Bachovy krizové kapky při kojení

nonfood
14. lis 2018

Dobrý den, máte prosím zkušenosti s bachovymi kapkami??? Můžou se používat i při kojení??? Mám stres, když miminko pláče a jsem vzteky bez sebe. Potřebuju pomoct. Děkuji za odpověďi.

zuzan88
14. lis 2018

@nonfood jak máte staré mimi?

no_title
14. lis 2018

můžeš, taky je mám 🙂

nonfood
autor
14. lis 2018

A jaké máte zkušenosti? Pomohou? Mimi má dva měsíce.. Beru ještě homeopatika na úzkost..
Tak jestli to můžu brát obojí.. Mám někdy špatné stavy, tak se to snažím zvládat.

no_title
14. lis 2018

@nonfood no, já měla dost podobné stavy jako ty. Bylo to děsné, vždycky jsem volala manželovi, ať se vrátí domů, že to totálně nezvládám. Řešili jsme to přes psychiatra, ale najít psychiatra je strašně těžké. Čekací doby na ambulantní ošetření jsou klidně 5 měsíců. Nakonec když jsme po x měsících jednoho našli, ale řekl mi, že dokud kojím, tak mi nic nenapíše. Přitom vím, že jedny antidepresiva se při kojení smí (Asentra). No, ale on tvrdí, že do mléka jde všechno, takže jsem dostala doporučení na homeopatika, akorát než mi bylo nějak pomoženo, tak jsem se to už naučila řešit sama. Sice jsem v té době začala brát i ty bachovky, ale brzy jsem přestala, protože jsem zjistila, že si můžu pomoct sama.
Ty záchvěvy hněvu, úzkosti a deprese způsobovalo to, že jsem prostě najednou neměla čas pro sebe. Potřebovala jsem jednak pomoc manžela - začal mi nosit obědy z jídelny z práce a občas hlídal dítko, abych si dala třeba tu vanu. A taky jsem začala nějak žít, věnovat se i koníčkům - začala jsem kreslit omalovánky pro děti a to mi asi zachránilo psychické zdraví.
Ty bachovky i homeopatika určitě zkus. Nebije se to, nejsou to vyloženě léky. Taky můžeš zkusit bylinky na uklidnění - tj. meduňku, třezalku, kozlík. Meduňka je asi nej... Já bohužel kvůli nemoci tyto bylinky nemohla, tak jsem brala Šišák bajkalský, ten taky celkem pomáhá. (ale nevím, zda se smí při kojení 😀 ) Další cestou je najít nějakou pomoc, abys měla čas pro sebe. Pomoc s úklidem, vařením, hlídáním... co ti pomůže...
KDyby to nepomohlo, zkusila bych psychologa. Po mé zkušenosti bych psychiatra komukoliv doporučila jen jako poslední možnost, protože jednak najít ho mě stálo půlku nervů a nakonec mi řekne, že když kojím, tak mám smůlu. 🙈

nonfood
autor
14. lis 2018

@no_title zdravím, ani nevíte jak jste mi pomohla, jenom tím, že se vám to taky tak stalo všechno.. Já to chci zkusit sama, ale bojím se.. Ještě malej nerval tolik.. Jenom že začátku, v šestinedělí měl čtyřikrát prdiky.. Dvakrát byl přítel doma a dalo se to ve dvou.. Ale když jsem byla sama... No hruuuuza, úplně sem zesílela, jak malej řval... Placla jsem ho i po zadečku, trochu s ním potřásla.... Potom sem brečela, jak mě to mrzelo... Proto to chci hned začít řešit, ať se to neopakuje.... Zkouším to prví sama, meditací, homeopatiky, chci si psát deník.. Zkoušet dýchat.. Ale potřebuji právě se uklidnit v ten daný problém.. Než mi rupne v hlavě a nevím o sobě.. Děkuji za odpověďi.. A můžu se zeptat i na ty bachovy krizové kapky i obvodní lékařky? Bude vědět co a jak?

mi35
14. lis 2018

Zkuste web Úsměv mámy. Mely by tam byt kontakty na odbornou pomoc i na skupiny pro ženy, které trpí nepříjemnými psychickými stavy v těhotenství a mateřství.

no_title
14. lis 2018

@nonfood Bachovky se míchají na míru, ideální je objednat je u toho, kdo je přímo prodává / míchá. Ale krizovky mají složení stejné. Dají se sehnat určitě na webu.
Ještě mě napadá, ta plačtivost malého může být spojená i s porodem. Třeba kamarádky syn měl kiss syndrom, hodně plakal, nespal, nezvládal kojení a hodně se stáčel ke straně. Nebo pokud mají nějakou jinou bolístku, pomáhá kupodivu kontakt, zkuste nošení v šátku či nosítku. To mi taky pomáhalo hodně. Tam spal klidně a budil se jen na kojení, což se v šátku taky dá a pozná se to snadno, začne se kroutit a "hledat". A to jsem mohla být klidná, že z něho v nervech nebudu, protože plakat nebude. Akorát na to první vázání poproste někoho, kdo to umí, abyste se to naučili oba 🙂

nonfood
autor
15. lis 2018

@no_title malej má už dva měsíce.. Prdiky už ho skoro netrápí.. Jinak nějak neplače, je hodný.. Jenom když jsem smutná já.. Ale to už být nechci, beru vše už s nadhledem.. 🙂) ale bojím se, až přijdou zuby, horečka.. Je toho hodně, ať sem v klidu.. Prosím můžu se zeptat ještě, můžu bachovy kapky používat i s homeopatikami proti stresu? A v kojení teda ano? Ikdyz to půjde do mléka?...

no_title
15. lis 2018

@nonfood homeo a bachovky právě do mléka nejdou 🙂. Z bachovek mám doma krizovky a pak něco, co mi namíchali na míru, ale tam ani nevím, co je 😀 Homeopatika jsem ani nevyzvedla, jsme věřící a zrovna užívání homeopatik u nás jaksi není košér. Ale ty bylinky - meduňku, třezalku, kozlík klidně můžete. Řekla bych, že ty bylinky působí víc na fyzické rovině a homeo a bachovky na té duševní rovině 🙂.
Taky se na to doporučuje kranioasakrální terapie (snad to píšu dobře), kterou můžete vy i malý. Malému by mohla pomoct s porodními traumaty, pokud nějaké měl a pláče třeba proto.
Jinak, i když je po porodu a jste vlastně oddělení, miminko je na Vás stále napojené. Když se cítíte špatně vy, vycítí to a cítí se vlastně stejně. Což je asi ten důvod, proč víc pláče, když vám není dobře. Není to snadné no a ty hormony po porodu než se dají dohromady... to taky udělá svoje.

nonfood
autor
15. lis 2018

@no_title po šestinedělí už mám.. Ale mám problémy z ušima, rodinou.. Celá jsem v takovém tranzu. Ale nervak jsem od jakziva. Rozbíjím věci apod.. Když to na mě přijde. Potom toho strašně lituji:( četla jsem si právě kdesi, že bachovy kapky se dostanou do mlika, a že působí pozitivně i na malího.. Že by měl být klidnější.. Pomáhá při prořezávání zubů.. Nevím teda.. Mám se na to zeptat obvodní???? Bude vědět??? Nebo poporodní asistentky?

no_title
15. lis 2018

@nonfood záleží, jaká je vaše dr... spousta z nich jen nasype prášky, zakáže kojení a hotovo. Možná spíše radši PA, pokud je soukromá. Celkově to myslím lidi až moc řeší, zakazujou kojícím matkám jídla, připít si s návštěvou, léčit se bylinkama. Tuhle tady jedna holka chtěla přestat kojit kvůli kortikoidům v mastičce. Já po porodu měla kortikoidy v prášcích a pěkně koňskou dávku a kojení mi nikdo nezakazoval, naopak říkali, že kortikoidy se při kojení můžou. Není to jednoduché, ale u těch alternativních věcí se může většina věcí. Minimálně ty bachovky mohou pomoct, ale nemají jak uškodit.

nonfood
autor
15. lis 2018

@no_title moje obvodní je v tomto super.. Zeptám se jí.. Aspoň v něčem mám malou naději, že vše bude v pořádku. Děkuju za drahocenné rady..
🙂

lu_energie_rostlin
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
bachovy_esence_poradna
4. zář 2020

Ano, Bachovky se při kojení můžou. Mohou je i novorozená miminka. Ale pokud jsou větší obtíže, tak je dobré mít ne jen krizovou esenci, ale směs přímo na míru