Neschopenka v těhu, kdy jste dostaly IV. díl?

andysek210
27. bře 2015

Ahoj všichni od 28.1 jsem na neschopence kvůli mimču a 24.2 mě gynekologie převzala od obvoďáka. Dostala jsem papir s "červeným proužkem", který jsem měla předat gynekoložce a ta mi řekla že ho předá OSSZ. Jenže díky zaměstnavateli spadám pod OSSZ Ostrava a jsem přitom z Plzenskeho kraje. Tudíž doufám že ho doktorka dala spravnemu uradu. Při nástupu na nemocenskou jsem dostala 2 papiry (žlutý pruh a modrý pruh). Kdy jste holky dostali IV. díl neschopenky? s růžovým pruhem ( vypisuje se zezadu způsob vyplacení nemocenské a číslo účtu). Ja už ani nevim jestli mi ho nějaký doktor vůbec dal... :(

j.a.n.i
27. bře 2015

@andysek210 A řešíš to proč? Nedošly ti peníze?

andysek210
autor
29. bře 2015

Nene od unora jsem penize neviděla a kdyz jsem volala na socialku nic o me nevi. Takže jsem volala přímo nasi "velke ředitelce" a pohrozila zalobou. V tydnu budu opet volat na socialku a uvidim....

kattyd
29. bře 2015

A lístky na peníze za únor si od mudr dostala a zaměstnavateli odevzdala? Mě na personálním řekli ze papír s růžovým pruhem mi dá doktorka při ukončení neschopenky a pak jej mám odnést do práce.

j.a.n.i
29. bře 2015

@andysek210 Tak pokud si ani nejsi jistá, žes ho v práci odevzdala, tak bych žalobou moc nehrozila, aby ti náhodou nedali výpověď pro porušení pracovních povinností, žes jin nedoložila, že si stále nemocná... a začala bych tedy pátráním po tom IV. dílu neschopenky - slušným dotazem na účetní, zda ho má a zda ho poslala na OSSZ? A pokud se bude tvářit, že nemá a tedy neměla co poslat, tak za doktorkou (pravděpodobně obvoďačkou) že ten IV. díl nemáš a že ji prosíš o vystavení náhradního dokladu, ale možná k tomu bude potřebovat ty údaje, co už teď má gynekoložka, nevím, zda si všichni doktoři píšou číslo neschopenky do karty. Jinak řečeno, ať už ten bordel vznikl kdekoliv, tak ten kdo ho bude muset vyřešit jsi ty, protože ty nemáš jak dokázat, žes ho zaměstnavateli dala a penízky taky potřebuješ ty, takže nikoho jiného to netrápí.

j.a.n.i
29. bře 2015

@kattyd ALe ty s růžovým / červeným pruhem jsou dva - IV. díl, který se odevzdává po těch 14 dnech, kdy placení přechází na OSSZ a pak V. díl, kterým se to ukončuje, takže ty mluvíš o tom druhém, než řeší zakladatelka.

andysek210
autor
30. bře 2015

Volala jsem paní ktera je nad nasi ucetni a bylo mi receno ze maji vsechny papiry takze jsem jen zmatkovala protoze se nic nedelo a myslela si ze je chyba u me ze jsem neci nedala. Nakonec ne chyba není u me ale u našípani ucetni ktera pproste na to kasle a nikam papiry nedala.