@dagmarj Zkus tento odkaz, třeba se tam najdeš, jako já 🙂
http://pages.pedf.cuni.cz/kssp/celozivotni-vzde...

lucinkaxxx
5. říj 2016

Zrovna tim prochazim po dvoulete materske a jako teda hledam tezko. Musela jsem jit s narojy dolu a zacinat budu asi karierne o dost hur,nez jsem pred dvema lety koncila. Ale nehroutim se,nejak po te materske zacit zas musim. Budu hledat dal to sve idealni misto a treba se casem zadari.

mysicka_lb
5. říj 2016

Ahojky, já osobně bych se určitě nenechala limitovat pracovní dobou do 16 hodin. Pokud chlap dělá dvanáctky, tak pravděpodobně nedělá klasických 5 dní v týdnu a někdy má ve všední den volno, tj. může vyzvedávat ze školky on. Hodně firem teď nabízí pružnou pracovní dobu, takže někdy je možnost zase udělat si krátký den a vyzvedávat ze školky sama. A někdy by mohl pomoct i někdo jiný (babičky, sousedka, chůva...). Já bych tedy určitě raději najala třeba na 3 dny v týdnu nějakou chůvu (důchodkyni, studentku, jinou maminku), která dítě vyzvedne ze školky a na hodinku zabaví, než aby mě ve výběru práce omezovala zrovna pracovní doba.

kackaaaa
6. říj 2016

@mysicka_lb - nevím, jakou máš praxi ty, ale třeba u nás jsou obě babičky v práci, sousedi nevrlí důchodci či marodi a důvěryhodné chůvy taky na stromě nerostou. Asi je to okolím, třeba jinde je to jiné, ale plně chápu starosti zakladatelky diskuze. Manžel jezdí dom v půl šestý večer, takže 100% vyzvedávání je na mě. A vidím ve firmě, že nějaké úlevy pro maminy malých dětí moc nefrčí - dneska naopak. Ale je třeba věřit na štěstí či osud - něco se najde 😀 😀 😀

andelka
9. říj 2016

Já teď začínám po RD pracovat konečně. Peníze spíš nic než moc ale uzivim se. Je to 30 minut od domu,ale dvě směny. Při ranní stiham,mam od 7 do 15. Při odpolední od 13:45 do 22, to vyzvedává babička nebo tatínek. Průběžně můžu hledat dál,ale jsem ráda za to co je. V červnu jsem nastoupila do práce,kde už i tak byla prac.doba hraniční,9-18. Zkusila jsem to. Jenže to tak bylo 5 dní v týdnu,dva dny potom dali přesčasy od 8-18 a ještě aspoň jeden víkend v měsíci. To se nedalo,ted aspoň stiham i vyzvedávat nebo mám volné dopoledne . A víkendy volné.

makronka222
9. říj 2016

Zaplatila jsem si kurz kosmeticka, vyzazistka a pomaham s garderobou a makeupem v divadle, dite si sem muzu brat jak chci, ostatne vsichni tu maji deti sebou. Takze nez pujde do skolky nemusim resit hlidani a vlastne jsem ani nevedela ze se do tyhle sfery muzu dostat. Pracuji pa-ne, pritel ma take narvany konec tydne, takze ,,vikendy,, mame v po+ut. A za 13cistyho, ale aspon neco. Hlavne me to bavi a zbyde cas i na brigadu

diamanta
9. říj 2016

Ještě mi neskončil RD, ale protože mám na čtyři roky, tak šlo dítě do školky na dopoledne. Máme ještě takovej problém, že může chodit jen do specky a jsme samá vyšetření, takže jsem ten poslední rok pojala jako že si dopoledne trochu konečně dáchnu a dítě se pod dozorem asistentů otrká zas jinak než se mnou. No, a sedím si tak na gauči po třech letech zápřahu a do ničeho se mi najednou nechce v domácnosti, a přijde mi mail s nabídkou...hned jsem ji přijala, aniž bych věděla, do čeho jdu, a do týdne nástup jako lektor a prostě jen doufám, že se to nějak všechno udělá. Teoreticky bych to měla vše zvládnout, a hlavně je to jen na omezenou dobu za pěkný peníze, takže se zapřu a pak si zase dáchnu. Snad. Protože najednou jsem dostala i nějaké překlady, ale bohužel už prostě nemám čas je teď dělat. Mám vše na minutu a ještě s jazykem na vestě, dalších xx hodin denně pracovat nezvládám. Ono se to nějak vyvrbí i až mi opravdu ten RD skončí a zas se něco objeví. Pro mne je hlavní to nějak skloubit s tím dítětem, který má trochu větší potřebu péče než běžně děti mají, všechno je proměnlivé takže nemá smysl plánovat, co bude za rok. Ono něco bude.

texetka
9. říj 2016

Já se velmi pravděpodobně nebudu mít kam vracet po rodičáku ☹ Mrzí mne to, neb jsme tu práci měla ráda - dobrá prac. doba, dobré peníze , dobrý šéf i kolektiv ..
Takže už ted se koukám co budu dělat . Přemýšlím zda se vracet k " oboru " ve kterém mám praxi skoro 10 let, nebo si udělat rekvalifikaci a zkusit něco jiného.

Jinak já budu hledat ideálně částečný úvazek nebo s prac dobou do 15 hodin . Muž dělá často 12 a i 6 dní v týdnu , bydlím na vesnici a představa , že se vrátím domů někdy v 18 hodin - pak dítě, , manžel, domácnost, psiska .. taky moje zájmy.... Ne, děkuji.

kamino
9. říj 2016

Nesehnala, začala jsem se učit fotit a ted se s tím živím.. není to na vyskakování, ale můžu si většinou rozvrhnout čas podle sebe..

dagmarj
autor
9. říj 2016

@kamino jo, to focení mě taky baví a uvažovala jsem o tom. ale je tady toho v okolí tolik že si nejsem jistá že bych se nějak protlačila.

kamino
9. říj 2016

@dagmarj je to tezke, rozhodne.to neni prace na 8 hodin a padla.. je to o uceni, hodne casu travim na foceni ruznych akci.zadarmo, abych se dostala.do povedomi.. a pocatecni naklady.jsou taky.hodne vysoke..

andryyysssek
9. říj 2016

Holky,já jsem taky zvědavá,kdy něco najdu.Malý půjde příští rok v září do školky,tři roky bude mít v říjnu,takže rodičák ještě měsíc od nástupu do školky.Už se zhruba rozhlížím po práci,taky chci zkrácený úvazek,protože manžel je doma jak kdy.Někdy ve tři,jindy až v pět,takže vyzvedávat malého budu muset hlavně já.Ráno by nebyl problém,kdybych měla dělat od 6,manžel nemá problém přijít do práce později a odvézt do školky malého.Ale mě to tak bude i vyhovovat 🙂