Bolest hlavy od krční páteře. Jaké jsou vaše zkušenosti?

liana2552
10. bře 2025

Ahojte, chcem sa vás opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Už vyše dvoch týždňov ma bolí hlava v oblasti záhlavia hlavně pri práci ta pc, k tomu mám zvláštny pocit v ušiach – také ako „zalahnutie“ (ťažko to opísať, ale nepríjemné pocity alebo tlak). Keď stojím,sem- tam brnia mi ruky. Bola som u ORL – všetko v poriadku, u očného tiež nič nenašli.Bola som na neurologii, absolvovala som aj CT hlavy – bez nálezu. Vraj to môže byť od krcní pátere.

Máte s tým niekto skúsenosť? Čo vám pomohlo? Dosť ma to obmedzuje v práci aj v bežnom fungovaní, hlavne keď mám doma malého syna. Budem vďačna za typy. Nasla som si cviky, dostala som nejak prasky na uvolnenie svalstva ale zatial nic nepomohlo.

kakba
10. bře 2025

Od doby co chodím 1x měsíčně na masáže, je mi hej. Střídám metody -Dorna, Bowena a Trigger Pointy. Tak vyzkoušej.

1pomnenka
10. bře 2025

Budeš muset 2x denně cvičit, nic jiného na krční páteř není.

miryp
10. bře 2025

Cvičení a masáže. No a samozřejmě změna návyků, jakým způsobem člověk sedí u PC.

felis
10. bře 2025

Cviceni. Nic jiného nezabírá. Co jsem cvičila fitness, tak jsem byla bez bolestí. Teď jsem těhotná a chodím na fyzioterapii. Coz muze můžeš i bez těhotenství samozřejmě. Jen moje zkušenost je taková, že to není jen problem krční páteře a je proto fajn cvičit na celé tělo.

martt
10. bře 2025

@liana2552 Krční páteř to být může. Nejlepší jsou rehabilitace s těma masážema bych se poradila s neurologem já je mám třeba na krční páteř zakázané. Jinak na krční páteř je dobre suché teplo.

lenerka1
14. bře 2025

Najít si dobrého fyzioterapeuta, ať zjistí, kde je příčina. Mnohdy je krční páteř až důsledek blokád někde níže. Bez cvičení se to asi neobejde.