Bolest kyčle po porodu

simule134
11. led 2019

Ahojky maminy chci se zda mate někdo zkušenost s bolesti kyčle po porodu. Jelikož mám za sebou náročný porod vyvoláván několik hodin kontrakce a následně během hodiny otevření o 5cm a na břiše mi ležela sestra a pak 1,5 šití takže nohy dlouho v blebe poloze. A teď 5 týdnu od porodu mám už týden děsnou bolest kyčle na jedné straně ale od toho mě bolí celá noha takže skoro nemůžu chodit. Stalo se to některé z vás ??

makronka222
11. led 2019

Jdi k doktorovi.

zuzekk
12. led 2019

Vyraz k lékaři a/nebo k fyzioterapeutovi, to asi jen tak samo neprejde a můžeš si tam zadelat na dlouhodobý problém. Nez se někam dostaneš, spi s podlozenym kolenem tak, aby bylo ve výšce kyčle. Zkus kyčel uvolňovat cvičením - např. si lehnout zadkem na vyšší polštář co nejblíže ke zdi, nohy na zeď.

miba10
12. led 2019

@simule134 já měla něco podobného a bolest hrozná. Trvalo to přes půl roku, šla jsem k dr, ale ten mi řekl, že to je "následek" porodu. Jak se ta kycel extrémně roztáhne. Takže jsem dostala akorát nějaké prášky nebo vitamíny nebo co to bylo. Přešlo to po cca 3/4 roce po porodu a pak jsem zjistila že jsem znovu těhotná 😂 takže se na to pripravuji znova.
Ale opravdu zajdi na ortopedii. Oni ti poradí nejlépe a doporučí řešení.

brookmichaela
12. led 2019

Me kycle prestaly bolet az pul roku po porodu.

ravien
12. led 2019

Já jsem měla to samé. Po porodu jsem nemohla chodit, chodila jsem krátkými kroky bolestí. Myslela jsem si, že je to následek nástřihu, ale nástřih jsem měla doprava a mě bolela levá kyčel.
Strašně jsem se bála, že se mi něco hnulo. Jako malá jsem měla na levé kyčli částečnou subluxaci, nosila jsem strojek a v těhotenství jsem musela zajít k ortopedovi, zda můžu rodit přirozeně. Celé těhotenství s kyčlemi vůbec žádné problémy, po porodu to trvalo cca 5 měsíců, než se to spravilo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru