Holky mám dotaz, na první dite jsem mela brát rodicak do konce rijna, v zari se mi narodil druhý syn, takže jsem nevybrala vše. Byla jsem na socialce a chteli vyplnit papíry z manzelovo práce, to už máme a co ted? Prosím radu
Já vše řešila online přes portál Jenda. Napsala jsem žádost, že prosím o zaslání doplatku z rodičovského příspěvku z důvodu narození miminka a do přílohy přiložila rodný list miminka. Doplatek mi přišel na účet asi týden od zaslání žádosti.
Proč na sociálce? My to řešili přes pracák, ty úřady už jsou propojené a mají ty informace mezi sebou přístupné.
@klokanka31 je možné že paní / slečna nemá pracovní smlouvu a manžel ano to je podmínka pro vyplácení rodicaku
Vše odevzdat na úřadě a když bude vše v pořádku tak vám přijde doplatek rodicaku
@lencaa11 Jako že člověk co nemá pracovní smlouvu, tak nemá právo na rodičák? 🤔
@klokanka31 pravo na rodicak mám, ale jelikoz jo chci vyplatit, tak potrebuji mít pracovní smlouvu a tu nemám, protože sem mela jen smlouvu na dobu urcitou, proto ten manžel
Aha mně to bylo divný 😃
@klokanka31 ne paní chce zbytek rodicaku a na ten musí bejt pracovní smlouva buď otec nebo matka aby jim zbytek mohl bejt vyplaceny a nepropadl státu
Proč z manželova práce?