Ahojte, chcem sa vás opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Už vyše dvoch týždňov ma bolí hlava v oblasti záhlavia hlavně pri práci ta pc, k tomu mám zvláštny pocit v ušiach – také ako „zalahnutie“ (ťažko to opísať, ale nepríjemné pocity alebo tlak). Keď stojím,sem- tam brnia mi ruky. Bola som u ORL – všetko v poriadku, u očného tiež nič nenašli.Bola som na neurologii, absolvovala som aj CT hlavy – bez nálezu. Vraj to môže byť od krcní pátere.
Máte s tým niekto skúsenosť? Čo vám pomohlo? Dosť ma to obmedzuje v práci aj v bežnom fungovaní, hlavne keď mám doma malého syna. Budem vďačna za typy. Nasla som si cviky, dostala som nejak prasky na uvolnenie svalstva ale zatial nic nepomohlo.
Budeš muset 2x denně cvičit, nic jiného na krční páteř není.
Cvičení a masáže. No a samozřejmě změna návyků, jakým způsobem člověk sedí u PC.
Cviceni. Nic jiného nezabírá. Co jsem cvičila fitness, tak jsem byla bez bolestí. Teď jsem těhotná a chodím na fyzioterapii. Coz muze můžeš i bez těhotenství samozřejmě. Jen moje zkušenost je taková, že to není jen problem krční páteře a je proto fajn cvičit na celé tělo.
Najít si dobrého fyzioterapeuta, ať zjistí, kde je příčina. Mnohdy je krční páteř až důsledek blokád někde níže. Bez cvičení se to asi neobejde.
Od doby co chodím 1x měsíčně na masáže, je mi hej. Střídám metody -Dorna, Bowena a Trigger Pointy. Tak vyzkoušej.