Výplata rodičáku. Poradíte, prosím?

4. únor 2025

Holky mám dotaz, na první dite jsem mela brát rodicak do konce rijna, v zari se mi narodil druhý syn, takže jsem nevybrala vše. Byla jsem na socialce a chteli vyplnit papíry z manzelovo práce, to už máme a co ted? Prosím radu

klokanka31
4. únor 2025

Proč z manželova práce?

pavliin
4. únor 2025

Já vše řešila online přes portál Jenda. Napsala jsem žádost, že prosím o zaslání doplatku z rodičovského příspěvku z důvodu narození miminka a do přílohy přiložila rodný list miminka. Doplatek mi přišel na účet asi týden od zaslání žádosti.

krisstina93
4. únor 2025

Proč na sociálce? My to řešili přes pracák, ty úřady už jsou propojené a mají ty informace mezi sebou přístupné.

lencaa11
5. únor 2025

@klokanka31 je možné že paní / slečna nemá pracovní smlouvu a manžel ano to je podmínka pro vyplácení rodicaku

lencaa11
5. únor 2025

Vše odevzdat na úřadě a když bude vše v pořádku tak vám přijde doplatek rodicaku

klokanka31
5. únor 2025

@lencaa11 Jako že člověk co nemá pracovní smlouvu, tak nemá právo na rodičák? 🤔

autor
5. únor 2025

@klokanka31 pravo na rodicak mám, ale jelikoz jo chci vyplatit, tak potrebuji mít pracovní smlouvu a tu nemám, protože sem mela jen smlouvu na dobu urcitou, proto ten manžel

klokanka31
5. únor 2025

Aha mně to bylo divný 😃

lencaa11
5. únor 2025

@klokanka31 ne paní chce zbytek rodicaku a na ten musí bejt pracovní smlouva buď otec nebo matka aby jim zbytek mohl bejt vyplaceny a nepropadl státu