10. den AD a šílená úzkost. Nevím kudy kam.

strasidelko
1. srp 2021

Ahojky všem
10den mám ad citalec 20 a mám den ode dne horší a horší úzkosti.
Je mi strašně šílené ze mám strach ze nikdy už nebude dobre. Drží mě to cely den.

Je to tak silena bolest.
Ze nevím co mám delat. Mám lexaurin ale nepomůže.

Mám strach té strachu. Takže pořad myslím na paniku a strach a jsem v tom stále. Mám malou dceru a bojím se té nikdy nebude dobre a bulim ze to nezvládnu.

konidana
1. srp 2021

@strasidelko zavolej nebo dojed nekam na pohotovost. Zvladnes to. Musis☺

strasidelko
autor
1. srp 2021

@konidana a zaberou někdy ad? Bohužel jsem v situaci ze nemůžu nikam. Přítel je týden oryc a já mám všechny babičky atd daleko. Bohužel
Zaberou někdy ty ad? Je to fakt šílený ze tohle mít cely život tak tu být nechci

konidana
1. srp 2021

@strasidelko urcite zaberou! Trva to většinou minimalne 2 az 3 tydny. Zavolej si do cki tel.mas ve zprave. Muzes tam klidne dojet i s malou MHD

niski
1. srp 2021

pokud jsi v Praze (dle profilu), zavolej RIAPS 222 586 768

pipi_puncocha
1. srp 2021

Určitě minimálně zatelefonuj, ale lépe zajeď na ten zmiňovaný RIAPS, malou vezmi do nosítka sebou, pomůžou ti. Bude líp, ta fáze než zaberou je peklo, zpravidla 14-21 dní to trvá.

strasidelko
autor
1. srp 2021

@pipi_puncocha volala jsem. Mám si sehnat hlídání. Jinak to nepůjde. Takže bohužel.
Prosím vás holky. Je to opravdu běžné ze se to teď takhle horší? Zabere to? Tohle je fakt samo dno.

niski
1. srp 2021

@strasidelko já to měla taky takové blbé, ten nástup, nemáš někoho, kdo by s tebou byl? ségra, kamarádka?

strasidelko
autor
1. srp 2021

@niski opravdu taky ze jsi myslela ze ti nevydrzis. Nonstop úzkost a myšlenky na strach co ti to vyvolavaji?

niski
1. srp 2021

@strasidelko bylo to hrozné a řekla jsem si, že kvůli tomu už je nebudu nikdy vysazovat. Nemohla jsem spát a byla jsem hrozně přetažená, pořád vyklepaná, zhubla jsem asi 8 kg. V noci myšlenky úplně poblázněné. Naštěstí jsem těch nejhorších 14 dní přečkala u známých, kde pořád někdo byl. Pomohla mi pak ta terapie, naučit se prodýchat tu ataku a výpovědi ostatních "panikářů" na netu, kteří popisovali úplně stejné pocity, jako jsem měla já a to mne trochu uklidnilo, že to není fyzické - myslela jsem pořád na infarkt nebo mrtvici. Zkus se třeba projít venku, ať nejsi pořád s těma myšlenkama zavřená doma.

veritanas
1. srp 2021

@strasidelko zvládneš to... než to zabralo trvalo to asi 3 týdny, bylo to vážně hrozné. Měla jsem strach, že se něco stane, že umřu... Každá minuta se vlekla, trvala tisíc let, cokoliv udělat bylo hrozné... díky bohu léky zabraly a potom už bylo jen dobře. U mě to ( klep, klep) byla jenom epizoda a po roce se mi podařilo AD vysadit a už jsem 3 roky bez. Ale fofnesz si pamatuji ten hnusný pocit...

levandule_k
1. srp 2021

@strasidelko Mrzí mě čím procházíš, já nic takového nezažila. Plánuješ chodit i na nějakou terapii?

strasidelko
autor
1. srp 2021

@levandule_k ano plánují. Jen co se maličko uklidnim.

crejzy
1. srp 2021

@strasidelko možná by bylo vhodný zavolat příteli nebo někomu z rodiny ať přijede hlídat. V CKI tě mohou i krátkodobě ubytovat, je tam nonstop psycholog i psychiatr. Kdyby bylo fakt nejhůř.

strasidelko
autor
1. srp 2021

@veritanas děkuji. Teď se mi to zda jako neci nemožného ze ty myšlenky přejdou plne úzkosti a strachu.
Je to tak ze na ne pomyslím a klepu se. A když se na ne snažím nemyslet tak mám úzkost.

Ad jsem měla dneska 10 den.

berta3
1. srp 2021

@strasidelko vydržte, mamce zabírala AD skoro měsíc 😊 všechno bude zase dobré. Buďte na sebe laskavá a dopřejte tělu čas. Přeji hodně sil. Buďte statečná, ta malá si to zaslouží.

malvina_anna
2. srp 2021

Dýchat. Soustředit se na dech. 4 sekundy nádech hluboko do břicha, sekundu zadržet a 5 sekund vydechovat. Já, než začaly zabírat AD, musela souběžně brát Neurol (předepsala mi ho praktická, měla jsem stavy jako Ty a taky malý dítě), a ten pomalu začala vysazovat až po pár měsících. A nezblázníš se, i když ten pocit máš. Je mi líto, co zažíváš. Jo a lexaurin mi taky nepomáhal, ale neurol jo.

malvina_anna
2. srp 2021

Běžně se ten Neurol podává v době, než zaberou AD, protože ty stavy bývají hodně těžké, tak se neboj. Klidně kontaktuj praktickou nebo psychiatra.

levandule_k
2. srp 2021

@strasidelko Holky výše, co mají nějakou zkušenost s úzkostí, doporučují dýchat, hluboké nádechy a výdechy. Nechceš si zkusit zacvičit jógu, tai chi? Já se po tom cvičení, když se teda hecnu a trochu si za cvičím, uvolním a jsem klidná. Lekce se dají najít i na youtube. Asi to není tak, že po půl hodině cvičení budeš jako v ráji, ale brala bych to jako podpůrný prostředek při úzkosti.

niski
2. srp 2021

@malvina_anna
@strasidelko to dýchání si představ jako jedničku, hluboký nádech a ještě delší výdech, mysli přitom jen na ten dech, někdo doporučuje dýchání do papírového pytlíku, ale s tím nemám zkušenost

marselina
2. srp 2021

@strasidelko určitě zavolej lékaře, nemusi ti tyto léky vůbec vyhovovat, taky můžou být na tvoje deprese slabe.
Já kdysi dávno začala taky na těchto a nejlepšími se to, dostala jsem jiné a bylo to pak super. Jasne ze účinek nebude hned, ale zbytecne bych se netrapila a oslovila lékaře.
Drzim pěsti

marselina
2. srp 2021

@strasidelko narazila jsem na tvůj příspěvek už z roku 2019, kdy už jsi AD brala.
Ty jsi nějak léky vysadila, ze mas takové stavy znovu?
Ver, ze vím jak ti je a ty stavy které jsem měla bych už také zažít nikdy nechtěla. Člověk mysli na nejhorší.

strasidelko
autor
2. srp 2021

@marselina ano vysadila pod dohledem lékaře. Jen na dva měsíce a vrátilo se to mega moc.

Říkám si ze si ty léky snad sednou, když sedly před lety tyto stejne.

Je to fakt něco mega strašného. Už je nikdy nevysadim.

marselina
2. srp 2021

@strasidelko měla jsi těch léku už víc jestli jsem četla Dobre.
Divím se ze místo snížení dávky ti doporučil vysadit úplně. Ony ty úzkosti se rady vracejí. Mne vždy lékařka snížila, ale nikdy neřekla vysadit úplně.

strasidelko
autor
2. srp 2021

@marselina no asentra tenkrát nesedla. Ale citalec ano. Tak snad zase zabere i když jsem ho dva měsíce nebrala.

strasidelko
autor
2. srp 2021

@marselina jo řekla ze to zvládnu ale to co přišlo pak bylo neskutečný. Už vím ze nikdy nevysadim. Terapie to u mě vždy zhirsili. A ze jich bylo a kolik peněz v tom.

niski
2. srp 2021

@strasidelko možná, že se ta hladina usadí rychleji, když je nebereš jen 2 měsíce

veritanas
2. srp 2021

@strasidelko a jak jsi to vysadila? Nějak náhle nebo postupně?! Já jsem vysazovala fakt postupně já měla myslím Eliceu a triticco. Já vysazovala fakt postupně.z dvou tablet na 1 a 1/2, pak na 1, potom půlka a nakonec jenom 1/3 a pak nic...

strasidelko
autor
2. srp 2021

@veritanas vysadila jsem postupně, ale ty úzkosti či mám teď jsem neměla bez prášku. Začalo to až teď když jsem je nasadila. Mnohem horší. Ale psaly holky ze je to vedlejší účinek a ze vymizí. Doufám v to teda. Protože ta úzkost je celodenní. A je to fakt vyčerpávající.

marselina
2. srp 2021

@strasidelko ještě mě napadlo, moje doktorka mi k AD píše i magnosolv a nebo magnerot.

levandule_k
3. srp 2021

@strasidelko Napiš, až ti bude líp. Zatím nezbývá než to vydržet a zkoušet se nějak zaměstnat, ale ono je to asi dost těžké.

Můžu se zeptat, proč se tak strašně bojíš strachu? Zkoušela jsi si to rozklíčovat, jít do hloubky? Prožila jsi nějaké velké trauma? (Omlouvám se, pokud je to hodně osobní, mě tohle zajímá, proč někdo je v pohodě a někomu se strachy svírá žaludek a je mu na omdlení, když má jít koupit chleba.)

Mě trochu zarazilo, že ti terapie ti tvůj vztah zhoršily. (Měla jsem za to, že nejefektivnější léčba jsou antidepresiva + psychoterapie...)