Peněžitá pomoc v mateřství - mám na ni nárok?

kristelka96
22. srp 2017

Dobrý den,
potřebovala bych poradit zda budu mít nárok na mateřskou. Miminko se nám má narodit 2.2.2018. V roce 2016 jsem měla pracovní smlouvu na dobu určitou (8měsíců) -od 1.6. do 28.2.2017 - z toho jsem byla od poloviny října 2016 na neschopence až do konce března tohoto roku z důvodu operace a zdravotních problémů. Letos jsem od 1.4. Nastoupila do nové práce, ale od poloviny června jsem opět na neschopence z důvodu rizikového těhotenství, jelikož jsem byla ještě ve zkušební době zaměstnavatel se mnou ke konci tohoto měsíce rozváže pracovní poměr. Mám strach, že příjdu o nárok na mateřskou. Myslíte, že nárok na mateřskou budu mít? Děkuji

j.a.n.i
22. srp 2017

@kristelka96 Jo, nárok mít budeš, ale měla bys zaměstnavateli přinést velkou kytku, neb to bude jen díky tomu, že ti ten pracovní poměr neukončil hned.

kristelka96
autor
22. srp 2017

Miminko nebylo plánované, bohužel zdravotní komplikace si člověk nevybírá..neměla jsem v plánu z práce odcházet dřív než před mateřskou, ale bohužel stalo se :/

lucia921
22. srp 2017

Zavolej si na socialku tam ti to urcite reknou jiste, a nemusis mit pochyby... u nas je to v oddeleni pracovniho uradu. Mrkni na net a najdi si cislo regionu kam presne spadas.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru