Jak se přechází z PPM na rodičovský příspěvek?

kmotrice
5. led 2011

Ahojky, asi jsem hloupá ale stále nechápu jak se přechází z PPM na RP. Malýmu bude 4.2. 2011 dvacet týdnů. Dočetla sem se, že PPM se vyplácí 28 týdnů. Dnes jsem byla na sociálce při úřadu práce a tady my paní zdělila že mám čas do března. To že musím pro nějaký potvrzení na CSSZ vím. Jenže já si myslím že čas do března nemám. Nechci zůstat v březnu bez peněz. A prý to nějak chodí poštou to potvrzení. Jak je to tedy? Poradte mi. Děkuji

elvira
5. led 2011

Tak já jsem si vypsala žádost o rodičovský příspěvek, kterou jsem stáhla z netu a s paní na sociálce jsem jenom dopočítala datum, kdy nastupuju na rodičák. Takže si myslím, že ta žádost jim tam klidně může ležet už dopředu.
Poštou mi přišlo až oznámení o schválení rod. příspěvku a jeho tříleté varianty. Pak už mi peníze chodily samy...

evatk
5. led 2011

já jsem si žádala dlouho dopředu, to přece nevadí 😉

veronikavlaskova
5. led 2011

O RP máš povinnost požádat do konce měsíce následujícího po měsíci, kdy mimi dosáhne 22 týdnů. Takže máš opravdu čas do března. Pokud posíláš na sociálku fialový formulář na potvrzení, tak se neboj, klidně vyčkej až dorazí (mě přišel asi za týden, max. za 10 dní) a pak vyraž na úřad. Když tam budeš dřív, tak jedině líp 🙂 Sice o něj můžeš požádat až do konce měsíce března, ale mně úřednice řekla, že pokud tam nebudou všechny papíry do poloviny měsíce, tak mi přijde první rodičák později, protože to nestihnou vyplatit tak rychle.

kmotrice
autor
5. led 2011

No tady jde hlavně o to aby mi v březnu přišli nějaký korunky. Takže ten fialkovej papír si musím vyběhat sama? Asi jsem na to vážně blbá. No u mě si tam nenechali ani tu žádost.

veronikavlaskova
6. led 2011

JJ, s tím fialovým papírem musíš na sociálku. Já pracovala v Praze, ale bydlím v Boleslavi, tak se mi s tím do Prahy jezdit nechtělo, tak jsem to na tu sociálku poslala s dopisem, ve kterém jsem prosila, aby mi to poslali potvrzené domů a nebyl to problém.